Apa pikiran negatif sing paling kerep?

Pikiran negatif

Pikiran negatif bisa katon meh sacara spontan ing urip kita nanging amarga iki bisa nyebabake rasa ora nyaman sacara gedhe, utamane psikologis. Dheweke bakal pengaruh kanthi cara sing negatif, kaya dheweke dhewe, saengga gampang nyerang dheweke sanalika bisa.

Amarga Yen kita ora ngrampungake, kuatir utawa malah depresi bisa dadi bagian saka urip kita. Amarga ora bisa ngontrol, pikiran negatif bakal narik akeh pikiran liyane sing padha. Yen ngono sampeyan, aja kuwatir amarga sampeyan bisa ngadhepi dheweke.

Apa pikiran negatif sing paling umum

Dramatize kahanan

Yen ana kedadeyan sing ala, kita isih bisa ngalami sing paling ala. Tegese, saka negatif kita isih nggawe otak kita ngerti yen bisa dadi sing paling awon. Mula, kita ana ing daur ulang sing meh buntu. Kita kudu ora dramatize supaya akeh, sanajan iku rumit lan ya ndeleng apik ing saben wayahe saben kahanan, amarga mesthi bakal ana sing positif ing kabeh.

Tansah mikir sing ekstrem

Extremes ngandika tansah ala. Amarga, kita kudu golek imbangan antarane loro. Kaya ngomong ireng utawa putih, ora, amarga ana skala abu-abu sing uga luwih seneng karo kita. Bakal ana keseimbangan yen ora nglilani awake dhewe digawa dening kabeh sing ala lan golek sinar srengenge sing sithik.

Golek imbangan ing pikirane

Tansah ndeleng 'tragedi'

Disambungake karo dramatisasi, nanging kadhangkala yen kabeh ngluwihi kita, kita ndeleng masa depan minangka tragedi lan uga saiki, kabeh sing ana ing ngarep kita. Mula, awaké dhéwé mulai mikir nèk kuwi ora bakal kasil utawa apa sing ditindakké ora ana tegesé. Kosok baline! Yen durung kelakon, kenapa kita ngarep-arep? Iki minangka salah sawijining pikiran negatif sing bakal mengaruhi kita.

Panemu kejem babagan awake dhewe

Pikiran negatif uga ana hubungane karo pendapat sing cukup negatif babagan sampeyan. Kayane kita pengin nglawan awake dhewe lan ora, kita kudu nglawan pikiran-pikiran kasebut nanging menehi sing paling apik amarga saben kita unik.

Cenderung generalisasi

Amarga ana kedadeyan sing rutin, kita biasane generalize kaya sing bakal kelakon kanggo kita kaya biasane. Nanging ora, yen ana kedadeyan ora kudu bola-bali lan yen ana ing kuwasane, luwih apik amarga kita bakal nindakake kabeh supaya ora kedadeyan. Ing kana kita kudu nglawan pikiran negatif kanthi sekuat tenaga.

Nyalahke sampeyan kanggo kabeh

Senajan kadhangkala kita kudu nyalahke kanggo bab tartamtu, kita ora kudu nyalahke dhéwé kanggo kabeh. Nanging bener sing minangka pikiran negatif iku salah siji sing paling umum. Kita ora percaya karo awake dhewe lan mula kita mikir yen kabeh sing ala ana ing sekitar kita.

Ganti pikirane

Carane ngontrol lan ngindhari pikiran negatif

Sejatine iku ora gampang dihindari, nanging kita bisa ngontrol. Sanadyan regane rada sithik, mesthi ana regane. Iku tansah ngandika Nalika pikiran-pikiran kasebut teka ing pikiran kita, luwih becik kita nulis. Amarga mbok menawa nalika ngliwati sirah kita bisa uga katon luwih elek lan yen ditulis lan dianalisis, ora bakal dadi luwih.

Ing sisih liya, kita kudu sinau sethithik, njelasno yen padha pancene ala utawa yen padha duwe solusi. Amarga yen padha nindakake, kita ora kudu kuwatir banget. Kajaba iku, iku kudu ngandika sing akèh-akèhé bakal. Kanggo bisa ROOT metu, iku kanggo nguripake wong-wong mau. Coba golek sing apik, solusi lan positif. Ngganti perspektif minangka salah sawijining tips paling apik sing bisa ditrapake. Nalika jinis iki saka pikirane ambalan, iku amarga ana mergo konco wong, supaya iku wektu kanggo nang ing nemokake solusi lan mbok menawa profesional sing duwe tembung pungkasan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.