Bali sekolah!

Bali sekolah

Mesthi sampeyan wis ndeleng ing televisi ing bali khas wara-wara sekolah, lan iki kedadeyan amarga sajrone rong minggu sekolah sing ditunggu-tunggu bocah diwiwiti. Nanging iki ora nyenengake kanggo umume bocah, amarga dheweke wiwit mandheg wektu kanggo dolanan.

Kosok baline, sekolah iki minangka pakan uga kanggo ibu, amarga dheweke kudu blanja seragam, buku, perlengkapan sekolahlsp. Tekanan nyata lan biaya finansial kanggo mangsa paling cilik ing omah.

Mula, supaya bali sekolah iki ora nuwuhake bocah cilik a pangowahan dadakan sing pungkasane mengaruhi kahanan fisik, intelektual lan mental, kita menehi saran sawetara tips kanggo nyiapake awal kelas.

Bali sekolah

Gawe rutinitas lan jadwal

Lumrahe bocah kasebut wis kebiasaan arep turu lan turu mengko, nanging saiki sekolah wis arep diwiwiti, mula kudu siyam nggawe jadwal supaya pangowahan kasebut ora ngetren.

Kanthi cara iki, disaranake supaya pisanan September iki bocah wiwit tangi udakara jam 9 utawa 10 esuk banjur turu sakjam sakjam. Kajaba iku, wektu adus lan nedha bengi kudu luwih awal supaya bisa turu udakara jam 22 bengi.

Ing wayah awan, dheweke bisa terus menyang pantai lan kolam renang nanging ora lali nindakake sawetara kegiyatan sekolah. Yaiku, paling ora mbuwang sak jam maca lan nindakake sawetara tugas kayata nindakake akun utawa masalah matematika, kanggo nyemak subyek saka taun sadurunge kanggo nyegerake memori bocah cilik.

Bali sekolah

Dina kapisan ing kelas

Yen sampeyan duwe anak cilik sing durung mlebu sekolah utawa taman kanak-kanak penting kanggo negesake tekane kelas anyar. Iki bakal nggawe bocah cilik ora wedi karo taman kanak-kanak utawa sekolah lan ngerteni minangka sesuatu sing nyenengake lan nyenengake.

Amarga iku, apik banget yen ngomong karo bocah kasebut dhewe sadurunge diwiwiti, amarga dialog lan komunikasi karo wong-wong mau nggawe sampeyan luwih ngerti perkara kasebut. Nerangake apa sing bakal ditindakake ing sekolah, yen bakal ana akeh bocah lanang lan wadon saengga dheweke bakal nggawe kanca anyar, yen ing kelas kasebut akeh dolanan sing bisa dolanan, lsp.

Kabeh mau bakal nggawe visualisasi khusus lan optimal babagan sekolah. Kajaba iku, praktis banget kanggo nindakake a kunjungan cilik menyang pusat kasebut program pendhidhikan sadurunge miwiti kelas, supaya bocah cilik luwih ngerti pengalaman anyar sing ditunggu. Ing pirang-pirang pusat bocah, dheweke nindakake periode adaptasi sing migunani banget saengga bocah kasebut ora ngrasa akeh babagan detasemen ibu.

Bali sekolah

Senadyan kabeh iki, umume umume kanggo dina pertama sekolah dadi segarane tangis kalorone kanggo bocah cilik lan ibu. Nalika sampeyan tekan sekolah, sampeyan kudu ngancani utawa nuntun dheweke ing pungkasane, menehi dheweke ngambung lan ngrangkul lan nerangake manawa sampeyan bakal njupuk dheweke mengko, yen dheweke bakal seneng karo guru lan kanca sakelas lan banjur matur marang ibu lan bapak kabeh sing wis ditindakake ing kelas.

Kabeh panjelasan sadurunge iki bakal nggawe bocah cilik ngerti pisah karo wong tuwa iku ora ana watese, nanging bakal enggal bali kanggo dheweke. Kanthi cara iki, kita ora bakal nuwuhake rasa wedi kanthi moyoki lan ancaman supaya cepet mlebu sekolah.

Penting, sampeyan njupuk a hadiah sethitik lan lingkungan seneng lan tresno saengga bocah kasebut ngrasakake anget lan anget wong tuwane, menehi pengaruh positif marang dheweke nalika dina pertama mlebu kelas.

Bali sekolah

Paket apa?

Biasane, bocah-bocah taman kanak-kanak biasane ninggalake kabeh perlengkapan sekolah ing kelas, supaya kabeh duwe tangan lan ora kakehan bobot. Nanging, nalika wiwit gedhe tas ransel nambah bobot, mengaruhi mburi.

Dheweke mesthi nggawa tas ransel menyang sekolah, nanging saiki luwih becik nggunakake kranjang khas nganggo rodha. Kanthi cara iki, punggung sampeyan ora bakal nggawa bobot ekstra amarga akeh bahan (buku, buku catetan, kasus) sing dibutuhake.

Penting mriksa subyek lan tas ransel Kanthi bocah kasebut, supaya cukup nggawa dina kasebut, kanthi cara iki bobot awak bisa diimbangi miturut bobote awake. Kanthi cara iki, sampeyan ora bakal nyebabake akibat mbebayani ing mbesuk.

Sing ora bakal dilalekake yaiku sampeyan desayuno. Iki minangka panganan sing paling penting lan dheweke kudu sarapan ing omah, saliyane nggawa cemilan kanggo istirahat. Dadi, ora mengaruhi kinerja akademik utawa kahanan fisik lan emosional sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.