Mode ing taun 70an

fashion-pitung puluh-tutup

Adegan mode lan busana ing wiwitan taun 70an mirip banget karo pungkasan taun 60an, nanging luwih mewah. Sampeyan ora berlebihan yen ujar manawa taun 70-an nduwe revolusi mode. Poliester minangka bahan pilihan lan warna sing padhang ana ing endi wae. Kalorone pria lan wanita nganggo celana ketat lan sepatu platform.

Ing taun 1973 umume wanita nganggo sepatu bot lan kathok cendhak. Mode taun 70an dadi sepuluh taun sing nyenengake. Unsur paling apik ing taun 60-an yaiku puncak lan disempurnakake utawa dibesarkan. Sawetara sandhangan paling apik ing taun 70an kanthi fashion hippie.

Artikel sing gegandhengan:
Tinjauan babagan mode taun 60an

Aspek umum sandhangan 70an

Nalika katone kaya celana ora bisa kenceng - kaya pucuke ngisor bel - sawetara unsur ing taun 60an wiwit ilang. Ing pungkasan taun 70an, dheweke wiwit nganggo klambi olahraga, para wanita nganggo turtlenecks lan pria v-neck lan kaos beludru belang. Apa sampeyan bisa mbayangake mode kasebut saiki?

Tunik, culottes lan jaket dawa uga misuwur. Kadhangkala, sampeyan angel ngerti gaun sing arep dianggo ing omah lan klambi nalika wengi ing kutha - kaya kaya busana 70an! Kebak boross: rambut dada pria, medali luwih gedhe, poliester kanggo sandhangan, gulu kupu, ngisor lan lonceng, kaos cekak, sandal, setelan, klambi klambi bermotif, sideburn ing pria lan ikat kepala kaya dolanan tenis.

film-pitung puluh-film

Ana tema umum sing jelas ing mode taun 1970anCelana ketat sing ketat mesthi dadi pilihan sing apik. Kajaba iku, tahap iki penting amarga wanita wiwit nganggo celana ing bidang apa wae, lan dheweke dianggep apik ... ora ana sing nentang dheweke lan dheweke rumangsa wis bebas.

Sampeyan uga angel ora nggatekake manawa warna-warna mewah wiwit surut udakara taun 1979, yaiku nalika nada bumi, abu-abu, kulit putih lan ireng ... warna kasebut katon kuwat lan bisa tetep. Wong bosen karo warna sing padhang banget nganti modis meh kabeh dasawarsa.

Mode kanggo wanita ing taun 70an

Kaya dene dekade sadurunge, sandhangan ing taun 1970-an wiwit ganti wiwit wiwitan nganti pungkasan. Gaya wiwit taun 1971 padha karo gaya 1969 lan 1979. Awal 70-an luwih cedhak karo mode 60an tinimbang 80-an, Lan pungkasan taun 70-an luwih mirip awal 80-an.

Ing wiwitan dasawarsa, gaya wanita pancen mewah banget. Werna cerah ing sandhangan wiwit taun 70an dikarepake, rok lan celonone padha ing endi wae lan kapan wae taun. Sanajan ing musim panas, wanita nganggo celana pendek lan kaos ketat, uga, skate uga ana ing mode lan katon cocog karo mode. Celana ceking lan bel ing ngisor uga populer.

fashion-seventies-saiki

Tren liyane sing muncul yaiku setelan karo celana kanggo wanita. Fashion wanita ing taun 70-an didominasi setelan klambi lan setelan olahraga uga. Iki ora ateges manawa gaun, blus utawa rok ora digunakake, nanging luwih ora penting kanggo netepake gaya wektu kasebut.

Topi lan perhiasan ora penting banget kanggo mode, nanging rambut asring dawa lan alami. Wangsulan: Bab ingkang paling apik babagan jaman iki yaiku wanita bisa nganggo klamben tanpa dikarepake. Peran gender isih duwe peran sing kuat ing masarakat lan uga ing pilihan lemari klambi, nanging dibandhingake karo generasi sadurunge, Fashion wanita ing taun 1970-an kurang revolusioner. 

Mode kanggo pria ing taun 1970-an

Majune nganggo busana pria lan klambi diwiwiti ing pungkasan taun 60an lan dilanjutake ing taun 70-an. Sajrone pirang-pirang taun, mode pria mung sethithik ganti. Dheweke ganti gaya rambut, klambi ... nanging perubahane pancen alus banget. Wiwit pertengahan taun 60an, celonone pria kenceng. 

Owah-owahan kasebut terus teka lan ing taun 1972 lumrah yen ndeleng wong nganggo lonceng kanthi dhuwur lan sepatu platform. Sandhangan pria biasane digawe saka poliester kanthi campuran katun, sanajan pirang-pirang taun kepungkur ing taun kepungkur, beludru katon kanggo kemeja pria, uga kain standar.

fashion-pitung puluh

Wong lanang nganggo klambi klambi nalika semana, nanging padha luwih nang ing trekuit. Olahraga umum umume digunakake dening pria ing kabeh aspek urip. Wong lanang ora nganggo topi, nanging wiwit tuwuh rambute dawa lan kaos oblong sing ngatonake rambut dada. Sanajan pria sing ora duwe rambut dada biasane nganggo medali emas gedhe kanggo nutupi dhadhane lan ora ngritik kewanenane. Gulu kaos V mbukak banget lan celonone kenceng.

Artikel sing gegandhengan:
Mlaku-mlaku liwat mode 80-an

Kaya sing sampeyan ngerteni, sandhangan taun 70an ditandai kanthi kuat banget kanthi warna-warna cerah lan kanthi gaya hippie sing luwih apik, kanthi gaya sing luwih serius kanthi warna sing luwih peteng. Para wanita wiwit nganggo klambi sing dikepengini, bisa nganggo rok lan celana… sing penting banget kanggo dheweke kabeh.

fashion-pitung puluh-catwalk

Apa pendapat sampeyan babagan sandhangan taun 70an? Apa sampeyan seneng luwih saka gaya dasawarsa sadurunge utawa dasawarsa sawise? Apa sampeyan mikir yen ing sawijining dina mode taun 70an bakal bali menyang lemari kita?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.