Kebiasaan saben dina sing ala sing nyebabake kukul

Kebiasaan ala sing njalari kukul

Kulit rai iku alus banget lan gampang kena pengaruh pangowahan hormonal sajrone urip. Sanajan tataran paling ala kanggo kulit rai ing kukuline isih enom, masalah iki bisa kedadeyan ing pirang-pirang kahanan.

Kukul asring disebabake kebiasaan perawatan kulit saben dina sing ala. Utawa, yen ora ana. Lan iki, ditambah karo polusi, agen eksternal, pola makan sing kurang lan rutinitas kecantikan rai sing ala kunci kukul suwene sawise remaja.

Nyingkiri kebiasaan ala iki minangka kunci supaya ora kukul

Sanajan kukul dadi masalah kulit utama, sing paling ngganggu stroke gedhe lan sing paling jelas lan angel didhelikake yaiku, ora mung siji sing bisa nandhang sangsara yen ora ana kabiasaan lan perawatan kulit sing apik. Pangowahan pigmen sing ngasilake pasuryan, pasuryan abang ing pipi, dagu utawa irung, pori-pori gedhe lan jerawat sing nyenengake, yaiku akibat saka ora njupuk kulit rai sing pas. Apa sampeyan pengin ngerti kabiasaan ala sing bisa ditindakake kukul isih diwasa?

Ora ngresiki kulit rai kanthi apik

Reresik wajah supaya ora kukul

Akeh wong sing yakin yen ora nganggo dandanan, mula ora prelu ngresiki kulit rai saben dina lan iki minangka kesalahan serius. Rias wis ketok banget lan yen sampeyan nganggo, sampeyan kudu nyopot saben wengi sadurunge turu. Nanging gawe sing apik reresik rai saben wengi perlu kanggo ngilangi bekas polusi, polusi, bledug lan kabeh zat mikroskopik sing tetep dipasang ing kulit.

Pori-pori kulit pasuryan dadi panas lan kabeh agen eksternal kasebut nglumpukake ing njerone. Yen ora ngresiki kulit kanthi becik saben dina, mula bakal tuwuh ireng lan ireng banjur malih dadi jerawat yen kena bakteri. Mula, elinga ngresiki kulit rai kanthi becik. saben wengi sadurunge turu lan saben esuk nalika tangi.

Nemokake rai kanthi asring

Sikap umum sing bisa dadi masalah kukul ing rai. Tangan terus kontak karo permukaan sing ora higienis, uga kringet lan rereget sing sacara alami. Kaya ngumbah tangan lan nggunakake gel hidrok alkohol, saben ndemek pasuryan sampeyan duwe risiko mindhah akeh agen eksternal menyang kulit pasuryan sing bisa nyebabake masalah kukul.

Aja ngresiki kacamata lan ponsel

Gelas bersih lan aja kukul

Yen sampeyan nganggo kacamata lan ora ngresiki kanthi rutin, sampeyan bakal duwe akeh kertu suoro kanggo breakout kukul kapan wae, luwih-luwih ing musim panas. Kotoran, dandanan, kringet, bledug dalan lan kabeh jinis agen eksternal nglumpukake ing bingkai kacamata. Kontak sing tetep karo area kulit sing paling alus, kontur mata minangka faktor risiko kukul ing wilayah kasebut.

Mengkono uga ing ponsel, ing pirang-pirang agen eksternal, kotoran lan bakteri sing ora bisa ditemokake akumulasi. Piranti sing digunakake terus-terusan, kita tutul nganggo tangan sing reged, kita selehake ing permukaan apa wae, disimpen ing tas kanthi akeh barang liyane lan tanpa mikir, kita lebokake ing pasuryan kanggo ngobrol. Ngresiki ponsel kanthi rutin lan bisa nyegah kukul lan masalah kulit liyane.

Nganggo rambut ing rai, kebiasaan ala liyane sing nyebabake kukul

Poni duwe tren lengkap lan sanajan cara sing sampurna kanggo nyusun rai, nanging isih dadi sumber lemak kanggo kontak terus karo kulit rai. Apamaneh yen duwe kulit rawan berminyak lan kukul, Luwih becik sampeyan milih potongan rambut sing ngidini sampeyan ngresiki kulit rai. Uga nganggo rambute nganggo updo lan malah nganggo turban, iku bakal mbantu sampeyan nduwe tampilan kaping pisanan tanpa menehi bahaya ing kulit ing pasuryan.

Saliyane kebiasaan saben dina sing ala sing nyebabake kukul, ana faktor risiko liyane kayata pola makan sing kurang. Elinga, ngurus awake dhewe ing njero penting banget kanggo njaga awake dhewe ing njaba. Lan yen sampeyan duwe kukul ing jerawat sing parah ing kulit, aja nganti tutul lan njeblug granit. Jaga reresik rai kanthi apik lan jerawat bakal ilang tanpa bekas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.