Panganan sing sugih wesi kanggo diet bayi

Panganan sugih wesi

Nutrisi sing penting kaya wesi, sing nduweni peran dhasar ing perkembangan uga kesehatan umum, ora bisa kurang ing diet bayi. Sajrone sasi pisanan urip, bayi entuk wesi lan nutrisi liyane sing dibutuhake liwat susuMulane, penting yen ibu ngetutake diet sing maneka warna lan imbang sajrone meteng lan nyusoni.

Nanging yen panganan pelengkap teka, tahap sing nyenengake nalika bayi nemokake panganan sing padhet, penting kanggo mesthekake yen diet kasebut nyukupi kabutuhan nutrisi sing dibutuhake bayi. Ing antarane, kontribusi wesi dadi penting kanggo supaya, antarane masalah liyane, anemia, kelainan sing ing sasi pisanan urip bisa nimbulaké kelainan serius ing perkembangan otak.

Panganan sing sugih wesi kudu kalebu ing panganan pelengkap

Sadurunge ndeleng panganan sing paling disaranake sing sugih wesi kanggo diet bayi, kudu eling yen panganan utama sajrone taun pisanan yaiku nyusoni. Mulane, sampeyan ora kudu kepengin banget karo proporsi panganan, jumlah panganan sing dipangan bocah utawa yen dheweke seneng produk luwih utawa kurang. Sing bakal ditanggulangi sethithik, amarga nemokake pangan ngalangi iku proses bertahap lan kontribusi nutrisi bakal ditutupi karo susu sajrone taun pisanan kasebut.

Nanging, luwih cepet bayi sampeyan wis biasa mangan kabeh jinis panganan, luwih gampang sampeyan menehi anak sampeyan diet sing variatif lan seimbang. Nganggep manawa kanggo akeh bocah, panganan dadi masalah, supaya dheweke ora mbantah panganan apa wae minangka kamenangan mutlak. Apa bakal sukses dijamin yen dheweke nampa kabeh panganan nalika isih bayi? Ora, ora ana sing mesthi ing urip iki, nanging ana anak bakal luwih kamungkinan kanggo nolak sawetara panganan.

Ing diet iki sing diwiwiti watara 6 sasi, panganan dienalake sithik-sithik. Kaping pisanan, woh-wohan lan sayuran sing gampang dicerna, sereal lan panganan liyane sing bakal katon mboko sithik. Wesi ana ing kabeh, sanajan ora ing proporsi sing padha. Kanggo nambah pasokan zat besi ing diet bayi lan nyuda risiko anemia, sampeyan kudu nyakup panganan sing sugih wesi kasebut.

Panganan sing sugih ing wesi heme

Wesi minangka mineral sing ana ing pirang-pirang panganan, sanajan ora padha, uga ora diasimilasi dening awak kanthi cara sing padha. Mbedakake wesi penting banget supaya diet bayi seimbang lan konsumsi nutrisi iki cukup. Ing tangan siji, kita duwe wesi heme, sing nyegah anemia kekurangan zat besi.

Wesi jinis iki ditemokake ing panganan sing asale saka kewan., utamané ing daging abang lan daging organ. Panganan kanthi komponen wesi heme paling dhuwur yaiku ati, ginjel, getih, jantung utawa roti manis. Nanging, panganan iki ora cocog kanggo diet bayi. Mulane, luwih becik miwiti panganan liyane kayata daging abang kanthi jumlah cilik lan tambahan karo wesi non-heme.

besi non-heme

Ing kasus iki, bijih asale saka panganan tanduran, supaya konsentrasi zat besi luwih murah lan supaya awak bisa asimilasi kanthi apik, perlu ditambah karo panganan sing sugih vitamin C. Ing antarane sayuran sing sugih zat besi, ana bayem, brokoli, chard lan panganan liyane sing asale saka sayuran kayata lentil utawa sereal.

Diet sing seimbang kanggo njaga tingkat wesi sing bener

Supaya bayi bisa tuwuh lan berkembang kanthi optimal, penting banget yen diet kasebut variatif lan seimbang, amarga mung supaya sampeyan entuk kabeh nutrisi sing dibutuhake awak. Wesi, kaya sing wis kita deleng, penting banget, kaya nutrisi liyane kayata kalsium, vitamin utawa protein. Mulane, nalika introduksi menyang panganan sing padhet diwiwiti, luwih becik mbantu bayi nemokake kabeh jinis panganan supaya diete pancen variatif, seimbang lan sehat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)