Pil KB: kaluwihan lan kekurangan

Esuk sawise pil

Sampeyan ngerti kaluwihan lan kekurangan pil kontrasepsi? Iki minangka salah sawijining metode kontrasepsi sing paling umum, utamane ing kalangan wanita enom. Efektif banget kanggo nyegah meteng, lan mung sawetara efek samping. Kajaba iku, aman banget.

Nanging, mung disaranake digunakake yen kabeh media liyane wis gagal. Nanging, apa kaluwihan lan kekurangan sing ana? Ing artikel khusus iki, kita bakal nerangake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni esuk sawise pil

Apa esuk sawise pil

Pil utawa pil esuk yaiku metode kontrasepsi sing nyuda risiko meteng kanthi tundha utawa ovulasi awal. Iki uga bisa ngowahi gerakan sperma, supaya ora tekan tujuan sing dituju. Mangkono, kemungkinan endhog bakal ngasilake pupuk nyuda banget.

Bahan aktif ing pil paling esuk yaiku levonorgestrel, steroid sintetis sing duwe efek sing padha karo progesteron. Nanging, ana gabungan liyane, sing duwe progesteron lan uga estrogen.

Sampeyan asring dianggep minangka pil aborsi, sanajan kasunyatane ora bisa dianggep kaya ngono, wiwit bisa digunakake sadurunge implan endhog ing uterus. Nyatane, yen implantasi wis kedadeyan, wanita kasebut bakal ngandheg sanajan ngombe pil esuk. Cara kontrasepsi iki bisa ngasilake sawetara pangowahan ing endometrium, ngalangi implantasi endhog sing dibuahi, amarga iki ana sing nganggep bisa dadi pil aborsi. Nanging kanggo wayahe ora ana panelitian ilmiah kanggo mbuktekake.

Nalika njupuk

Pil kontrasepsi

Dadi efektif tenan, sampeyan kudu ngombe pil esuk sawise 72 jam sawise nuroni, dadi sing paling disaranake njupuk nalika rampung. Nanging aja kuwatir, yen sampeyan njupuk sajrone telung dina, pil bakal tetep efektif banget. Sanajan, ya, sampeyan kudu ngerti yen suwe-suwe bakal mudhun.

Dokter bakal menehi pitunjuk babagan jumlah sing kudu dijupuk, nanging biasane bakal dadi pil siji yen isine 1 mg levonorgestrel. Yen obat kasebut ditampilake ing rong tablet 5 mg, njupuk siji ing esuk lan sawise 12 jam sabanjure.

Apa bisa digunakake minangka kontrasepsi biasa?

Sanajan risiko kesehatan sacoro prakteke ora ana kaya sing bakal dakdeleng mengko, sejatine kontrasepsi mung digunakake nalika darurat. Iki tegese mung bisa dijupuk nalika kondom wis rusak, utawa nalika langkah-langkah sing dibutuhake durung ditindakake kanggo nyegah meteng.

Penting, sampeyan ngerti manawa efektifitas obat iki yaiku 95%, lan kondom yaiku 98%. Dadi, kita mekso, njaluk esuk sawise pil mung yen sampeyan pancen ora duwe pilihan, lan luwih becik miturut saran medis.

Ngomong babagan efektifitas esuk sawise pil 

Saiki wis ndeleng apa pil esuk, lan dosis apa sing bakal dijupuk, ayo fokus ing sampeyan efektifitas. Kita wis ujar manawa ora efektif kaya cara kontrasepsi liyane, nanging ... apa ana liyane sing kudu dingerteni? Nggih

Kaya sing wis diandharake, iku bakal saya suda nalika dina-dina saya suwe. Kanggo menehi ide, ing 24 jam sawise nuroni bakal efektif 95%, ing 48 jam bakal 85% lan ing 72 jam bakal 58%. Ngelingi iki, luwih becik dipertimbangkan nalika dina pisanan, amarga manawa kemungkinan hamil akeh banget, luwih-luwih yen kita wis miwiti ovulasi.

Mangkene, sampeyan kudu njupuk sawise hubungan seksual lan ora sadurunge, amarga ora bakal mbantu kita. Yen nggawe sampeyan rumangsa ala lan pungkasane mutah, sampeyan kudu duwe liyane, kajaba yen minimal 3 jam wis kliwat.

Kajaba iku, kondom kudu digunakake supaya risiko endhog sing dibuahi endhek banget, meh ora bisa digunakake. Yen sampeyan ngombe pil kontrasepsi, sampeyan kudu miwiti bungkus anyar sedina sawise njupuk kontrasepsi; lan yen sampeyan pengin miwiti ngombe, sampeyan kudu ngenteni nalika menstruasi kaping pisanan. Sampeyan kudu tindakake pandhuan sing padha yen nggunakake utawa bakal nggunakake cincin bawok utawa tambalan kontrasepsi. Nanging, ing kabeh kasus, panggunaan kondom dianjurake banget.

Yen periode sampeyan telat 3-4 dina, utawa nuduhake penampilan sing ora biasane, luwih becik njupuk tes kehamilan. Mangkono, sampeyan ninggalake keraguan.

Apa obat kasebut mbatalake efek pil esuk?

Pil dina candhake

Ana sawetara sing bisa nyuda efektifitas, lan ing ngisor iki:

  • Ritonavir
  • Phenytoin
  • Karbamazepine
  • Barbiturates
  • Griseofulvin
  • Rifabutin
  • Rifampisin

Sampeyan uga kudu eling yen Suket San Juan, uga dikenal kanthi jeneng wort St. John, bisa nyuda efektifitas.

Bebayane esuk sawise pil

Sanajan obat iki ora biasane nyebabake efek sing ala. Kasunyatane, ing Spanyol wiwit dipasarake ing taun 2001, lan nganti 2013 mung dilaporake 20 kasus reaksi salabet serius, kayata meteng ectopic lan risiko nandhang penyakit thromboembolic.

Kandhutan ektopik

Kandhutan ektopik

Kandhutan ectopic, uga dikenal minangka meteng ectopic, ana nalika implan endhog sing dibuahi ing njaba uterus, umume (nganti 98%) ing tabung fallopi. Kelangsungan kehamilan jinis iki sithik banget, amarga umume aborsi bisa kedadeyan sajrone telung wulan kapisan. Nanging, yen sampeyan bisa maju lan ora bisa dideteksi ing wektu, bisa menehi risiko banget kanggo kesehatan wanita.

Gejala kehamilan ektopik:

  • Nyeri ing pundhak lan punggung
  • Mual lan pusing
  • Bocor bawok
  • Rasane lemes
  • Kulit kumat
  • Tekanan getih dhuwur

Yen sampeyan duwe gejala kasebut, aja ragu-ragu golek dhokter sanalika bisa.

Penyakit thromboembolic

Pembentukan bekuan ing njero vena sing bisa tekan paru-paru nyebabake penyakit tromboembolik. Wanita sing nggunakake kontrasepsi hormonal bisa uga duwe risiko 3 kaping luwih kena penyakit iki; Saliyane, yen sampeyan ngombe pil esuk sing bahan aktif levenorgestrel, risiko nandhang sangsara sithik banget, saengga mung 20 wanita saka 100 sing bakal nandhang sangsara.

Contraindications

Sakit Kepala

Nalika ngomong babagan obatan, kita uga kudu ngomong babagan kontraindikasi. Esuk sawise pil diwenehake, lan dheweke kudu dieling-eling supaya ora ana masalah sing ana. Ing ngisor iki:

  • Alergi Levenorgestrel
  • Nduwe migren
  • Lactose utawa galactose intolerant
  • Duwe penyakit Crohn, kolitis utawa penyakit liyane sing kena pengaruh usus
  • Sejarah meteng ektopik lan / utawa pembengkakan tabung fallopi

Pil KB: kaluwihan lan kekurangan

Minangka ringkesan, kita ngandhani babagan pro lan kontra saka kontrasepsi populer iki:

Kaluwihan

  • Bisa digunakake sawise hubungan seksual.
  • Kamungkinan kanggo terus nggunakake pil KB.
  • Ora mengaruhi kesuburan jangka panjang.

cacat

  • Iki ora nglindhungi saka penyakit kelamin.
  • Sampeyan kudu digunakake sajrone 72 jam sawise nuroni, efektivitase saya suwe saya suwe.

Tip pungkasan

Wanita hamil

Sampeyan ora kudu kuwatir yen sawise ngombe obat haid kayane telat utawa luwih awal. Kesalahan kasebut pancen normal, lan penumpang, mula ing wulan sabanjure kabeh bakal bali dadi normal.

Yen pungkasane sampeyan meteng, lan iki meteng sing dikarepake, pil ora bakal mengaruhi embrio. Kajaba iku, ora bakal nyuda pasokan susu sampeyan, dadi sampeyan bisa ngombe maneh nalika nimbang. Ya, ing pil anticonceptive ora nglindhungi sampeyan saka penyakit kelamin, mula panggunaan kondom mesthi disaranake.

