Apa toxoplasmosis lan carane mengaruhi meteng?

Toxoplasmosis nalika meteng

Toxoplasmosis minangka penyakit infèksius, sing disebabake dening organisme mikroskopis sing disebut "toxoplasma gondii" mula jenenge. Sapa wae bisa kena infèksi iki, nanging nalika nerangake wanita ngandhut risiko bisa fatal. Mula, penting banget kanggo nyegah infeksi kanthi ngindhari konsumsi panganan tartamtu sing bisa ngemot protozoa sing nyebabake infeksi kasebut.

Iki amarga parasit sing nyebabake infeksi bisa ngliwati plasenta lan nginfèksi jabang bayi, sing bakal nyebabake infeksi kongenital, yaiku sadurunge lair. Yen kedadeyan kasebut ing minggu pisanan ngandhut, janin bisa nandhang macem-macem kelainan ing perkembangane, kanthi akibat sing paling awon. Ing kene kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti toxoplasmosis lan carane mengaruhi meteng.

Toxoplasmosis nalika meteng

Durante meteng Sampeyan kudu ngetutake pedoman lan rekomendasi tartamtu babagan panganan lan kabiasaan liyane, amarga ana macem-macem risiko kanggo pangembangan janin. Salah sijine yaiku infeksi toxoplasmosis, penyakit sing bisa ditularake kanthi macem-macem cara.

  • Liwat konsumsi daging sethitik utawa kurang masak lan ngemot parasit.
  • Miturut remnants saka parasit sing bisa ana ing feces kucing.
  • Miturut contagion kanggo liwat plasenta saka ibu marang jabang bayi.

Yaiku, toxoplasmosis ora nyebar saka wong menyang wong, kajaba nalika meteng. Lan amarga masalah tambahan sing isih durung ana vaksin saiki, penting kanggo nyegah infeksi nalika meteng. Kanthi cara iki, risiko penting bisa dihindari ing perkembangan janin. Utamane nalika minggu pisanan ngandhut, ing ngendi risiko kanggo janin luwih gedhe.

Resiko kanggo janin

Toxoplasmosis bisa dadi luwih utawa kurang serius kanggo janin, utamane ing minggu pisanan utawa nganti trimester katelu. Antarane bisa akibat sing bisa kedadeyan nalika kena infeksi kanggo toxoplasmosis ing ngisor iki.

  • Bobot lair sing kurang, sing dikenal ing istilah medis minangka retardasi pertumbuhan.
  • Masalah visi, kalebu wuta.
  • risiko keguguranutamané ing trimester pisanan meteng.
  • Toxoplasmosis uga bisa mengaruhi pangembangan sistem saraf pusatotak, pangrungu, ati, limpa, sistem limfatik lan malah paru-paru.
  • Anemia.

Gejala kasebut bisa beda-beda ing saben kasus, sing asring kedadeyan yaiku wektu tundha diagnosis nalika bayi lair. Umume Dheweke ora dihargai kanthi mripat langsung lan katon amarga ana telat utawa kelainan ing wutah saka bayi. Cara mung kanggo ndeteksi infèksi toxoplasmosis nalika meteng yaiku liwat amniosentesis, tes intrauterine sing ditindakake nalika ana tandha-tandha iki lan masalah liyane.

Nyegah toxoplasmosis nalika meteng

Kekebalan lan sensitivitas kanggo toxoplasmosis bisa dideteksi ing tes klinis sing ditindakake wiwit wiwitan meteng, sing ora nyegah kontraksi sajrone meteng. Kanggo ngindhari iki, sampeyan kudu ngetutake saran saka bidan, sing bakal kaya ing ngisor iki.

  • Aja mangan daging sing ora dimasak kanthi sampurna lan / utawa sadurunge beku jero.
  • Ngindhari panganan sing dikonsumsi mentah, kayata sosis utawa carpaccio.
  • njupuk mung susu lan turunan sing dipasteurisasi. Tegese sampeyan ora bisa njupuk meringue utawa produk sing ngandhut endhog mentah.
  • Yen sampeyan duwe kucing, sampeyan mung kudu supaya kontak karo feces ing ngendi sisa-sisa parasit ditemokake yen kewan kasebut wis mangan kewan mentah liyane lan wis kena infeksi.

Iki ora ateges sampeyan kudu mlaku adoh saka kucing, mung mandheg ngresiki kothak rereged kucing lan supaya wong liya nindakake. Lan yen sampeyan arep mangan metu, priksa manawa sampeyan milih produk sing dimasak kanthi apik, nyingkiri sayuran mentah yen ora resik banget lan sing paling penting, nikmati meteng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)