Kue kembang kol

Kue kembang kol

ing Buku masak Yotam Ottolenghi dheweke dadi favorit nalika golek inspirasi. Kadhangkala aku ngetutake resep ing surat kasebut, nanging bola-bali aku adaptasi kanggo nggawe versi sing luwih gampang utawa mung cocog karo pantryku. Kue kembang kol iki minangka conto.

El Kue kembang kol mlebu liwat mripat. Kue sing gampang banget digawe lan sampurna kanggo disajikake kanggo nedha awan lan nedha bengi, diiringi a salad ijo. Sampeyan uga bisa nyiyapake sadurunge lan menehi anget utawa adhem, miturut kekarepan sampeyan!

Versi buku dobel jumlah sing wis digunakake, sampurna kanggo wajan 15 inci lan papat porsi loman. Kajaba iku, resep asli nggabungake sawetara bahan sing wis diganti kanggo liyane utawa ngilangi. Isih asile sepuluh. Coba wae!

Bahan (kanggo cetakan 15 cm)

  • 260 g. kembang kol
  • 1/2 bawang
  • 2 sendok makan minyak zaitun prawan ekstra
  • 1/2 sendok teh rosemary, disigar
  • 3 endhog gedhe
  • 60 g. glepung gandum
  • 1/2 sendhok teh bubuk manggang
  • 1/3 sendhok kunyit
  • 75 g keju Parmesan parut
  • Uyah 1 / 2 uyah
  • Mrica ireng kanggo rasa
  • Mentega kanggo ndhuk jamur
  • 2 sendok wiji wijen putih

Langkah demi langkah

  1. Panaskan oven nganti 180ºC, kanthi panas munggah lan mudhun.
  2. Ngresiki kembang kol lan pisah dadi loro. Lebokake panci kanthi banyu lan uyah sethithik supaya panas lan, nalika wis umob, masak kembang kol sajrone 15 menit. Banjur lebokake ing saringan kanggo ngeculake kabeh banyu lan garing.

Kue kembang kol

  1. Nalika kembang kol masak motong papat cincin bawang kanggo dekorasi jajan lan chop sisane dadi cilik-cilik, supaya bisa dideleng ing jajan kasebut.
  2. Panaskan minyak zaitun ing wajan kanthi panas medium lan poach bawang udakara 10 menit. Banjur, tambahake rosemary, masak rong menit maneh lan empuk ing panas.
  3. Nalika dadi panas, campuran bahan garing ing mangkuk: glepung, kunir, ragi kraton, uyah lan mrico.
  4. Sawise ngalahake endhog ing Bowl. Yen wis diantemi, tambahkan bawang, bahan garing, lan keju banjur aduk aduk.

Kue kembang kol

  1. Pungkasan, nambahake potongan kembang kol.
  2. Siapke cetakan sing bisa dicopot 15cm. Garisake pangkalan karo kertas parchment lan gosok tembok karo mentega. Banjur siki wiji wijen sadawane tembok cetakan.
  3. Tuang campuran menyang cetakan saiki wis siyap lan dihiasi nganggo cincin trikatuka.
  4. Gawa menyang oven lan masak suwene 45 menit utawa nganti disetel. Banjur jupukna saka oven, adhem limang menit banjur ucul.
  5. Sajeni kue kembang kol karo salad lan nikmati.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.