Sepira regane esuk sawise pil? 

Pil iki duwe regane udakara 20 euro. Sampeyan bisa tuku ing apotek, sanajan sampeyan luwih becik menyang pusat medis, amarga bakal ana ing kene supaya bisa menehi resep lan amarga iki, jumlah kasebut bakal dikurangi akeh. Ora nate takon-takon marang dhokter.

Kepiye carane njupuk esuk sawise pil?

Pil dina candhake

Kaya jenenge, esuk sawise pil kudu dijupuk sawise hubungan seksual sing ora direksa utawa yen perlindungan kasebut durung bisa ditindakake. Luwih cepet dijupuk, luwih apik. Nanging sampeyan uga ora kudu kewalahan. Amarga kita duwe nganti 72 jam sawise sesambetan. Yen kita gumantung karo statistik, mula bakal jelas. Yen kita njupuk sajrone 24 jam sawise hubungan seksual, bakal luwih efektif tinimbang 95%. Jam 48 jam, mudhun dadi 85%. Ana prekara sing penting kanggo dipikirake, utamane nalika ana ing dina sadurunge ovulasi.

Obat iki kadang-kadang bisa nggawa kontainer rong pil. Sampeyan bakal nggawa dheweke adoh 12 jam. Yen sampeyan mung padha adol siji dosis, mula bakal luwih gampang amarga sampeyan mung njupuk siji pil. Elinga yen iku dosis siji lan mesthi luwih becik ngombe kanthi cepet supaya bisa nyegah.

Buklet pil esuk

Yen ora ragu-ragu, luwih becik pilih Buklet pil esuk. Mung kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa nemokake kabeh sing dibutuhake supaya luwih tenang, yen wis ngombe obat utawa yen bakal ngombe.

Apa pil kontrasepsi darurat?

Ana wong sing ngarani esuk sawise pil utawa pil kontrasepsi darurat. Nanging kaya jenenge, mung digunakake nalika darurat. Anggere ana risiko meteng sawise sanggama. Mula, iku cocog banget kanggo nyegah meteng sing ora dikarepake. Sampeyan ora kudu bingung karo pil minangka kontrasepsi. Amarga iki digunakake kanthi rutin lan pil darurat, mung ing kasus tartamtu. Thanks kanggo komponen kayata Levonorgestrel, nyegah ovulasi, nanging tanpa pengaruh sing signifikan ing awak wanita.

Pitakon umum

Pil postday

Apa aku bisa nindakake hubungan seks tanpa dilindhungi sawise njupuk dina postday?

Sing paling apik dudu. Maneh kita ujar maneh manawa kudu dipertimbangkan supaya pil post-day duwe efektivitas sing dibutuhake. Pramila yen kita duwe hubungan sing ora direksa, luwih cepet kita bakal njupuk pil kasebut. Yen sawise iku lan pirang-pirang jam mengko utawa dina, kita bali menyang hubungan sing ora direksa, kita ora bakal dilindhungi saka meteng. Mula sampeyan bisa nindakake hubungan intim nanging nggunakake kondom supaya ora ana masalah.

Apa sampeyan bisa nggawe pil isuk-isuk krasan?

Minangka rekomendasi, luwih becik pindhah menyang pusat medis utawa apotek sing paling cedhak. Napa? Amarga dheweke bisa menehi saran babagan sampeyan kanthi luwih apik lan bakal menehi pitutur marang kowe carane lan sing kudu dipilih. Kanthi topik pangobatan lan luwih saka hormon ing kasus iki, luwih becik ora main-main. Sampeyan kudu mikir sing pil esuk sawise padha karo papat pil konvensional. Ana kasus ekstrem sing ora duwe esuk sawise pil, obat-obatan biasa wis dijupuk. Mesthine, sampeyan kudu nggawe manawa ngemot bahan lan gram sing pas. Ana prekara sing mesthi ora mesthi dingerteni. Dadi, kita bakal terus milih pil darurat lan tetep luwih tenang.

Apa bisa ngombe esuk sawise pil yen nggunakake kontrasepsi oral saben dina?

Sanajan sampeyan nggunakake kontrasepsi oral, yen sampeyan ora kejawab dosis, mula bisa njupuk esuk sawise pil. Yen ngombe pil saben dina, tanpa lali njupuk, mula ora butuh pil sawise dina. Nanging bali menyang ndhuwur, yen sampeyan wis lali nembak, luwih becik sampeyan milih esuk sawise pil. Nganti tekan menstruasi, luwih becik nggunakake kondom ing sesambetan lan janji karo gynecologist. Akeh kesempatan, disaranake ngenteni siklus anyar supaya bisa njupuk kontrasepsi maneh. Mung dheweke sing bakal ngonfirmasi. A) Ya, nalika wis tekan wektu, kita bakal lali babagan meteng sing bisa ditindakake lan kita bakal miwiti kaya biasane.

Apa sampeyan bisa ngombe esuk sawise pil kaping pindho saben wulan?

Ya, bisa, nanging ora disaranake. Pisanan kanggo dosis tinggi hormon sing bakal ngukum awak lan nomer loro, amarga bisa ngilangi efektifitas. Awak bakal wis biasa yen kita asring njupuk. Awak kita wicaksana lan butuh wektu suwe kanggo ngilangi pil sawise esuk. Dadi ora nggumunake yen ana sawetara pangowahan sing bisa dialami ing siklus menstruasi. Ana prekara sing ora bakal kuwatir nanging kudu dipikirake.

Kepiye cara kerja pil pil dina

Pil KB

Esuk sawise pil ngemot, ing antarane bahan-bahan kasebut, Levonorgestrel 0.75 mg. Campuran iki bakal dadi senyawa kontrasepsi. Yaiku, bakal nyegah ovulasi mula nyegah ovum ora dibuahi sawise hubungan seksual sing ora direksa. Mula, prelu banget dijupuk kanthi cepet.

Sawise njupuk pil, siklus kita bakal terganggu. Amarga ora ana ovulasi, haid bisa diowahi. Iki sebabé keterlambatan umum, nanging ora ing kabeh kasus. Kaya sing wis dingerteni, ora kabeh awak tumindak kaya ngono. Dadi, periode kasebut bisa teka ing dina sing pas, utawa sadurunge lan sawise. Elinga yen kita njupuk hormon sing cukup akeh.

Yen wis, sajrone siklus normal kita ngalami pangowahan, mula yen diowahi bakal luwih katon. Yen periode kasebut ora katon rong minggu sawise tanggal tundha, mula sampeyan kudu mriksa tes meteng.

Muga-muga pandhuan iki migunani supaya sampeyan bisa sinau babagan metode kontrasepsi populer iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

147 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   iliana ngandika

    Aku nggunakake pil dina esuk lan aku bakal menehi katrangan manawa efektif banget nanging kaya ing artikel mung ditulis ing kasus "khusus" amarga iki bisa ngowahi awak lan tumindak liya

  2.   carla ngandika

    Halo, aku duwe pitakon yen ora ngombe pil kontrasepsi ing sawijining dina, nanging yen njupuk sawise rolas jam, apa efeke? lan dina iku aku lali yen aku duwe hubungan karo pacarku. Kajaba iku, aku durung rampung njupuk kabeh bungkus amarga lara lan mung butuh wektu 4 dina maneh sawise pacarku karo pacarku dina iku.

    1.    Carlos Junior (@ junior000019) ngandika

      Dheweke wis hubungan seks lan ing wektu apa dheweke njupuk pil kasebut

  3.   paola ngandika

    Halo, aku pengin takon pitakon. Aku ngombe pil dina sawise rong dosis nanging aku njupuk kaping telu ing siklus menstruasi sing padha. Apa efek sing bisa ditrapake ing awak iki? Wangsulen aku kanthi cepet, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Katherine ngandika

      Hai Paola, aku pengin ngerti apa sampeyan nampa wangsulan kanggo pitakon sampeyan?
      Sampeyan ngerti kedadeyan sing padha karo aku lan aku pengin ngerti apa sing wangsulane sampeyan? Matur nuwun
      Aku njupuk pil dina esuk 2 ing wulan sing padha, lan ngalami pendarahan meh 8 dina, kanthi cairan bawok.
      Matur suwun wangsulan.

