Alopecia Areata: panyebab, gejala lan perawatan

Alopecia areata

Alopecia areata minangka kondhisi sing nyebabake rambut rontog lan disebabake dening tambalan bunder sing bisa nyebabake botak total.. Sabanjure kita bakal ngerti sebab, gejala lan perawatan.

Nimbulaké

Isih durung dingerteni apa sabab saka alopeci ikiNanging, sawetara wong nggandhengake karo sejarah kulawarga. Alopecia areata uga dianggep minangka penyakit otoimun, saengga sistem kekebalan nyerang lan ngrusak jaringan awak kanthi ora sengaja. Jenis alopecia iki katon ing pria lan wanita uga bocah-bocah. Ana wong sing kedadeyan sawise kedadeyan utawa kahanan sing penting kayata penyakit, trauma utawa uga meteng.

Gejala

Siji-sijine gejala biasane rambut rontog, sanajan ana wong sing lara gatel utawa kobong. Alopecia areata biasane diwiwiti kanthi siji utawa loro rambut rontog. ing kulit sirah sanajan bisa uga ana ing jenggot, tangan, alis utawa sikil. Tambalan biasane bunder, alus, lan warna persik. Rambute sok katon ing pinggir tambalan gundul. Ing kasus alopecia total, kerugian iki kedadeyan udakara 6 wulan sawise timbul gejala.

Perawatan

yen rambut rontog ora nyebar, rambut saya asring tuwuh ing sawetara wulan tanpa perawatan, nanging yen rontog luwih parah, durung jelas apa perawatan sing bisa ngganti kahanan iki. Ana perawatan umum kayata suntikan steroid, obat sing ditrapake ing kulit, terapi sinar ultraviolet, lsp.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.