Apa surimi lan digawe saka apa?

 Industri panganan terus-terusan ngupayakake nawakake panganan sing nambah diet kita ing kabeh cara. Rak supermarket duwe produk anyar sing menarik, sawetara saka garis lintang liyane. Contone, soy, quinoa utawa surimi Dheweke nglengkapi diet Mediterania sing apik banget kanthi sifat sehat. Bisa nemokake iki lan panganan liyane lan nggabungake menyang rutinitas nggawe menu kita luwih maneka warna lan seimbang babagan nutrisi. Ing panas saka kompor sawetara pitakonan lair sing duwe kabeh legitimasi: Apa surimi lan digawe saka apa?

apa surimi

Umumé, kita luwih mbukak kanggo nyoba rasa anyar. Ing sisih liya, sawetara konsumen isih ora nggatekake keuntungan saka panganan sing dipangan. Amarga alasan kasebut, nalika produk anyar lair lan dadi luwih katon, Pitakonan asring muncul babagan sifat nutrisi. Senadyan wis karo kita kanggo sawetara dekade, pitakonan apa surimi isih mbukak. Kanggo akeh wong, iki wis dadi produk umum, katon ing sajian kaya salpicón panganan laut utawa pinchos gastronomi Basque sing nyenengake. Kanggo wong liya, iki minangka produk sing tetep dadi anyar amarga beda karo bahan-bahan khas masakan tradisional Spanyol.

Kaya keju Manchego utawa ham Iberia ing budaya gastronomi kita, surimi minangka produk tradisional ing sisih liya donya kita. Asal-usul leluhure wis jangkar ing wektu, nalika muncul minangka cara kanggo ngreksa iwak. Minangka kuwalitas swara saka jenenge, asalé saka Jepang, udakara sewu taun kepungkur lan tegese tembung kasebut yaiku "fillet iwak minced”. Mulane, ing negara srengenge munggah apa surimi iku ora-brainer, kaya kanggo kita nindakake ing loin diiseni utawa stews sayur-sayuran karo sosis. Kasunyatane, surimi ana ing masakan Jepang dhasar saben dina kayata udon utawa sushi.

Sifat surimi

Kanggo ngrampungake misteri babagan apa surimi, aspek-aspek penting tetep kudu ditangani. Wiwit surimi digawe ing abad kaping XNUMX, jelas yen panganan, metode lan teknologi wis akeh berkembang. Utamane ing abad pungkasan, produksi artisan wis menehi dalan kanggo elaborasi luwih canggih lan kanthi kabeh jaminan higienis. Nanging, teknik elaborasi surimi tetep padha meh 10 abad mengko. Kanggo entuk surimi kualitas, perlu nggunakake iwak seger banget lan saka wong, pilih sing paling apik: steaks kang. Salah sawijining spesies sing paling apik kanggo iki yaiku pollock Alaska, sing pinggul disigar sawise diresiki kanggo entuk protein. Ngerti aspek-aspek kasebut minangka kapentingan gedhe nalika mangsuli apa surimi. Kanthi njupuk kauntungan saka iwak seger, surimi iku a alternatif sing apik kanggo panganan iki, kaya dheweke, nduweni paedahe.

Ora ana utawa meh ora ana owah-owahan, banjur, ing panganan iki. Kita ngomong "meh" amarga kahanan sing digawe wis rampung. Ing pangertèn iki, surimi kaya ing

Krissia® digawe ing suhu sing sithik kanggo entuk kualitas lan kesegaran protein sing paling dhuwur. Nanging, mesthi migunani kanggo maca informasi nutrisi sadurunge tuku produk apa wae. Kanthi cara iki, Krissia® surimi bar ora ngemot pengawet utawa pewarna buatan mula padha milih pasteurisasi minangka jaminan keamanan pangan. Cara iki ana ing panganan dhasar kaya susu lan yoghurt lan ngidini kita tansah duwe surimi ing tangan ing kulkas kita.

Surimi lan protein

Digawe nganggo bagian iwak sing paling apik, surimi nduweni akeh protein sing kasedhiya kalebu kabeh asam amino penting lan ngadeg metu kanggo sing gampang asimilasi lan pencernaan.

Jumlah iwak sing disaranake miturut ahli nutrisi yaiku antarane 3 lan 4 porsi saben minggu. Tanpa dadi pengganti langsung nanging alternatif sing sehat, ngonsumsi surimi mbantu nambah jumlah protein saben dina Lan duwe keuntungan liyane sing padha penting. Ing surimi bar uga ngemot Omega 3, sawetara asam lemak polyunsaturated penting kanggo kesehatan jantung apik lan vitamin B12, mung ana ing panganan sing asale saka kewan, lan mbantu nyuda rasa kesel lan kesel. Unsur liyane sing ana ing surimi bar yaiku mineral kayata selenium, penting kanggo fungsi sistem kekebalan awak.

Mulane, yen sampeyan seneng mangan kanthi apik lan prihatin babagan diet, surimi minangka sekutu sing apik kanggo ngrampungake lan nambah masakan sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.