  4.   micaela ngandika

    Halo, tanggal 13 wulan iki aku wis hubungan karo pacarku jam 2 esuk lan sesuk 16, aku arep njupuk pil, apa mengaruhi aku uga? tulung wangsulan aku penting
    ... Aku gugup maneh.
    Gracias

    micaela

    1.    Augustine ngandika

      Apa sampeyan meteng? amarga saiki kedadeyan sing padha karo aku: v

      1.    Gise ngandika

        Aku ngombe pil 36 jam mengko banjur meteng

  5.   ananyanci ngandika

    Ing tanggal 30 Juli aku rampung masaalah lan aku duwe hubungan ing 5 Agustus aku duwe hubungan karo preserbatibo lan esuk aku njupuk pil lan tanggal 21 nganti 24 Agustus aku bali ngatur lan kabeh wulan September ora ngeculake aku lan aku durung lunga bali duwe sesambungan karo apa sejatine. Matur nuwun sanget

    1.    thalia ngandika

      serius? 🙁 Aku njupuk suwene 33 jam

  6.   gi ngandika

    Aku ngombe pil dina esuke luwih sithik .. Sakit sirah, lara weteng sawise diombe .. lan jam 6 esuk maneh haid, apa biasane?

  7.   Gisselle ngandika

    Halo, aku ngalami periode 20 Agustus lan tanggal 1 September aku karo pacarku tanpa proteksi, aku siklus 30 dina, dina 2 esuk aku njupuk pil lan periode kasebut tanggal 14, limang dina sadurunge Nanging Saiki giliran kula kanggo mrana lan tanggal 10 aku noda lan aku ngira wis tekan waktune nanging mung noda, aku durung lara getih lan gugup mikir yen ngandut. Matur nuwun.

  8.   pamela ngandika

    Halo, aku wis hubungan seks ing 11 Oktober lan jam sabanjure aku njupuk pil dina sawise mengko. Aku njupuk pil liyane 13 jam mengko. apa ana kemungkinan dheweke ngandheg? Aku kudune teka tanggal 19 Oktober nanging durung tekan waktune aku butuh wangsulan matur nuwun

  9.   Deysi ngandika

    Halo, aku duwe pitakon manawa ngombe pil ing wayah esuk sajrone wektu sing ditemtokake (72 jam) sing kedadeyan nalika dina-dina sabanjure, apa aku duwe risiko bisa meteng yen ora duwe jinis sing ora dilindhungi.

  10.   jenny ngandika

    Halo, aku wis hubungan karo pacarku lan aku wis rampung ngatur lan aku duwe hubungan, aku njupuk pil darurat nanging sawise rong dina aku repot maneh, aku wis rong puluh dina kaya iki lan aku wedi banget, tulung wangsulan kula

  11.   Lucy ngandika

    Halo, sawijining pitakon, apa sing bakal kedadeyan yen aku njupuk pil, nanging ora ngalami pendarahan sing bisa nyebabake aku, nanging yen lara sirah. Apa tegese aku ngandheg? Aku kudu sampeyan mangsuli sanalika bisa, matur nuwun kanthi sanget

  12.   silvi ngandika

    pitakonku ing ngisor iki: njupuk pil, amarga ora ngurus aku! nanging sawise seminggu kondom rusak, aku banjur njupuk maneh… apa bisa sukses? Apa efek sing mbebayani sing bisa nyebabake awakku? Amarga wektu antara siji lan liyane cendhak banget.
    Gracias

  13.   silvi ngandika

    Pitakonku kaya ing ngisor iki: Aku duwe hubungan seksual sing ora dilindhungi lan njupuk pil, HANYA SATU MINGGU Lulus lan kondom rusak lan aku njupuk maneh. Apa bakal padha utawa pil bakal ilang efektifitas? Apa contraindications sing bisa nyebabake awak? amarga wektu antarane njupuk siji lan liyane cendhak banget

  14.   Hazell Alexandra Sequeira Jiménez ngandika

    Pil iki aman banget, sanajan aku uga nggunakake kondom ing wektu sing padha lan pasangan sampeyan ora tetep ana ing njero sampeyan, nanging njaba beboyo iki

  15.   carmencita ngandika

    Ya, kayane apik banget kanggo aku nanging aku pengin menehi informasi luwih lengkap babagan dheweke
    matur nuwun

  16.   vanesa .. ngandika

    Halo ... Aku ndeleng sesambetan .. lan dina liyane aku njupuk pil dina mengko!
    Dheweke lan ing minggu aku hubungan karo dheweke, aku banjur metu !!! ana opo ??? tulung aku wangsulan

  17.   jane ngandika

    Halo, pitakonanku yaiku aku duwe sesambetan ing tanggal 13 lan 16 ing minggu sing padha, yaiku sing bisa ditindakake, nanging tanggal 13, amarga dina terakhir amarga aku luwih dilindhungi, aku njupuk pil, lan ing tanggal 16, aku duwe ovulasi hubungan sing luwih santai kanggo keamanan sing luwih akeh, nanging aku ora ngerti yen ana kedadeyan amarga aku njupuk pil, aku ora ovulasi maneh utawa kaya ngono. Oh, dina iku bisa uga tanggal 16 awit aku kudu bali tanggal 22 lan tekane tanggal 26. psa. jane

  18.   laura ngandika

    Halo ... Aku wis ngombe pil, lan aku pengin ngerti yen tekane haid aku bisa njupuk kontrasepsi sing sadurunge dakombe.
    Masalahku yaiku rong wulan kepungkur, dhokter ngandhani aku supaya ora ngonsumsi kontrasepsi maneh lan ngurus awake dhewe nganggo kondom sajrone sawetara wulan. lan wingi aku hubungan karo pacarku lan dheweke kondom. Dina iki aku lunga menyang dhokter lan dheweke ngandhani yen dheweke ora wedi karo pil nalika wis ora abortif, nanging aku isih njupuk ... saiki aku duwe rasa salah banget nalika aku rumangsa ora sopan . Dokter ngandhani yen nalika haid teka, aku wiwit ngonsumsi kontrasepsi, nanging aku ora ngerti yen bisa ngombe pil.
    Matur nuwun sanget

  19.   edan ngandika

    "Sawetara ujar manawa panggunaan pil iki ora abortifasi, amarga mung fokus karo fungsi anovulasi pil, utawa amarga ora nganggep ovum sing dibuahi, sadurunge ditanem, minangka URIP BARU."

    Apa sampeyan bisa mbuktekake marang aku yen nalika ngandut (persatuan sperma karo endhog) ora ana urip? BISA KOWE NGOMONG?

    LAN Yen KANGGO ING URIP BARU, LAN KAMU MATI?
    Yen pancen gabung karo sampeyan, apa sampeyan kudu mateni urip anyar kasebut?

    Dheweke mikir serius.
    Aku dudu dhokter lan uga ora ngerti biologi, aku maca loro posisi (abortif, ora abortif)
    kepiye aku ora bisa nindakake riset dhewe.
    Amarga ragu-ragu yen dheweke dudu URIP, BISA ORA MATI ...
    Mlayu Risiko ABORT? ORA KANGGO LOGIK, ORA SIHAT, ORA Bener

  20.   F ngandika

    kanggo sing nduwur ..

    Yaiku pitakon sing gampang .. Yen ovum dibuahi nanging ora ditandur, ora bakal bisa urip. Ovum mung wiwit nambah sel lan ora ana sing liya lan butuh implantasi ing uterus supaya bisa menehi nutrisi lan tuwuh. Supaya sampeyan ngerti, apa sing bakal kedadeyan yen sampeyan njupuk endhog saka pitik lan ditinggalake ing meja sampeyan ... sampeyan mikir ana bocah wadon lair ing kana? Sampeyan kudu lair nanging ora bakal lair amarga butuh ibu ... iki padha.

    Abort pungkasan nalika meteng nalika embrio saya tuwuh lan pil iki mung nyoba kanggo immobilize spermatozoa lan nyoba supaya ora implantasi.

  21.   lampu ngandika

    Halo .. Aku duwe pitakon: Aku ngombe pil rong dina sawise hubungan seksual, lan sawise 5 dina aku getihen, nanging mung 4 dina lan aku mesthi haid 7 dina ... Aku bakal teka maneh sawise 28 dina jarene getihen?

  22.   sofia ngandika

    hello, apa bedane tablet 1 utawa 2 tablet? amarga aku njupuk tablet 1, nanging saiki aku maca isih ana 2. padha uga durung kliwat 12 jam, kita kudu ngenteni kaping 2. Kepiye carane aku kudu?

    1.    Jose R ngandika

      Sejatine, amarga dosis kasebut ora kudu 1.5 mcg, lan ana pil sing ana 1 dosis lan liyane kanggo 2 dosis saben 0.75 mcg, mula ing pil kaping pindho pil pertama dijupuk lan 12 sing diarepake. jam kanggo pil liyane.

  23.   Lorena ngandika

    Halo, aku mestrue tanggal 9 Oktober, nalika periode ditarik, kondom pecah lan aku njupuk pil 48 jam lan 24 jam sawise njupuk, aku kaya aku getihen lan tahan seminggu, nanging saiki wulan Nopember ora marani aku.

