Apa sing bakal katon ing kutha Cardiff ing Wales

Cardiff

La Kutha Cardiff ing Wales duwe pusat bersejarah nanging uga saka daerah modern. Kutha iki minangka ibukutha Wales lan kutha cilik, sing bisa dibukak kanthi mlaku lan ing wektu sing cendhak, dadi mandheg suwene sawetara dina. Bèntèng pisanan ing wilayah iki diwiwiti wiwit jaman Romawi lan saiki isih njaga kastil sing apik, sing minangka salah sawijining bagean sing paling penting lan penting.

Iki kutha duwe area pelabuhan, sing wis dadi papan sing aktif banget. Kajaba iku, sajrone Revolusi Industri tuwuh akeh, amarga dadi outlet utama batubara Inggris, sawijining titik utama. Dina iki dadi kutha sing luwih khusus kanggo pariwisata sing nawakake akeh papan kanggo dideleng.

Bèntèng Cardiff

Bèntèng Cardiff

Iki titik sing paling penting kanggo dideleng ing kutha Cardiff. Kastil iki asale saka Norman, sanajan wis direnovasi suwe-suwe. Umume renovasi amarga sing ditindakake ing abad kaping XNUMX dadi sampeyan bisa ndeleng gaya eklektik tartamtu. Kastil kasebut lenggah ing bukit cilik lan nawakake kunjungan sing nyenengake, kanthi kasedhiya pandhuan audio. Sampeyan bisa ndeleng lukisan fresco, struktur kayu lan macem-macem ruangan sing bakal ngejutake campurane. Kajaba iku, sampeyan bisa munggah ing Menara Jam kanggo ndeleng pemandangan.

Aula kutha Cardiff

Balai kutha yaiku bangunan gedhe sing narik kawigaten, ing wiwitan abad rong puloh. Sampeyan bisa ngunjungi kamar sing mbukak ing njero, dadi bisa dadi kunjungan sing menarik. Sampeyan bisa ndeleng Kamar Marmer sing diarani kanthi patung wong-wong penting ing sejarah Welsh. Bisa uga kita bisa ndeleng Kamar Dewan utawa auditori, kamar sing dihias kanthi ati-ati banget.

Museum Nasional Cardiff

Museum Nasional Cardiff

Bangunan iki dununge cedhak karo Balai Kota Cardiff, mula bisa dibukak kanthi cepet. Iki bangunan saka tanduran neoklasik sing dununge museum nasional. Iki minangka museum sing ditemokake ing macem-macem pameran, mula biasane karo kulawarga lan seneng-seneng lan ndhidhik. Kita bisa nemokake saka pameran ilmu alam utawa zoologi nganti karya penting dening panganggit kayata Van Gogh utawa Rodin. Uga ana area kanggo bocah, saengga bisa ngrasakake ilmu kanthi cara sing aktif lan nyenengake.

Taman Bute

Bute Park ing Cardiff

En el jantung Cardiff kita nemokake Taman Bute sing apik, taman kutha sing asri banget ing cedhak kastil kasebut ing sadawane Kali Taff. Papan sing sampurna kanggo ngendhokke lan nindakake dalan sing beda-beda sing mlaku, mlaku utawa numpak pit. Ing pusaté ana ruang pendhidhikan kanggo sinau luwih lengkap babagan flora lan fauna ing taman kasebut.

Arcade Kraton

Arcade kraton

Kutha iki minangka pusat kutha Victoria sing akeh dagang amarga tuwuh ing Revolusi Industri. Dina iki kita bisa nemokake galeri Victoria sing isih bisa digunakake lan papan komersial kanggo blanja, saiki luwih fokus karo pariwisata. Nanging Royal Arcade minangka galeri paling tuwa saka sing ana ing kutha lan sing duwe gaya sing luwih mewah. Iki minangka salah sawijining papan sing paling misuwur lan paling becik kanggo golek barang-barang kanggo dekorasi utawa oleh-oleh khas khas Wales, mula bisa dadi salah sawijining titik pungkasan kunjungan kanggo blanja.

Pasar Pusat Victorian Cardiff

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan gastronomi wales lan saka kutha sampeyan bisa menyang pasar tengah. Bangunan bergaya Victoria kanthi atap kaca iku apik banget lan ing omah bisa ditemokake saka buku bekas nganti kabeh jinis panganan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.