Apa sing bakal dipangan kanggo ngilangi PMS

Panganan sing nyuda PMS

Sindrom premenstrual mengaruhi kabeh wanita kanthi luwih utawa kurang. Ing sawetara kasus, udakara 15 persen, gejala PMS mengaruhi kualitas urip wanita kanthi negatif. Sakit kepala, retensi cairan, nyeri weteng, mual, utawa diare, minangka sawetara gejala umum kelainan iki sing dialami wanita saben wulan.

Ana metode farmakologis sing bisa ngatasi rasa ora nyaman sacara PMS, uga obat ing omah kaya ngetrapake panas lan trik liyane sing diwarisake kanthi turun temurun. Nanging yen ana prekara sing mbantu nyuda rasa ora nyaman sacara premenstrual, yaiku mangan panganan tartamtu sajrone wektu kasebut. Kanthi cara sing padha karo panganan liyane sing nambah parah.

Panganan sing mbantu nyuda rasa ora nyaman sindrom premenstrual

Omega 3 mutiara

Lemak sing dikonsumsi duwe pengaruh langsung sindrom pramenstruasi. Ing kasus lemak ora jenuh, kayata sing diwenehake minyak zaitun, alpukat, iwak biru utawa kacang, kontribusi sing bener mbantu nyuda utawa ngilangi gejala kasebut. Iki amarga lemak sehat ing panganan kasebut bisa nyintesis hormon sing tumindak anti-inflamasi.

Kosok baline, panganan sing akeh lemak jenuh kayata sosis, daging abang, utawa kue-kue, sing nyebabake awak nyintesis hormon inflamasi. Lemak iki akumulasi ing area weteng, nyebabake pembengkakan, pencernaan sing ora apik lan akeh rasa ora nyaman sacara PMS. Suplemen vitamin Omega 3 uga disaranake, amarga anti-inflamasi lan tumindak jangka panjang.

Gejala PMS liyane sing umum yaiku kahanan emosi sing sithik. Kanggo ngindhari iki, konsumsi saka panganan sing sugih ing triptofan, yaiku zat sing nyengkuyung produksi serotonin. Iki entuk persepsi nyeri sing luwih murah lan kahanan pikiran sing luwih disenengi. Mangan panganan sing subur ing triptofan kayata gedhang, endhog, daging, kacang-kacangan, utawa kacang-kacangan.

Ngombe banyu lan infus herbal kayata chamomile, dandelion utawa horsetail uga bakal mbantu ngilangi cairan lan rasane entheng. Lan yen sampeyan nandhang mual, coba infus jahe, sampeyan bakal luwih apik.

Panganan sing ora disaranake

Ngurangi sindrom pramenstruasi

Kaya dene panganan sing, amarga komponen gizi, mbantu nyuda utawa ngilangi sindrom pramenstruasi, ana uga sing nambah parah. Umume, kabeh produk kanthi akeh lemak, uyah sing berlebihan, kue-kue industri utawa ombenan karbonat. Amarga kabeh mau nyumbang kanggo weteng weteng, yaiku salah sawijining rasa ora nyaman utama PMS.

Aja ngonsumsi panganan kasebut kanggo nyuda rasa ora nyaman sacara:

  • Panganan olahan: Awak njaluk gula lan sampeyan menehi pastry sing sugih karo gula lan lemak, sanajan sampeyan entuk puncak rasa seneng kanthi cepet, ing wektu sing cendhak sampeyan mudhun maneh lan uga krasa luwih kembung. Aja gula olahan lan olahan, Nanging, mangan woh-wohan seger, kacang-kacangan, lan biji-bijian. Panganan iki mbantu ngontrol kadar gula getih, nyegah sensasi kurang gula.
  • Kurangi panganan sing lemu: Daging abang sugih lemak, sosis lan produk sing sugih lemak jenuh. Amarga nambah produksi estrogen, penyebab utama PMS. Konsumsi saka susu sakabehane, utawa turunan lemak banget kaya keju sing wis tuwa.
  • Aja uyah lan produk sodium sing dhuwur: Kanggo nyegah penylametan cairan lan rasa kembung, kontrol asupan uyah. Sampeyan uga kudu ngindhari cemilan tas, acar utawa sosis.

Pungkasan, aja lali olahraga kanthi moderat sanajan sampeyan wis ora nyaman kanggo sindrom pramenstruasi. Sanajan katon ora produktif, olahraga ningkatake endorfin, sing bisa nyuda stres. Kanthi olahraga sithik, mlaku-mlaku, nari ing omah, utawa sesi yoga, sampeyan bakal rumangsa luwih semangat, luwih entheng, luwih positif lan semangat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.