  24.   Giuli ngandika

    pil esuk minangka kontrasepsi, sing diwenehake kanthi lisan sajrone 72 jam sawise nindakake hubungan seksual tanpa proteksi, utawa yen gagal. dipikolehi ing apotek, lan gratis ing rumah sakit. bocah-bocah wadon, ati-ati supaya STD (penyakit nular seksual) saiki saya tambah. sumangga tulung
    ngambung

  25.   gisela ngandika

    Hei, delengen, aku duwe kanca, sing arep ngombe pil nomer 6 lan lali ora njupuk dina iku, dheweke njupuk jam 20:11 bengi lan aku njupuk sesuk jam XNUMX esuk lan dina iku aku njupuk dheweke pil normal ing jadwal sing bener, banjur dheweke karo pacare rong dina mengko lan dheweke ora ngurus awake dhewe rong dina sawise hubungan, apa dheweke tuku pil dina sawise, apa ana risikone? tulung jawab !!!

  26.   Ludmila ngandika

    Halo, aku wis hubungan seks ing dina Jumuah tanggal 27 lan dina Senen tanggal 30 aku pengin esuk sawise pil, apa bakal mengaruhi aku? Tulung wangsulan kanthi cepet, aku wedi!

  27.   Fernanda ngandika

    Kepiye babagan tampilan, aku duwe pitakon, aku pacaran seminggu kepungkur karo pacarku, iki pisanan kanggo kita loro nalika dina candhake aku njupuk pil wiwit kedadeyan kasebut marang aku, mula sejatine kita lagi wae ora duwe jinis maneh Aku ora ngerti apa kita ora nyelehake kondom utawa nyuwek utawa ora ngerti nanging rusak saiki kita wedi amarga pengin ngombe pil maneh, mung wis 2 dina wiwit njupuk obat pertama siji lan iki bakal dadi pungkasan aku njupuk, bakal ana sing salah Muga-muga wangsulan sampeyan yen perlu, matur nuwun

  28.   victoria ngandika

    Halo bocah-bocah, aku arep ngandhani manawa periodeku rampung tanggal 31 Oktober, kita pacaran karo pacarku dina Selasa, 2 November, kita tetep normal nganti kita ngerti yen kondom kasebut rusak. Jam 3 sawise aku sadhar, aku njupuk pil dina sawise tablet amarga kita wedi. Periode saya kondur tanggal 4 Desember, yaiku 34 dina mengko, aja kuwatir bocah-bocah wadon sing pil bisa digunakake nanging ora nggunakake asring amarga bisa nggawa masalah kesehatan sampeyan nyaranake sampeyan mung nggunakake wektu darurat. Trankilas yen urip iku sithik lan kita ora kudu sangsara banget. Dheweke nggunakake kondom lan sampeyan nggunakake kontrasepsi yen kanca ngambung ciuman sing dakkirim lan apik kabeh :::

  29.   ANA ngandika

    HELLO .. Aku pengin konsultasi sithik .. Aku duwe hubungan karo pacarku lan aku ora ngurus awake dhewe karo jinis kontrasepsi.! Lan aku wis ngombe pil mengko dina .. Aku ngomong babagan kedadeyan minggu kepungkur .. lan minggu iki aku duwe hubungan maneh lan kedadeyan sing padha persis. Aku pengin ngerti yen ngombe pil kaping pirang-pirang wulan ora nggawa masalah apa-apa ..
    Aku ngenteni wangsulanmu
    matur nuwun
    Aku bakal ngucapke matur nuwun banget

  30.   viky ngandika

    Apa bedane pil saben dina lan pil rong dina amarga aku ngerti yen ana rong jinis pil, siji sing nyegah sajrone 72 jam sawise nuroni lan liyane yaiku efek sing ditundha. saka sewulan aku arep nerangake kabeh sing ana gandhengane karo pil-n rong dina kanggo wektu tundha kurang saka sewulan aku pengin ngerti kabeh babagan pil kasebut. Matur nuwun kanthi sanget !!! ambungan

  31.   lucu ngandika

    Napa aku ngombe pil kontrasepsi 2 jam sawise hubungan seks karo pacarku, apa iki luwih efektif?
    : s wangsulan kula, mangga iku penting!

  32.   SYA ngandika

    Halo wulan iki utawa Desember, aku ana ing tanggal 6 karo pacarku lan ora ngurus siji lan sijine, nanging nalika dina kaping telu aku njupuk pil lan tanggal 14 kedadeyan sing padha lan dina katelu aku njupuk pil !! Apa sing kedadeyan yen sampeyan njupuk loro utawa luwih pil ing wulan sing padha? apa kena pengaruh ??

  33.   an ngandika

    Aku Kudu Mbantu
    Luwih saka sewulan kepungkur, aku lali pil kontrasepsi kaping telu lan esuke aku ora ngerti yen aku lali lan njupuk ... Aku karo pacarku, lan esuke aku ngerti yen aku wis lali bagean nomer 3 lan aku Aku njupuk .. Aku mutusake njupuk pil sesuk, yaiku yen njupuk kurang saka 24 jam sawise karo pacarku. Sawise rong utawa telung dina teka-teki coklat, dheweke ujar yen pil iki cocog kanggo sampeyan, sampeyan kudu njaluk sampeyan. 5 dina sadurunge tanggal haidku teka maneh kaya coklat iki, lan banjur saben dina saben wulan aku ngalami haid kanthi normal .. kedadeyan kasebut ing wulan kasebut, saiki aku miwiti kothak pil liyane, aku ' m ing baris 2. nanging weteng saya angel ... lan duwe titik cilik ing puting, bocah cilik. salah sawijining kancaku lagi ngandut lan duwe ... nanging wedi banget. Aku kudu dikandhani yen aku duwe kasempatan hamil

  34.   silvina ngandika

    Aku nembe hubungan intim, jarene aku durung rampung, aku ora percaya, aku pengen njupuk pil, apa sampeyan menehi saran supaya aku nglakoni? Apa aku bisa tuku langsung ing apotek ??? tanpa resep

  35.   Angy ngandika

    HELLO Aku duwe hubungan seks tanpa proteksi, nanging wektu iki isih durung suwe, nanging aku ngombe pil pisanan sadurunge jam 12, lan dina candhake teka; Pitakonanku: Wiwit teka, apa prelu njupuk pil liyane?

  36.   carmen ngandika

    Aku mung nyelehake driji…. lan aku pengin ngerti apa aku duwe risiko meteng = aku wis ngombe pil nanging aku pengin ngerti manawa bisa entuk luwih akeh yen kudu ngombe pil saben driji amarga $ ora cukup kanggo aku wiwit aku bubar wis pegawe tugasku .. .. ngomong rampung lan rampung !!!!

  37.   carmen ngandika

    Aku duwe keraguan…. Apa sing kedadeyan yen pacarku pungkasane ana ing njero ati 3 kali sewengi ... lan 4 liyane ... Aku duwe kemungkinan meteng ... aku ora mikir, nanging yen takon ...

  38.   carmen ngandika

    Aku duwe pitakon aku karo pacarku lan aku mlebu nang njero 3 kali sewengi lan 4 liyane…. Apa aku bakal ngandut? Aku mikir ora nanging yen aku takon!

  39.   Marta ngandika

    Halo, aku butuh pitulung .. wektu suwene aku yaiku tanggal 16 Desember 2009 lan aku duwe hubungan karo pacarku tanpa proteksi tanggal 3 Januari 2010 jam 1 esuk, nanging hubungan intim aku ngganggu amarga dheweke njupuk penis sadurunge ejakulasi .. periodeku antara 23 lan 26 dina .. Aku pengin ngerti apa aku duwe risiko .. lan apa aku kudu njupuk esuk sawise pil ..

  40.   cristina ngandika

    Aku butuh sampeyan nulungi aku, aku ora ragu-ragu ing dina Jumuah aku berhubungan seks lan dina Setu aku ngombe pil dina Senen, aku duwe hubungan seks maneh lan dina Selasa aku njupuk maneh utawa jelas yen aku lagi dina ovulasi, aku pengin ngerti apa komplikasi sing bakal dakalami ing awakku utawa yen iki nyebabake aku prelu diwales amarga yen kuatir amarga aku mikir yen pil iki bisa digunakake minangka metode kontrasepsi lan aku sadhar yen ora

  41.   margarita ngandika

    Aku ora mangu-mangu aku njupuk pil dina sawise yuzpe, aku njupuk ing wektu sing dituduhake apa sing kedadeyan yen 7 jam sawise njupuk pil kapindho aku mutah nanging ora akeh, sing pengin aku ngerti yaiku pil bakal duwe efek sing padha ?

  42.   osiris ngandika

    Aku duwe pitakon, muga-muga sampeyan mangsuli amarga aku gugup banget .. Aku duwe sesambungan karo pacarku lan dheweke pungkasane ana ing njero ati tanpa aku sadhar, banjur 2 dina liwati lan kita hubungan seks maneh lan dheweke uga ana ing njero ati yen aku wis rampung sesuk aku njupuk pil .. lan dheweke uga ngandhani yen sadurunge aku wis rampung ing njero ati, mula pitakonanku pil mung 72 jam lan aku mikir yen aku liwati, apa aku aman meteng? Utawa mung haidku sing bakal ditundha .. Aku ngenteni lan sampeyan wangsulan amarga kuwatir banget, matur nuwun amarga perhatian sampeyan.

