Sing bakal dideleng ing Wales, Inggris

Apa sing kudu dideleng ing Wales

Wales minangka bagean saka Inggris lan minangka salah sawijining bagean sing paling apik sing bisa dideleng. Mlaku liwat wilayah kidul iki pancen nyengsemake, amarga kita bisa ndeleng lanskap lan desa sing apik banget. Dikenal minangka tanah sing akeh istana, amarga wilayah kasebut dilindhungi banget, nanging uga kutha lan mujur nengen sing cilik lan apik sing bakal narik napas.

Mesthi regane nimbang lelungan menyang wilayah Wales, amarga kita bakal tresna karo wilayah iki. Salah sawijining negara paling cilik ing Inggris nanging ora duwe meri marang wong liya. Kita bakal ndeleng sawetara papan utama sing bakal dikunjungi ing Wales.

Cardiff, ibukutha

Apa sing kudu dideleng ing Cardiff

Cardiff minangka ibukutha Wales lan mula kudu dideleng. Istilah kasebut misuwur amarga istana diwiwiti saka jaman Romawi, sanajan wis ngalami renovasi lan ekstensi sajrone sejarah. Menara Jam lan Tembok Kewan ora bakal dilalekake. Banjur kita bisa ngunjungi lingkungan Castillo, sing dhaerah paling komersial lan urip. Uga bisa ditemokake yaiku Taman Bute sing apik, salah sawijining taman kutha paling gedhe ing Inggris, sing ana ing pinggir Kali Taff. Dolan maring galeri lawas sing apik ing Royal Arcade, papan kanggo golek souvenir lan barang antik. Terus karo kunjungan menyang Pasar Pusat kanggo ndeleng produk khas lan Museum Sejarah.

Swansea, kutha nomer loro

Swansea ing Wales

Iki minangka kutha nomer loro lan paling penting ing Wales, dadi papan liyane kanggo dikunjungi. Pusat kasebut dibangun maneh sawise Perang Dunia II kanthi ngebom. Sampeyan bisa ndeleng Castle Square lan bukak Oxford Street, wilayah komersial. Pasar gedhe uga misuwur, kanthi produk gastronomi paling apik ing Wales. Ing papan iki, sampeyan kudu mlaku liwat teluk sing apik lan ngliwati Mercusuar Mumbles, mercusuar sing misuwur.

Conwy, kutha sing apik banget

Sing bakal dideleng ing Wales, Conwy

Ing Wales, kita duwe kutha-kutha sing apik, kayata Conwy ing Wales Lor. Kutha sing tembok sing wis dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia. Menehi istana abad kaping XNUMX sing apik banget sing temtu bakal narik kawigaten kita lan isih bisa ngreksa bagean temboke. Ing vila sampeyan bisa ndeleng omah Plas Mawr kanthi arsitektur Elizabethan sing apik. Kita uga bisa ngunjungi omah sing paling apik ing Great Britain lan wilayah pelabuhan, sing apik banget.

Taman Nasional Snowdonia

Taman Alam Snowdonia

Taman nasional sing apik iki ana ing Wales Barat Laut kebak gunung, lembah, tlaga lan air terjun. Papan sing ora mung ngejutake yen ngliwati, nanging dadi swarga kanggo wong-wong sing pengin mlaku-mlaku ing tengah alam. Ing taman iki yaiku Gunung Snowdon, pucuk paling dhuwur ing Inggris, uga pucuk ngisor liyane sing cocog kanggo para pamula ing gunung. Miturut legenda, ing pucuk gunung kasebut ana ogre Ritha Gawr, sing diukum mati dening Raja Arthur.

Llandudno, seneng gaya Victoria

Temokake kutha Llandudno sing apik

Iki minangka salah sawijining kutha ing Wales Utara sing apik, papan sing uga tujuan plancongan ing Inggris. Ana trem gedhe sing munggah menyang pucuk kutha. Dadi papan turis sing kaya ngono, kita ngerti bakal nemokake kabeh jinis layanan, saka toko nganti restoran, hotel lan kafe. Kenal amarga promenade sing elegan, nanging uga kanggo bangunan gaya Victoria. Uga, mesthine ing kene Lewis Carroll ketemu wong London cilik sing menehi inspirasi kanggo nggawe 'Alice in Wonderland'.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.