Lentil bolognese karo kentang tumbuk

Lentil bolognese karo kentang tumbuk
Nalika ndeleng resep iki saka lentil bolognese karo kentang tumbuk ing Instagram saka @ oh.mamiblue (aja mandheg ngunjungi) kita ora bisa nolak replika kasebut. Yen nindakake, kita nggawe, ana pangowahan cilik lan nggabungake bahan-bahan liyane. Ing Bezzia, kita yakin penting banget kanggo ndeleng lemari es supaya ora mbuwang-mbuwang panganan.

Saus Bolognese minangka saus sing populer banget kanggo ngiringi saos. Ing kasus iki, daging diganti karo lentil, saengga nggawe resep iki cocog. kanggo panganan vegan. Resep sing, ing Kajaba iku, sampeyan bisa nggawe legum iki luwih apik kanggo dilebokake ing panganan bocah cilik.

Piring sing kuwat, semono uga bologn lentil sing nganggo kentang tumbuk iki. Nindakake ora butuh luwih saka 45 menit lan sampeyan bakal bisa ngrampungake panganan siji utawa rong dina. Jumlah kasebut diwilang kanggo telung wong, sanajan sampeyan bisa nyepetake luwih cepet yen sampeyan nglengkapi sajian iki salad ijo. Apa sampeyan wani nyoba?

Bahan-bahan

Kanggo kentang mashed

  • 6 kentang sedang
  • 4 sendok wedang sayuran
  • Minyak zaitun ekstra prawan
  • Pala
  • Mrica ireng
  • Sal

Kanggo bologn lentil

  • 1 toples (540g.) Lentil sing wis mateng
  • Tomat remuk 2 gelas
  • 1 trikatuka disigar
  • 1 lada lada ijo, dicincang
  • 1/2 batang seledri, disigar
  • Wortel 3, disigar
  • 5 godhong oregano
  • Minyak zaitun ekstra prawan
  • Mrica
  • sat

Langkah demi langkah

  1. Masak kentang 15-20 menit utawa nganti empuk. Saluran, ayo anget nganti limang menit banjur pil lan jeblug. Ringan kentang sing wis ditumbuk nganggo ngombe sayuran utawa susu lan bumbui karo minyak zaitun, mrico, pala lan uyah.
  2. Nalika kentang lagi masak, sijine 2 utawa 3 sendok minyak zaitun ing wajan lan tumis bawang, lada lada, celery lan wortel suwene 8 menit.

Lentil bolognese karo kentang tumbuk

  1. Banjur nambah tomat sing remuk lan oregano lan goreng kabeh sajrone 15 menit maneh.
  2. Ngatur titik uyah lan nambah lentil, yen sampeyan wisuh lan dikumbah ing sangisore tunyuk, kanggo masak suwene 10 menit.
  3. Sadurunge nglumpukake bologn lentil nganggo kentang tumbuk sikat nganggo minyak zaitun cetakan sing bakal digunakake.

Lentil bolognese karo kentang tumbuk

  1. Sawise lebokake lapisan puree sing tipis, lentil bolognese lan lapisan kentang tumbuk anyar. Tuang sawetara benang minyak zaitun banjur jupuk menyang oven.
  2. Gratin 12 menit utawa nganti puree ngowahi warna emas sing apik.

Lentil bolognese karo kentang tumbuk


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.