  43.   stefania ngandika

    Halo, aku pengin takon: Aku kaping pisanan karo pacarku tanggal 4 Januari lan aku durung rampung nembus amarga rasane ora kepenak, nanging jam 15:4 sore aku tuku pil dina banjur kuwatir ... Aku ngalami saraf lan krasa ngantuk banget, aku rumangsa yen aku ora ngandut, ana kasempatan kanggo aku? Aku njupuk 12 pil saben XNUMX jam. Apa apik utawa mung sithik kanggo apa sing kudune dijupuk? Matur nuwun sampeyan Muga-muga balesan sampeyan

  44.   xx ngandika

    Yen sampeyan ngombe pil dina kaping 4, apa isih ana pengaruhe ???

  45.   Jorge ngandika

    Halo, pitakonku ing ngisor iki:
    Aku hubungan karo wanita sing ora dilindhungi lan udakara 30 jam mengko dheweke nggunakake metode kontrasepsi darurat, sing kalebu 4 pil ing wiwitan lan 4 sawise 12 jam. dheweke ana ing dina kaping 12 utawa 13. Pengaruh pil iki yaiku pusing lan lara umum. nganti saiki (dina 25 periode sampeyan) isih durung ana aturane. Sedina kepungkur, dheweke ngombe maneh, nanging wektu iki, anaovulasi (5 pil ing wiwitan lan 5 sawise 12 jam). Kanthi latar mburi iki, aku kepengin ngerti kemungkinan meteng. Aku ngarepake respon cepet.
    Gracias!

  46.   mia ngandika

    Aku duwe relasiasi 6 dina sawise rampung aturanku yen posivilidades aku saka kedar meteng

  47.   JOSI BE ngandika

    Aku duwe hubungan karo pacarku ing dina kaping 3 saka kesalahanku, dheweke tuku aku POSTINOL2 kanggo njupuk, nanging aku ora ngerti yen kudu nindakake, aku kudu ngerti yen aku bisa njupuk pil utawa ora duwe wektu lan yen Aku ora njupuk, aku bisa tetep ing wektu sing kurang .... Wangsulan Dinten Saiki Kasedhiya

  48.   paola ngandika

    Aku nuroni kaping pisanan ing tanggal 7 Januari taun iki lan nggunakake pin darurat, njupuk kanthi bener, ngalami pendarahan, nanging ora ngalami pusing utawa muntah nalika semana, mung turu sawetara dina sawise duwe digunakake lan haidku tekan dina sing diarepake tanggal 22 Januari, dina sing dakgawe .. lan saiki seminggu tekan kene aku krasa pusing, swarane sirahku lan aku mikir bisa hamil sanajan aku wis mudhun aturanku apa bener? tulungana aku mangsuli wangsulan

  49.   Marlen ngandika

    Aku pengin sampeyan nerangake sethithik babagan panggunaan pil iki ... amarga aku bakal kaping pisanan ... aku rada wedi amarga ora gelem meteng ..

  50.   Marcela ngandika

    Ola, aku duwe hubungan karo pacarku suwene 5 dina tanpa proteksi, nanging pirang-pirang dina mengko aku ngombe pil ... lan patang dina mengko aku ngalami pendarahan, apa tegese getihen iki? Lan sawise nindakake hubungan seks, aku wis nate nuduhake utawa pusing sing njijiki mula ... sejatine, aku wedi banget yen ngandut, tulung tulungana aku!

  51.   apa ngandika

    Hai! Aku njupuk esuk sawise pil esuk sawise hubungan seks karo pacarku, aku mangan prophylactic nanging wis rusak. Aku wis njupuk 5 dina lan aku kelangan, apa normal?

  52.   Mariel ngandika

    Halo, aku rumangsa kuwatir banget, aku pengin ngerti yen pil kanggo dina mbesuk aman banget supaya ora meteng, masalahku yaiku taun anggonku ngobrol karo pacarku dina sabanjure njupuk obat miturut kanggo indikasi; nanging aku gumun yen sawise 1 lan 16 dina aku ngandheg ...……………
    Ing taun iki uga kedadeyan sing padha karo aku, sanajan aku ngombe pil maneh, aku ngandheg ...…………. Aku ora ngerti sebabe, sayange aku kelangan bayi ...……. ??????. Aku pengin wong nerangake babagan iki marang aku

  53.   Kawa ngandika

    Halo, aku pengin konsultasi, aku ora teratur ing wulan Januari periodeku tanggal 26 tanggal 31 aku wis hubungan seksual dina candhake aku njupuk pil dina sawise, tanggal 5 aku ngalami pendarahan 4 dina, aku wedi amarga aku ora ngerti tanggal apa sing bakal dakkarepake saiki Ing wulan Maret, aku ngitung pendarahan 4 dina minangka periode Februari lan aku ora ngerti apa sejatine. Aku butuh wangsulan sing penting

  54.   Kawa ngandika

    Aku saiki wis nemtokake wektu sing salah
    Apa butuh wektu suwe kanggo mangsuli?

  55.   lucy ngandika

    Halo, aku arep takon karo sampeyan .... Aku pacaran nalika tanggal 27 Februari tanpa proteksi, sakjam setengah aku njupuk pil .. dina iki sewelas ora ana apa-apa .. ing ndhuwur pesonku lara ... aku njupuk tes lan menehi negatif .. sawise aku njupuk pil, apa tes njamin aku? Utawa aku kudu ngenteni luwih akeh?

  56.   Valeria ngandika

    Halo, aku maca akeh informasi babagan pil, untunge aku ora nate ngombe, amarga aku tetep ngurus awake dhewe. Aku dadi pasangan lan diwenehi kasus yen dheweke ora ngurus aku, lan dheweke mlebu ing njero omah, apa uga efektif ing kasus kasebut? Matur nuwun sanget

  57.   anonim ngandika

    Halo, aku wis pacaran karo pacarku sadurunge dina, bisa uga dheweke ngandheg

  58.   iliana ngandika

    Halo, tanggal 24, aku wis hubungan karo pacarku, nanging dheweke mung kepenak, aku ilang prawan lan ora kaya ngono, nanging dheweke yakin dheweke ora nyekel aku, nanging tanggal 25 aku njupuk pil jam 9 jam wengi lan liyane sajrone 12 jam jam 9 esuk lan kepiye, kepiye cara ngilangi aku, nanging aku isih ragu lan wedi, aku njupuk pil lan saiki 26 getih ing cipratan , kenapa aku kudu meteng? Nyuwun tulung dak wangsuli ..: S

  59.   Lucy ngandika

    Halo, aku wis ngombe pil sesuk kaping pirang-pirang, udakara 10 kali (sajrone 1 taun). Luwih saka 4 wulan kepungkur aku ora njupuk. Aku pengin ngerti apa iki nyebabake kesuburan utawa konsepsi mbesuk. Matur nuwun

  60.   B ngandika

    Halo, dina 21 Mei teka ing aku .... Lan sawetara dina aku hubungan karo pacarku lan kita ora saling peduli… 2 dina kepungkur lan aku pengin ngerti yen pil dina mengko bakal ditrapake … Lan yen bakal duwe efek menstruasi utawa ora ??… Yen ngombe esuk sawise pil, apa aku ora bakal ngandut ?? .... Aku butuh wangsulan sing cepet .. matur nuwun

  61.   michel ngandika

    Ing vdd, aku seneng banget karo kaca iki amarga aku ora bisa mangu-mangu & ora ana informasi rinci sing apik & jelas !! matur nuwun!

  62.   Viviana ngandika

    Aku mung njupuk pil amarga ora duwe luwih saka sakjam aku hubungan karo bojoku lan kondom mati, aku bisa tetep tenang

  63.   Laura ngandika

    Aku duwe pitakon, aku njupuk pil, mensurasi aku teka telung dina mengko lan seminggu sawise ngombe, aku ora duwe proteksi maneh, apa aku kudu njupuk maneh? utawa apa efek pil kasebut ora prelu?
    muchas gracias

  64.   denise ngandika

    Ing tanggal 19 wulan iki aku duwe hubungan sing ora dilindhungi, nanging dina Senen tanggal 21 wulan iki jam 12:30 pm aku njupuk pil dina sawise lan sawise 12 jam aku njupuk sing sabanjure bakal duwe efektivitas sing padha xfa jawab aku !

  65.   Silvia ngandika

    HELLO Aku durung nate njupuk pil, nderek kowe nganti dina iki, aku pacaran karo pacarku dina Setu jam 10 bengi dina candhake aku njupuk pil pertama amarga tablet teka 2 Aku njupuk jam 2 sore nanging aku lali kanggo njupuk Kapindho sawise jam 12 aku kudu mangkat jam 17 sawise kaping pisanan. Matur nuwun

  66.   bebener ngandika

    Aller ngrampungake siklus menstruasi lan aku uga pacaran karo pacarku.
    Apa bisa meteng?

