Bedane antarane kuatir lan wedi

wedi lan kuatir

Senajan ing sawetara kasus padha pindhah tangan ing tangan, seri saka beda antarane kuatir lan wedi. Amarga loro-lorone ora padha lan iki wektu kanggo miwiti pangerten nalika kudu dipisahake. Nanging bisa nyebabake kebingungan gedhe babagan emosi. Apa sampeyan ngerti carane mbedakake?

Yen dipikir-pikir, rumit, ya. Amarga ing loro kasus rasa sedhih bisa ana ing rasa wedi lan kuatir. Nanging kita ora bakal nganggep minangka reaksi sing padha, amarga ana akeh rincian sing misahake. Dadi, goleki ing ngisor iki karo kabeh sing ana kanggo sampeyan.

Rangsangan sing nyebabake kuatir lan wedi beda-beda

Tegese, nalika kita ngrasa kuwatir kita bakal nindakake amarga kahanan sing ora ana hubungane karo rasa wedi. Dadi kedadeyan ing macem-macem wilayah. Supaya luwih cetha saka wiwitan, kudu diucapake wedi katon ing dina kita dina nalika ana bebaya sing urip kita bakal ing bebaya serius. Yen sampeyan ndeleng macan mlayu nyedhaki sampeyan, sampeyan bakal rumangsa wedi utawa gupuh nanging ora kuwatir. Awit kita aran iki minangka ancaman, minangka soko sing bisa kelakon nanging durung kelakon, nanging ngandika ancaman ora nuduhke sembarang jenis bebaya kanggo urip. Sanadyan kadhangkala bisa uga katon kaya ngono, amarga pancen rasa kuwatir nggawa sawetara gejala sing katon mbebayani kanggo kita, nanging pancen nglindhungi kita.

Bedane antarane rasa wedi lan kuatir

Reaksi kasebut

Saiki kita ngerti yen asal saka loro-lorone ora padha, mula reaksi kanggo ngrasakake uga ora.. Amarga yen kita wedi, tumindak refleks pisanan awak yaiku mlayu, njerit, kadang tetep petrified, lsp. Nanging kanthi rasa kuwatir, ora ana gunane mlayu yen pikiran kita percaya yen ana masalah sing serius. Mula, kita kudu nggoleki masalah sing nyebabake pikiran sing ala lan dadi mesin urip kita. Dadi, reaksi kasebut beda banget.

Ekspresi ing saben wong

Akeh wong sing ora bisa nyingkiri ekspresi wajah nalika ana sing ngganggu utawa nalika seneng. Tegese kanthi patrap bakal weruh yen dheweke kepenak utawa ora. Dadi, yen ana wong sing wedi, kita cetha banget yen bakal katon ing pasuryane. Amarga ekspresi kasebut dhasar lan kaya ngono, dikenal. Jarene iku universal amarga ing saindenging jagad kabeh wong bakal nuduhake ekspresi kasebut tanpa kajaba. Nanging nalika ana rasa kuwatir, ora ana ekspresi sing ana gandhengane.

Gejala kuatir

Wayahe katon

Nalika kita wedi amarga iki reaksi cepet marang ancaman sing ana ing ngarep kita. Nanging kuatir ora katon dumadakan amarga kita ngadhepi ancaman. Menapa malih, ngandika kuatir biasane teka sawise wektu accumulating masalah utawa raos. Sanajan uga bakal katon nalika kita luwih kuwatir babagan masa depan lan perkara sing durung kedadeyan. Dadi, kaya sing bisa dideleng, wektu nalika siji perasaan bisa katon lan liyane wis beda.

carane lagi dianggep

Pangobatan kuatir lan wedi uga beda. Amarga ing kasus wedi, mung bisa diobati nalika kita ngomong babagan fobia sing nyegah urip normal. Nalika kita sebutno kuatir, minangka aturan umum sampeyan kudu duwe psikiatri lan perawatan psikologis, ngendi Serangkaian teknik bakal diwenehake kanggo praktik lan nyoba ngontrol sensasi lan pikirane kasebut sing nggawe uripmu meh ora mungkin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.