Sing kudu dideleng lan ditindakake ing kutha Córdoba ing Andalusia

Sing bakal dideleng ing Córdoba

La Kutha Cordoba minangka salah sawijining sing paling akeh dikunjungi ing Andalusia. Kutha iki dikenal minangka kutha ing telung budaya kasebut, amarga sawetara budaya penting banget kanggo nggawe, Roma, Arab, lan Yahudi. Iki minangka papan sing penting banget miturut sejarah, amarga dadi ibukutha khalifah pirang-pirang taun kepungkur. Dina iki kita ngadhepi kutha sing luar biasa sing nuduhake dhasar-dhasar kasebut campuran budaya.

Ayo ndeleng apa ing samubarang sing bisa dideleng lan ditindakake ing kutha Córdoba. Luwih becik dikunjungi nalika musim semi, yen swasana ora panas banget lan nalika fasad didekorasi, uga teras sing misuwur, kanthi macem-macem kembang warna-warni. Temokake kabeh sing bisa dideleng ing kutha Córdoba sing apik.

Masjid-Katedral Córdoba

Masjid-katedral Córdoba

Iki mesthi dadi tugu sing paling simbol ing Córdoba lan sing ora bisa dilalekake ing kahanan apa wae. Mesjid iki minangka monumen nalika pirang-pirang abad bisa dingerteni, amarga duwe gaya Gothic, Baroque, Renaissance utawa Mudejar. Bangunan iki saiki diowahi dadi Katedral dibangun dadi mesjid ing taun 784. Ing abad kaping XNUMX nganti XNUMX diowahi dadi katedral. Ing mesjid, kita bisa ndeleng Patio de los Naranjos sing apik ing sisih lor, maqsura arsitektur Arab lan ruang hypostyle. Kajaba iku, papan iki jembar banget, kanthi kapel, museum lan maneka lawang.

Alcazar saka Kraton Kristen

Alcazar saka Kraton Kristen ing Cordoba

Iki minangka bèntèng sing apik ing omah-omahé Raja-raja Katulik, ing ngendi kampanye nindakake kanggo ngrebut Kerajaan Granada. Iki uga ing papan sing misuwur ing ngendi Christopher Columbus njaluk dana kanggo nindakake perjalanan sing bakal nggawa dheweke menyang Amerika. Iki minangka papan sing apik lan uga duwe kebon sing dijaga kanthi apik, supaya sampeyan bisa ngrasakake katentreman.

Madinah-Azahara

Medina Azahara

Este situs arkeologi fes Situs Warisan Dunia lan nuduhake kita pentinge kutha iki sajrone sejarah. Adohe sawetara kilometer saka pusat kutha nanging luwih becik dideleng. Iki minangka inti kutha sing mbentuk Khalifah Córdoba, mula penting banget. Sampeyan bakal seneng ndeleng reruntuhan lan sinau babagan kekhalifahan.

Jembatan Romawi

Jembatan Romawi

Kutha iki nyekseni pirang-pirang budaya, mula kita bisa nemokake kabeh jinis monumen ing kana. Salah sawijining elemen sing dadi bagean saka sampeyan kepungkur yaiku Jembatan Romawi sing kondhang. Iki minangka gambar khas kutha, amarga ing mburine sampeyan bisa ndeleng mesjid-katedral. Jembatan watu iki apik banget lan pirang-pirang abad kepungkur, dadi siji-sijine jembatan sing menehi kesan menyang kutha, mula pentinge banget.

Alun-alun Corredera

Alun-alun Corredera ing Córdoba

Nalika ngunjungi kutha, kita ora mung pengin mandheg ing monumen, nanging uga ing papan sing paling rame lan tengah. Yaiku Plaza de la Corredera minangka pusat saraf ing kutha kasebut, dadi sampeyan ora usah mandeg maneh. Yaiku alun-alun sing apik banget, kanthi gaya Castilian, simetris banget lan lengkungan. Iki minangka papan sing sampurna kanggo istirahat lan duwe tapas, amarga gastronomi Cordoba minangka poin liyane sing kuat ing kutha kasebut.

Wong yahudi

Kuartal Yahudi ing Cordoba

Kaya sing wis diandharake, kutha iki nyumurupi pirang-pirang budaya, kalebu budaya Yahudi. Ing Kuartal Yahudi ing Córdoba minangka papan sing apik banget, kebak lurung-lurung cilik sing arep mlaku. Wis akeh sudhut sing apik banget, dadi sing ideal yaiku liwat wilayah kasebut tanpa kursus sing tetep, mung nikmati saben ruangan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.