  67.   kasepen ngandika

    Halo Aku njupuk pil dina sawise lan dakkirim, nanging kanthi jumlah sithik lan mung sedina. Iku normal?

  68.   kasepen ngandika

    Aja kuwatir, aku njupuk sawise 72 jam lan nuli tekan aku, nanging kuatir amarga mung sedina teka. Aku njupuk tes kehamilan lan bali negatif

  69.   julie ngandika

    Aku pengin ngerti apa sing kedadeyan yen pil iki asring diombe ... amarga kecelakaan cilik lan sajrone 3 wulan aku njupuk sak wulan ... helpaaaaaaaaaaaa

  70.   iki ngandika

    Mau bengi kita nemoni masalah kondom karo pacarku lan minangka pancegahan, kita nganggep esuk sawise pil. Aku antikoagulasi, aku pengin menehi saran marang aku…. Matur nuwun kanthi sanget!

  71.   MARIELA ngandika

    HELLO MY CONCERN IS THE ... I had hubungane tanggal 31 Juli, 2 Agustus, njupuk pil pisanan dina iki, ing dina 3 kaping pindho. Banjur aku duwe hubungan ing 14 Agustus, yen ana proteksi nanging rampung ing njaba, aku nyelehake wektu kasebut tanggal 15 Agustus nganti dina iki. Aku angel nganti 20 Agustus. Tanggal 19 Agustus, yaiku karo aturan sing sampeyan duwe sebab. ING HARI 14 UTAWA 19?, SING PAYUNG SAKSAK LAN GOLEK SAKING SAKIT, KUDU DENGAN SAKIT Kepala lan Sakit OVARIUM Sithik. Matur nuwun lan aku ngenteni tanggepan sampeyan.

  72.   dani ngandika

    Aku duwe pitakon wingi aku duwe hubungan seksual lan aku ora ngurus awake dhewe lan sawise sesuk aku lara sirah lan aku ora ngerti yen aku hamil lan yen ngombe saiki, apa bisa pil bisa digunakake?

  73.   Lucy ngandika

    Halo, aku dadi ibu 2 wulan, sampeyan ndeleng babaran alami, kepiye aku ngerti yen aku ngandut?

  74.   scoliosis ngandika

    Delengen aku wis ngombe pil kaping 6 ing 5 wulan lan dina iki aku wis njupuk sekte lan wetengku lara. Aku wedi yen dheweke bisa menehi aku ora ngerti lan noda rong tetes getih, akeh bocah wadon, wangsulan aku

  75.   Andrea ngandika

    Aku Dr. Andrea, lan aku mikir manawa saiki ana akeh informasi salah babagan kontrasepsi darurat, para remaja padha nyiksa lan nyalah gunakake metode iki. Sing paling kuwatir yaiku hubungan sing ora dilindhungi, gumantung karo pil iki, lan kasunyatane mung kanggo kahanan darurat. Iki uga ora dikonsultasikan karo dhokter sadurunge digunakake, amarga gampang diakses ing apotek, nanging sawise nggunakake, efek samping tartamtu bisa uga penting kanggo ngrembug dhokter.

  76.   MARIA ngandika

    Tanggal 07/08 kita wis hubungan karo pacarku, aku kecelakaan kondom. Dina sabanjure, sawise 24 jam, aku njupuk pil kasebut. Tanggal 16/08 aku haid, nalika kudune haid tanggal 01/09. Banjur ora ana maneh sing teka. Biasane aku teka saben 25 dina lan 35 dina wis kliwat. Mangga, aku ngarep-arep wangsulan.

  77.   james ngandika

    Hai, aku bocah sing kuwatir, nanging wingi aku nindakake perkara sing ora kudune aku lakoni, aku karo nyekeli keong nanging aku lali ora tuku tas lollipop. Aku ora bisa nindakake apa-apa amarga wis nemplek, mung tutul sethithik lan saiki wis udan amarga sing nomer loro telat nanging aku ora bisa nahan semangat lan aku nindakake apa sing kudu dilakoni sawise 24 jam aku aku kudu mandheg nalika tangi ngirim tuku viagra.
    Banjur ana mandingo teka lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, aku seneng karo sirahe kaya apel mawar.
    Wiwit dina iku aku leleh lan aku ngerti manawa aku kepepet ing awake wong lanang.
    bebas dhewe iku sing dakkandhani.
    att: mesum renzo aliga lan jarlin michel lopez carranza lan leoncio ledesma alvaradop lan jhonatan panduro aliga kabeh mau kalebu klompokku.
    saka tarapoto peru
    atte: giancarlo gembong

  78.   Silvina ngandika

    Yen aku ngombe pil "Tututi Sampeyan" Unidosis.de LAboratorios Raffo, sawetara menit sadurunge hubungan seksual lan sajrone ovulasi (ing wektu sing padha) luwih utawa kurang efektif tinimbang yen njupuk pirang-pirang jam mengko? Ovulasi, ngganggu? Matur nuwun

  79.   ana ngandika

    Hai, aku duwe pitakon. Yen aku duwe hubungan tanpa proteksi ing dina Jumuah lan aku njupuk pil darurat ing Setu lan dina Minggu aku duwe hubungan liya lan kondomku rusak. Aku kudu nemoni pil darurat liyane utawa sing daklakoni ing dina Setu isih duwe pengaruh marang aku

  80.   Silvia ngandika

    Halo, pitakonanku aku njupuk pil dina iki, tindakake jam 10 lan sing nomer loro uga kudu njupuk jam 10, nanging aku ngenteni 4 menit apa sampeyan mikir ana kedadeyan ???? Muga-muga aku ora nambah matur nuwun, aku ngenteni wangsulan sampeyan

  81.   Karla ngandika

    pitakonku minangka aturan mundur

  82.   paula ngandika

    Aku butuh sampeyan nulungi aku! Yen aku ngombe pil iki sawise wulan sadurunge, aku kudu ngerti yen njupuk maneh saiki, apa ana kedadeyan?

  83.   kembang-kembang ngandika

    Halo, aku duwe hubungan karo pacarku tanggal 0 tanggal 26 esuk ... apa pil kasebut bisa ditrapake yen saiki kabeh? tulung aku butuh wangsulan sanalika bisa uga grax

  84.   elizabeth ngandika

    gelombang ...
    1 minggu kepungkur aku pacaran karo pacarku? Aku njupuk pil dina esuk ... haidku teka persis ing tanggal sing dijadwal ... nanging maneh ing wulan sing padha ...
    iki amarga ... apa amarga pil ... ???? Matur Nuwun ..

  85.   Elizabeth ngandika

    hello .. sejatine aku ora zoy muzho d nggunakake lazim paztillaz, nanging aku luwih milih ngurus awakku dhewe, lan ngomong karo kekasihku lan ora ngerti yen aku njupuk jero paztilla sesuk sawise duwe sanggama, ozea dezpuez d 5 menit maz o Menoz njupuk kaping pisanan lan dezpuez d laz 12 jam liyane, nanging ora zabia qe zolo kanggo cazoz ezpecialez, lan pungkasane aku njaga sesambetan yaiku wingi, ora ana ze zi ezto sing bisa njalari aku jahat ???
    Lan luwih becik yen aku njupuk Paztilla minangka kontrasepsi nalika aku duwe hubungan utawa menehi saran pil liyane… ???

  86.   Isabella ngandika

    Ya, aku wis pacaran karo pacarku tanggal 24 Juni tanpa proteksi banjur njupuk pil ing tanggal 27 Juni lan aku mung njupuk siji, nanging instruksi aku ujar 2 percaya yen bakal ditrapake aku ora ngerti apa sing kudu aku lakoni ' Aku wedi lan siji-sijine gejala sing nyebabake aku lemes lan nyeri sirah apa aku tindakake, nulungi aku

  87.   Lucy ngandika

    Halo !! Aku pengin ngerti bocah-bocah wadon yen sampeyan bisa nulungi aku. Rampung ngombe pil saben dina diarani diane 35 mula saben wis rampung aku kudu suwene 3 dina tanpa njupuk, kanggo miwiti pil anyar. Apa sing kedadeyan dina terakhir aku ngombe pil terakhir sing aku hubungan karo pacarku, dadi aku ora yakin yen njupuk pil darurat glanique, lan banjur menehi kesempatan kanggo 3 dina sing cocog .. Apa sing kudu dakbantu bocah-bocah wadon?

