Apa sing salah?

sesampunipun

Cukup normal kanggo akeh wanita sajrone 48 jam nglairake, duwe kontraksi sing kuat ing uterus. Kontraksi kasebut diarani salah lan cukup kuat uga nglarani.

Kesalahan sing kasebut ing ndhuwur pancen normal lan disebabake amarga uterus kudu bali menyang ukuran alami. Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngobrol kanthi rinci babagan kesalahan lan pentinge kanggo mbalek maneh wanita sing wis nglairake.

Hubungan antarane salah lan nyusoni

Ana hubungan langsung antarane kontraksi uterus lan nyusoni. Saben bayi njupuk susu, awak wanita ngeculake hormon oksitosin, sing nyebabake kacilakan. Mula, nyusoni penting nalika nyegel pembuluh getih sing ditemokake ing uterus lan ngindhari pendarahan internal sing mungkin.

Nyeri tumindak salah

Gangguan nyuda kontraksi uterus cukup nglarani lan kuat sing biasane nganti 48 jam sawise nglairake. Yen rasa lara cukup kuwat, wanita kasebut bisa njupuk ibuprofen kanggo ngatasi rasa lara kasebut. Kesalahan kasebut cenderung kedadeyan kanthi kemungkinan sing luwih gedhe saka bocah nomer loro. Sawetara ibu anyar cenderung duwe kontraksi postpartum kaya ngono.

Luwih akeh bocah, kemungkinane ngalami kesalahan sing kasebut ing ndhuwur. Nyeri uga bakal gumantung banget yen kanggo wanita kasebut minangka anak kaping pisanan utawa, kanthi nalisir, dheweke wis ngalami sawetara pangiriman. Yen wanita kasebut nglairake kaping pisanan, pain saka kekacoan cukup entheng, ngelingake menstruasi.

salah

Ing nalika nglairake anak kembar utawa bayi sing bobote abot, rasa salah bisa uga kuwat banget. Ing kasus kaya ngono, rasa nyeri iku penting banget, mula biasane kudu ngombe obat kanggo ngatasi rasa lara intrauterine kasebut.

Napa salah prelu

Pungkasan, kudu diandharake yen salah perlu uga alami, amarga yen ora, Wanita sing nembe dikirim bisa ngalami pendarahan internal sing bisa mbebayani nyawane. Penting, sawise nglairake, uterus mboko sithik mbalik ing papan lan pulih ukuran alami. Kontraksi kasebut mbantu kedadeyan kasebut lan ora ana perdarahan internal.

Cekakipun, wanita sing nembe nglairake bayine, sampeyan ora kudu kuwatir yen ngalami kontraksi utawa kesalahan sing kuat ing uterus. Kontraksi kasebut perlu supaya uterus bisa mandheg tanpa masalah saka sisa-sisa sing bisa uga disebabake nalika pangiriman.

Elinga yen alam kudu dilakoni lan penting uterus pindhah lan nggedhekake amarga meteng, rampung kanthi bali menyang ukuran alami lan pasang dhewe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.