Konsekuensi kesehatan teleworking, cara ngindhari

Masalah kesehatan saka teleworking

Teleworking isih kasedhiya, paling ora saiki. Sanajan dudu bab sing anyar, mula wis pirang-pirang taun wong kerja ing omah kanthi posisi sing beda lan tanggung jawab sing beda. Ing pirang-pirang negara, telework minangka pilihan sing paling apik kanggo konsiliasi, nanging kaya sing wis dingerteni ing pirang-pirang wulan kepungkur, iki mung bisa ditrapake kanggo teori.

Sanajan telecommuting minangka pilihan sing apik banget kanggo akeh wong, nanging ora ana kekurangan lan risiko kesehatan. Amarga ing omah nambah gaya urip sing ora lungguh, kuatir yen mangan telat, lemes visual, kakehan kerja utawa masalah otot, antara liya. Telecommuting anyar kanggo umume wong, lan kudu sinau nindakake kanthi cara sing paling apik.

Kepiye teleworking bisa mengaruhi kesehatan

Akibat telekomunikasi

Teleworking duwe macem-macem hal sing positif, kanggo perusahaan uga kanggo karyawan. Ing level pekerja, pirang-pirang jam saben dina disimpen ing plancongan mlebu lan kerja. Ana prekara sing uga pengaruhe kanggo biaya transportasi, sing dikurangi kanthi ngilangi rute kasebut lan mesthine kanggo mbuwang ekonomi. Bekerja saka ngarep Iki uga ngidini sampeyan luwih fokus, nyebarke wektu kanthi luwih irit, lan pungkasane dadi luwih produktif kanggo gaweyan.

Nanging, kabeh dudu kaluwihan lan teleworking bisa nyebabake akeh akibat jangka pendek lan menengah. Siji tangan, ing level fisik, akeh masalah sing bisa muncul. Sanajan sampeyan ora duwe kebiasaan olahraga kanthi rutin, kasunyatane gampang kerja, muter-muter, mlaku-mlaku sajrone jam kerja minangka kegiyatan rutin sing kelingan awak.

Teleworking ngilangi kabeh kegiatan fisik, mula gampang golek bobot sing signifikan. Saliyane, ing omah menehi akses menyang pantry, yaiku panganan sawayah-wayah. Yen sampeyan ora masalah olahraga lan diet moderat, sampeyan bisa nandhang akibat kanthi bobot lan bobot awak kanthi cepet. Ditambahake kanthi kurang gerakan, tegese nyuda punggung, nyeri gulu, nyeri punggung, nyeri sirah lan kabeh jinis rasa nyeri otot.

Konsekuensi psikologis teleworking

Akibate nyambut gawe ing omah

Bagéan psikologis minangka sing paling bisa dipengaruhi, kurang hubungan karo kolega, dhukungan saka wong liya saben dina. Duwe wong sing nuduhake keprihatinan, prestasi, frustrasi lan kabeh jinis perasaan sing ana gandhengane karo pakaryan, minangka bagean sing penting banget yen ilang karo teleworking. Ngisolasi awake dhewe gampang banget, amarga kajaba jam sing digunakake ing omah, kanthi Covid ing awang-awang, kabeh jinis fobia berkembang.

Akeh kesempatan, kerja dadi rute uwal kanggo masalah liyane, yaiku masalah kulawarga. Nanging kanthi teleworking, dheweke ana ing kana, kabeh wektu, tanpa duwe kesempatan uwal saka sawetara wektu. Ayo bocah ing omah, pasangan sampeyan cedhak kabeh, ora bisa ngilangi prekara sing kudu sampeyan lakoni ing omah, dheweke dadi pepito jangkrik sing ora nate ditinggalake sampeyan kapan wae.

Kabeh iki bisa nyebabake stres lan kuatir, mula kudu golek cara kanggo medhot saka kerja. Lan cara paling apik yaiku metu, olahraga ing njaba lan bersosialisasi karo wong liya. Sampeyan mung bisa ngatasi siji akeh akibat kesehatan saka teleworking. Sampeyan uga penting banget kanggo nggawe serangkaian aturan, tundhuk karo jadwal kerjane, yen ing omah ora sinonim karo lembur.

Duwe ruang kerja sing cocog lan teratur, saenipun kanthi jendhela ing sacedhake sing bisa narik napas seger. Lali gawean nganggo klambi piyama utawa klambi urip ing omah, njaga kebiasaan ngresiki, nganggo dandanan utawa klamben kaya sing ditindakake sadurunge pandemi penting supaya ora kelangan perspektif kerja. Lan ana prekara sing penting, aja nganti nutup dhewe lan ngisolasi sampeyan saka saindenging jagad, mlaku-mlaku saben sore lan seneng cara kerja anyar iki, sing uga duwe sisi positif.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.