  88.   mariana ngandika

    Halo akhir minggu iki aku hubungan seks ing dina Jumuah awan, Setu esuk lan Minggu esuk, ya perlindungan, ing sesambetan ing dina Setu lan Minggu, pasanganku ejakulasi ing njero lan Senin wengi aku njupuk pil panggilan darurat glanique lan aku pengin ngerti apa aku Aku ing jam pil yen efek utawa ora

  89.   Anonimus ngandika

    Halo, delengen, aku dakkandhani, aku entuk haid lan mangkat dina Kamis tanggal 5 lan dina Jumuah tanggal 6 aku karo kancaku sepisanan ora lali ngurus awake dhewe, mula dina Minggu esuk aku njupuk esuk sawise pil ... ing wayah wengi kita lagi ing kene, kita ngurus awake dhewe, nanging nasib ala yen lapisan kasebut pecah, nanging dina iki aku kudu miwiti pil kontrasepsi, apa aku bisa ngandheg?

  90.   Tafy ngandika

    Aku kaping pisanan nduwe hubungan tanpa lindhungan tanggal 17 Desember lan periode aku wiwit tanggal 11 nganti tanggal 15 wulan kasebut. Pilih pil dina sawise jinis. Bocah lanang kasebut ora ejakulasi ing awakku lan njupuk wektu kanggo ejakulasi metu.
    7 dina sawise aku mulai getihen rada coklat.
    Apa aku bisa ngandut?
    Suwene kudu getihen?
    Bantuan mangga

  91.   Fernanda ngandika

    Halo, sugeng enjing pitakon: yen pacarku ing njero ati aku conto kaping 15 ing wayah awan, aku bisa njupuk esuk sawise pil, isih bisa digunakake utawa kanggo saben ejakulasi sing ana, aku kudu njupuk pil.
    GRACIAS

  92.   Lauchi ngandika

    Halo bocah-bocah, aku njupuk pil nanging aku njupuk amarga aku wis nyoba tes kehamilan lan negatif, aku kudu ndeleng tanggal 28/1/2016 lan ora teka ing tanggal 3 Maret, aku nelpon ginekolog lan dheweke dakkandhani aku tuku. Dina lan esuk dina iku, aku mumet lan mumet lan isih ora ana sing marai aku, apa sampeyan bisa nulungi aku utawa aku kudu nyoba tes meteng liyane

  93.   Jlove ngandika

    Halo, aku duwe implan 1 taun 6 wulan kepungkur, aku ngilangi wulan kepungkur 5 dina kepungkur aku ora duwe hubungan sing ora dilindhungi lan dina sabanjure aku njupuk esuk sawise pil pitakonku yaiku aku ing siklus wintrol lan stereo primibolan mengaruhi efektivitas rada saka pil, aku kudu ngerti kanthi cepet, aku kuwatir banget, aku ora duwe wektu suwene 1 taun 7 wulan.

  94.   areli ngandika

    Hoola. Aku duwe pitakon yen pil dijupuk dina sawise efek?
    Yoo wingi aku duwe hubungan seks lan tanggal 17 aku rampung suwé aku lan tanggal 24 ana kemungkinan hamil?….

  95.   Laura ngandika

    Halo, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku, aku tekan tanggal 15 wulan sing kedadeyan banjur aku mangkat (5 dina) jam 15 dina (ing kana aku bisa hamil) aku duwe hubungan seks lan pungkasane ana ing njero omah, bisa uga aku ngandut yen esuk aku ngombe esuk sawise pil. Lan dina iki tanggal 14 teka ing kula meh meh apa-apa.

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Hai Laura, yen sampeyan ngombe esuk sawise pil, sampeyan ora bakal ngandut, nanging ora mungkin. Salam!

  96.   Rocio Belen Fernandez ngandika

    Halo, aku pengin ngilangi keraguan. Tanggal 23 Maret, aku wis hubungan seks lan kondom pecah lan aku njupuk pil ing dina sing padha lan aku metu saka siklus menstruasi tanggal 28 lan mangkat dina Kamis tanggal 31. Saiki dina iki aku wis nuroni tanggal 15 April, aku njupuk pil amarga wis pecah maneh lan apa sing kedadeyan aku bisa hamil utawa ora. Aku butuh tulung

  97.   amber ngandika

    Aku bisa meteng tanggal 22 aku rampung menstruasi lan tanggal 23 aku wis berhubungan seks lan dheweke teka aku ora teratur banget

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Hai Amber, ya, ana kemungkinan. Salam!

  98.   Sara karina ngandika

    Tulung !! Ing tanggal 15 April, aku wis hubungan seks lan aku njupuk pil darurat nalika semana, njlentrehake manawa dheweke durung tekan ing jero awakku, nanging aku isih nindakake, 9 dina mengko aku tes lan tes positif, aku wis ngulang liwat tempek lan sampeyan bisa ndeleng kacang polong. Apa pil iki bakal gagal? Utawa dheweke wis ngandut?

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Sara, yen dheweke ora ejakulasi ing jero sampeyan, mesthine sampeyan wis ngandut. Salam!

  99.   Ali ngandika

    Urgent .. Aku hubungan seksual lan aku ajak ing awak sawise setengah jam aku ngombe pil levonorgestrel, aku wis nuroni tanggal 6 Mei lan haidku tanggal 21 April, aku ora teratur. Tulung tulung aku, matur nuwun.

  100.   natali ngandika

    Halo, siji pitakon, aku wis pacaran karo pacarku ing wayah wengi Setu, aku ngombe pil dina Senen wengi jam 8:30 wengi, nanging udakara jam 2:00 esuk aku wiwit muntah lan aku banjur mlebu rumah sakit lan serum nganti jam 5 esuk, bisa meteng, wangsulan penting banget.

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Hai Natali, butuh pirang-pirang jam nganti sampeyan mutah, mulane sampeyan ora mutah pil. Kajaba iku, yen sampeyan ndeleng manawa aturane ora mudhun, coba coba tes. salam!

  101.   E'sparza jaquelinn ngandika

    Nulungi aku kaping pisanan nggawe pacar karo pacarku tanggal 10 Mei & tanggal 11 aku ngombe pil, aku bisa meteng sanajan wis ngombe pil impen 0.75, ana rong tablet nanging aku njupuk ing dina sing padha bareng jam 18 : XNUMX pm nanging aku gugup banget amarga dheweke ora menehi efek samping lan uga, aku durung ngalami pendarahan

  102.   Ana Maria ngandika

    Halo, aku duwe pitakon, aku duwe hubungan karo kancaku sedina sadurunge tanggal sing dadi giliranku lan ora ngombe apa-apa, rong dina mengko kita berhubungan seks maneh amarga aku isih ora nate wiwit ora teratur nanging wektu iki yen aku njupuk pil (tablet siji) lan aku minggat mengko, suwene isih suwe kaya iki, nanging wis ing dina pungkasan sing mestine bakal rampung aku mudhun maneh kaya dina pisanan nganti aku duwe colic, umume kedadeyan iki amarga efek pil ?? ...

  103.   Mariavicc123 ngandika

    Halo, aku njupuk pil 28 jam sawise hubungan seksual, kondom rusak ... apa kasempatanku? Wis rong dina sawise ovulasi.

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Mariavicc yen sampeyan ngeculake aturan sampeyan ora bakal duwe kesempatan. Efektivitas sajrone 72 jam sawise nuroni, nanging nganti pirang-pirang jam wiwit 24 jam efeke mudhun. Salam!

  104.   LUNA ngandika

    HELLO, INGKANG KENE ngerti apa pengaruh pil kasebut yen wulan kapisan aku njupuk siji lan ngetutake aku nglawan hubungane karo ORECAUTION lan aku njupuk pil apa sing bisa kelakon karo aku, apa aku wis meteng?

  105.   Belen ngandika

    Halo, aku wis pacaran karo pacarku, aku nggunakake kondom nanging dheweke duwe auger lan aku mlebu ing njero omah. Aku hubungan seks ing dina Jumuah tanggal 10 jam 12:30 awan. lan aku mung njupuk pil dina Setu tanggal 11, meh rong soré, aku njupuk pil 1,5. Aku pengin ngerti apa efek kasebut utawa aku kudu njupuk ing dina sing padha hubungan?

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Belén, nalika pirang-pirang jam kurang efektif, nanging bisa ditrapake sajrone 48/72 jam pisanan. Salam!

  106.   Ivonne ngandika

    Halo, tanggal 26 Mei 2016 aku hubungan seks tanpa kondom, dina candhake aku nggunakake pil sesuk, haidku tekan tanggal 14 Mei, dina iki kita tanggal XNUMX Juni lan haidku ora teka, aku nggawe Urine tes kehamilan lan metu positif, uga esuk aku nggawe cytology pisanan lan dheweke ora mencerna apa-apa manawa dheweke curiga meteng, nanging banjur tes tes kehamilan lan positif maneh, aku wedi banget lan ora ngerti apa sing kudu dilakoni, aku kudu ngerti apa aku pancen ngandut. Aku butuh pitulung, aku kudu njupuk keputusan, tulung tulung aku.
    GRAVIES

    1.    Maria Jose Roldan ngandika

      Halo Ivonne, esuk sawise pil ora mesthi efektif. Yen wis kaping pindho tes positif, kemungkinan sampeyan bakal ngandut. Ngenteni sawetara dina banjur coba tes ngarep maneh kanggo mesthekake. Salam!

