Apa operasi refraktif?

bedah refraktif

Kanggo sawetara taun, wong duwe masalah sesanti wis bisa kanggo Resor kanggo operasi refraktif kanggo mbenerake lan ngilangi kaca tingal utawa lensa kontak ing salawas-lawase. Bedah refraktif kasusun saka klompok intervensi utawa teknik bedhah sing masalah tartamtu sing nyebabake owah-owahan sesanti didandani utawa diilangi. Contone, myopia, astigmatism, hyperopia lan malah saiki presbyopia uga bisa didandani.

Bantuan kabeh kanggo wong sing pengin, pengin utawa kudu mandheg nganggo kacamata, salah siji kanggo profesional, olahraga utawa mung alesan estetis. Amarga kaca tingal minangka aksesoris sing apik banget lan nyenengake sing malah nambah kapribaden ing pasuryan, nanging kanggo kabeh sing kudu nganggo saben dina, iku ora liya mung minangka pangeling yen tanpa wong-wong mau, kita bakal ilang.

bedah refraktif

Ana macem-macem jinis operasi refraktif kanggo mbenerake masalah sesanti. Ing saben kasus, bakal dadi spesialis sing nemtokake sing paling cocok lan malah luwih saka siji teknik bisa diterapake ing wektu sing padha ing wong sing padha. Sabanjure kita pitutur marang kowe apa jinis operasi refraktif, nalika digunakake lan carane teknik kasebut ditindakake.

Operasi refraktif laser, LASIK utawa PKR

Nalika laser digunakake kanggo mbenerake owah-owahan ing mripat sing nimbulaké masalah sesanti, apa iku kanggo ngowahi wangun saka kornea supaya diopters sing nyegah sesanti bener bisa didandani. Wangun bisa beda-beda gumantung saka lulusan saben pasien, contone, nalika nggunakake teknik LASIK, intervensi ing ngisor iki ditindakake.

  • Kanggo mbenerake myopia: Apa sing ditindakake yaiku kanggo flatten lengkungan nganggo laser, supaya cahya fokus ing kornea.
  • Ing cilik saka hiperopia: Ing kasus iki, pinggiran kornea dibentuk kanggo nggawe kurva.
  • kanggo astigmatism, apa sing ditindakake yaiku kanggo flatten area kanthi kurva paling gedhe saka kornea supaya bisa seragam.

Ing cilik saka supaya disebut-bedah refraktif PKR, technique iku padha nanging biasane luwih ngganggu kanggo sabar. Iki minangka teknik pisanan sing digunakake kanggo mbenerake masalah penglihatan, mula saiki wis saya apik lan mula ora digunakake maneh.

Lensa intraokular uga bisa digunakake

Ing sawetara kasus, tinimbang nggunakake laser kanggo ngowahi kornea lan nambah visi, lensa bisa ditanem utawa lensa bisa dicopot, gumantung saka kabutuhan saben pasien. Iki minangka teknik sing biasane digunakake nalika sabar wis luwih diopters saka diijini kanggo nindakake operasi laser refraktif. Ing kasus implantasi lensa, lensa kasebut dijaga. Ing kasus liyane, lensa dibusak lan lensa aphakic ditanem, yaiku teknik sing digunakake kanggo mbusak katarak.

Kepiye carane ngerti yen aku bisa operasi?

Kanggo bisa nindakake operasi refraktif yen perlu mbenerake cacat sesanti, kayata myopia, astigmatism utawa hyperopia, sabar kudu ketemu paramèter tartamtu. Ing sisih siji, lulusan kudu stabil paling ora rong taun. Parameter safety liyane sing kudu ditaksir dening spesialis ing saben kasus uga ditaksir.

Cara paling apik kanggo ngatasi kabeh keraguan sampeyan yaiku menyang konsultasi karo spesialis sing bisa nindakake review lan nerangake pilihan sampeyan. Amarga ana akeh paramèter sing dievaluasi ing saben kasus, kabutuhan saben pasien lan kemungkinan entuk asil sing dikarepake bisa uga beda-beda ing saben kasus. Kajaba iku, Sanajan operasi kasebut aman banget, nanging ora tanpa efek samping. kang uga kudu diajeni. Tansah nyelehake dhewe ing tangan sing apik, mutusake kabeh keraguan. Ninggalake sawetara wektu sampeyan bisa nggambarake lan mutusake kapan, kepiye lan karo sapa sampeyan pengin operasi kanggo ngilangi masalah penglihatan ing salawas-lawase.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)