  107.   Paola ngandika

    Halo, sawijining pitakon, apa sing kedadeyan yen aku nate sesambungan wingi tanggal 20 Juni lan jam 3 setengah jam aku njupuk esuk sawise pil nanging aku pengin njupuk wong liya yen ora mangu-mangu amarga aku ora pengin gagal, aku pancen ora duwe ' Aku ora pengin meteng saiki, aku mangu-mangu yen sampeyan bisa lan apa akibate lan yen disenengi utawa kanthi perkara sing ala maneh, coba ajak dheweke mangsuli

  108.   Tammy garcia ngandika

    Halo, aku nindakake seks tanpa lindhung kaping 3 wulan lan kaping telu aku ngencengi esuk sawise pil lan isih durung ngalami haid.
    Sing tak tes kehamilan lan bali negatif

  109.   micaela ngandika

    Keprigelanku yaiku José, yen bojoku mlebu ing njero ati .. Dina Jumuah tanggal 1 jam 11 wengi utawa lan dina Senen tanggal 4 aku bisa ngombe pil darurat.

  110.   Koalite ngandika

    Halo, wektu suwene aku wiwit tanggal 07 nganti 11 Juni, aku wis pacaran karo pacarku tanggal 28 lan aku njupuk pil tanggal 29 udakara jam 3 awan, aku maneh nate pacaran karo mitraku ing wayah wengi, mengko aku nuli pacaran tanggal 01 Juli lan aku njupuk pil liyane dina esuke dina Setu, apa aku bisa ngandheg? . Sanajan ora ana ejakulasi ing njero ati kaping 3, aku rumangsa kudu ngombe pil darurat. Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku kanthi mangsuli pitakonku, aku bakal luwih ngormati.

  111.   kevin ngandika

    hola
    Nuwun sewu kanggo kanca sing wis njupuk telung dina iki kanthi ngelu, awak lan weteng, apa sampeyan bisa menehi katrangan manawa normal utawa kudu takon dhokter?

  112.   Leslie perugachi ngandika

    Halo… bisa aku Tulung tulung karo iki ..
    Ing tanggal 25 Juni, aku njupuk pil sawise nindakake hubungan seks ... tanggal 9 Juli, aku duwe hubungan seksual karo kondom lan aku ora njupuk pil ...
    Saiki wulan Juli iki periodeku isih durung mudhun, apa aku bakal ngandut?

  113.   Baret ngandika

    Ngombe pil 30 jam mengko, lan aku lagi subur, apa aku bisa ngandut?

  114.   Fernanda ngandika

    Halo, aku wis hubungan karo pacarku lan dheweke berkembang kaping pindho ing prostitusi, nanging aku mung njupuk 1 lan uga menstruasi aku bisa hamil

  115.   Eli ngandika

    Halo, aku berhubungan seks tanpa proteksi dina Setu tanggal 28 lan pacarku ejakulasi ing njaba, aku isih njupuk pil sakjam mengko, 3 dina wis kliwat lan aku durung getihen (iki pertama kaline aku ngombe pil lan jarene Aku kudu getihen) nanging nganti saiki aku ora duwe getih. Aku ora ngerti apa kudu getihen utawa ora. Tulungana aku

  116.   Eli ngandika

    Halo lan aku duwe hubungan sing ora dilindhungi, nanging pacarku ejakulasi ing njaba aku, aku isih njupuk pil sing kedadeyan dina Setu lan dina Selasa lan aku ora getihen apa-apa, aku wis lara awak nanging mung iku (iki pisanan aku njupuk pil lan kanca-kancaku Dheweke jarene aku kudu getihen nanging nganti saiki aku ora getihen)

  117.   Kata ngandika

    Halo, aku pasang cincin bawok rong minggu kepungkur, lan aku wis nuroni, amarga aku ora yakin manawa cincin kasebut bisa digunakake sawise rong minggu, aku njupuk esuk sawise pil ... Apa cincin kasebut ilang efek?
    regards

  118.   Eli ngandika

    Halo, aku pengin takon, aku telat 4 dina lan dina kaping papat aku njupuk pil dina sawise isih durung teka. Sara, suwene wektu kanggo teka?

  119.   bukit jasmin condor yataco ngandika

    Matur nuwun WIS DEBAT BESAR

  120.   Yuslevia ngandika

    Halo, aku duwe hubungan karo kancaku lan aku isih subur nalika esuk aku njupuk pil lan aku duwe risiko meteng

  121.   carmen ngandika

    Hai piye kabare! Aku wis sinau luwih lengkap babagan pil iki lan wis nggunakake sadurunge! taun iki ing wulan Juni aku ngombe dosis .. lan saiki 20 November 2016 aku bakal njupuk maneh ... pitakonanku apa sampeyan mikir awak bakal mengaruhi kakehan? tanpa ngeculake 6 wulan maneh .. Disaranake kaping 2 saben taun, nanging wektu iki aku kepengin ngerti apa bakal mengaruhi aku? ...

  122.   Luisa ngandika

    Dina kapisan aku njupuk glanique 1.5 lan 24 jam sawise njupuk hubungan seks. Bakal nglindhungi kula kanggo 72h00 sing nuduhake

  123.   Jennifer ngandika

    Halo! Pitakonanku yaiku: Apa pil duwe efek sing padha karo wanita sing wis duwe anak? Ya, rahim wis ora padha maneh nalika duwe anak, bener?
    Matur suwun lan tulung wangsulan.

  124.   raybee jaramillo ngandika

    Aku duwe hubungan seks yen duwe perlindungan, aku duwe pil darurat ing dina sing padha lan ing dina kaping papat aku bakal ngalami getih coklat abang bakal dadi jamanku

  125.   raybee jaramillo ngandika

    Aku njupuk pil darurat ing dina sing padha lan aku ngalami getihen abang lan coklat ing dina kaping papat, kepiye?

  126.   Mathiago ngandika

    Halo, maaf, aku duwe hubungan tanggal 14 April jam 10 wengi lan aku njupuk tablet dina esuk jam 8 wengi, nanging nggawa aku sakloron, aman apa ora.

  127.   maryam ngandika

    Hai, kuwatir amarga ora bisa meteng. Ngombe pil dina esuk ing wulan Februari lan Maret, rong wulan berturut-turut taun iki. Apa sing kudu daklakoni?

  128.   ysabel ngandika

    Halo, aku njaluk tulung, aku mamang banget lan ing wektu sing padha kuatir, tanggal 31 Maret aku hubungan karo pacarku tanpa proteksi lan minangka pancegahan aku njupuk pil dina esuke ing wulan April 01 lan udakara limalas dina nalika aku njupuk, haidku banjur aku padha hubungan seks maneh ing 01 Mei lan aku njupuk pil dina esuk tanggal 02 Mei lan nganti saiki aku ora duwe pratandha menstruasi lan kuatir yen aku meteng

  129.   Kupu biru ngandika

    Aku pengin pitulung sampeyan ngerti apa aku bisa njupuk pil liyane mengko, wiwit 8 dina kepungkur aku njupuk, saiki kondom tetep ana ing njero apa sing bisa daklakoni ??????

  130.   Eli ngandika

    Aku pengin ngerti apa pengaruh sing ditrapake nalika njupuk pil dina sabanjure sawise sewulan?

  131.   piyambakan ngandika

    Holw, sewulan kepungkur aku njupuk esuk sawise pil rong dina berturut-turut lan aku pengin ngerti wong sing wis padha utawa ana sing salah, aku ninggalake email supaya bisa nulis marang aku solange.ivonne@hotmail.com

  132.   Purwaning Dumadi G ngandika

    Sugeng siang aku duwe hubungan karo pacarku tanggal 7 wulan kepungkur lan dheweke bubar, aku njupuk pil dina esuk lan aku entuk periode ing wulan 19 nanging wulan iki aku duwe hubungan karo perlindungan lan durung rusak lan iki tanggal lan aku durung teka, apa bakal efek pil ???

  133.   Daniela ngandika

    Hai… Aku ngombe pil dina sawise berhubungan seks nanging aku ora ejakulasi amarga mung udakara 5 menit. Aku pengin ngerti kepiye pengaruhe nalika menstruasi?

  134.   JAVIER ngandika

    Aku duwe rasa ragu-ragu, aku duwe hubungan karo kanca ing dina Minggu, tanggal 5 JUARA INI, kira-kira 2 ing wayah esuk. Dheweke ngandhani yen Aturane yaiku 3 ing wulan Januari iki sing kudu mrentah pitakonku, apa dheweke bakal menehi aturane Dina kuwi, 3 JANUARI, aku menehi pil ing wektu iku aku ragu Aku butuh wangsulan, aku ora pengin sampeyan meteng.