Apa sing kudu dakkerteni sadurunge tuku karpet?

Sadurunge tuku karpet anyar, pikirake papan sing bakal ditutupi. Moquette ora padha karo folder. Moquette nutupi permukaan saka tembok menyang tembok, lan dipasang ing jubin, dene folder mung nutupi papan, tanpa ndemek tembok lan ora dipasang ing lantai kanthi lem.

Sanajan narik banget karpet ing jubin, elinga yen karpet dadi luwih reged, ing wilayah sing diperdagangkani kanthi rutin, lan katon ora karu lan ora rata ing karpet sampeyan. Karpet utawa folder duwe kauntungan nalika njupuk nalika sampeyan pengin lan ngirim supaya diresiki utawa mung gulung banjur simpen.

Tansah diwaca rekomendasi lan jaminan babar pisan. Sawetara perawatan bisa uga nyebabake garansi ora valid. Mangkene sawetara tips liyane sing kudu dipikirake nalika milih karpet babut.

Werna

  • Karpet karpet kanthi warna netral bisa nggawe rasa manunggal ing saindenging omah. Karpet karpet sing luwih cilik ing papan sing sibuk utawa obrolan bisa nambah semangat lan ndhelikake rereget utawa noda.
  • Karpet warna-warni, pola, utawa bertekstur nuduhake rereget luwih murah tinimbang karpet sing luwih empuk lan alus.
  • Nalika nggawe karpet, warna bisa ditambahake ing tataran pabrikan sing beda-beda: ing serat sadurunge muter, benang, utawa sawise karpet empuk utawa ditenun. Serat karpet sing dicelupake solusi duwe pewarna utawa noda sing wis nyerep nalika serat digawe. Karpet jinis iki luwih tahan kanggo ngresiki bahan kimia tinimbang karpet sing wis noda nggunakake metode liyane. Yen label kasebut ora nuduhake manawa serat dicelup nganggo solusi, mesthine ora.
  • Sawetara karpet lan karpet cetak, kayata karpet oriental, dicelup sawise dilapisi utawa ditenun. Yen sampeyan mriksa kanthi tliti, sampeyan bisa uga bisa ngerti manawa pewarna kasebut bisa nembus. Karpet lan karpet iki asring regane luwih murah tinimbang sing diwarnai nggunakake metode liyane. Nanging, bisa uga kurang tahan kabur saka kahanan cuaca lan produk pembersih.

Serat saka rai utawa permukaan

  • Iklan karpet asring negesake isi serat ing pasuryan, kayata nilon, poliester, olefin, akrilik, wol, utawa katun. Pedagang karpet nyathet bobote karpet, sing tegese jumlah serat ing pasuryan, diukur kanthi ons per yard persegi. Daya tahan karpet kudu ora mung karo isi serat lan bobote, nanging uga karo struktur karpet.
  • Nylon nyumbang udakara 60 persen serat wajah sing digunakake ing karpet saben taun. Serat liyane kalebu olefin (33 persen), poliester (7 persen), lan wol (0.4 persen).
  • Serat nilon ing pasuryan kuwat, elastis lan, kanthi alami, tahan banyu. Noda banyu gampang dicopot nganggo kain sing nyerep utawa andhuk sing bisa dibuwang. Umume, sampeyan mung kudu ngusap kain lembab ing reregetan kanggo nyopot. Nylon bisa rampung kanggo nyuda listrik statis utawa ditambah nganggo kembang utawa areng kanggo nambah resistensi lemah. Rampung liyane sing ditambahake sajrone dipasang bisa uga ora ono gunane amarga resistensi nilon kanggo noda banyu.
  • Serat Olefin asring digunakake ing karpet njero ruangan ruangan lan ruangan amarga tahan banyu, elastis, lan kasar. Nanging, minyak iki ora tahan banget karo minyak lan panas (mentega panas ing daging bisa nyawiji serat).
  • Karpet serat poliester awet, nanging rada elastis tinimbang karpet serat nilon.
  • Serat akrilik mirip banget karo serat wol lan luwih murah nanging luwih gampang remuk tinimbang serat wol, sing luwih elastis. Nanging wol iku nyebabake alergi ing sawetara wong.

Tumpukan karpet

  • Dhuwur karpet nuduhake dawa benang utawa wol saka dhasar karpet sing ana ing sisih ndhuwur karpet.
  • Kapadhetan rambut nuduhake sepira cedhak jahitane ing bantalan. Gulung sampel karpet dadi loro supaya sampeyan bisa ndeleng dhuwure lan kerapatan. Benang utawa wol karpet dibukak ing permukaan kanggo nutupi permukaan sing luwih akeh tinimbang sing ditutup ing sisih ngisor. Nalika jahitan padding wis apik, benang utawa wol didhukung, saéngga bisa nambah tampilan, kekuwatan lan daya tahan karpet jangka panjang.
  • Meh kabeh permadani komersial duwe tumpukan tumpukan sing cekak. Rasane kurang bantal lan alus ing sikil lan nuduhake tapak sing luwih sithik tinimbang karpet sing luwih dhuwur, sing asring digunakake ing omah. Karpet karpet minangka tumpukan gelung kanthi benang utawa wol kandel sing katon kaya wol krasan, nanging sejatine bisa digawe saka nilon, olefin, utawa campuran serat.
  • Tekstur utawa gaya tumpukan kasebut mengaruhi tampilan karpet: malah daur ulang, daur ulang ora rata, velvety utawa potong mewah utawa daur ulang potong (kanthi pucuk ndhuwur daur ulang). Karpet shag duwe bantalan luwih adoh. Wulu utawa benang ing karpet saxony lan frieze duwe puteran luwih akeh. Wulu wol ing karpet dipulas bengkok banget nganti ora mandheg. Supaya wulu bengkong, karpet iki ditrapake kanthi panas.
  • Dhasar meh kabeh karpet dibentuk kanthi nggunakake looping basis sing asring didhukung dening polipropilena sing dadi perlindungan tumrap kelembapan. Bahan adesif, biasane busa lateks, nyegel wol utawa benang lan basis sekunder nyedhiyakake stabilitas liyane. Basis kaping loro iki bisa digawe saka polipropilena, jut utawa busa poliuretan.

Rampung khusus

  • Kanggo nambah perlindungan saka reregetan, perawatan khusus bisa diwenehake menyang karpet. Jeneng-jeneng dagang kanggo sawetara finish kasebut yaiku: Honeywell Worry Free, BASF Scotchgard Stain Release, Dupont Stainmaster, lan Solutia Pet-Agree. Panganggone merek ganti nalika perusahaan gabung lan ana pangowahan pamilik. Telusuri ing Internet utawa bahan informasi kanggo nemokake merek dagang sing bener.

Biaya lan instalasi

  • Kanggo nemtokake rega karpet tembok-menyang-tembok, priksa manawa kalebu biaya kabeh karpet sing dibutuhake lan biaya pad lan instalasi,
  • Bantalan sing murah bisa nyedhiyakake sampeyan uga sing larang. Contone, bantalan poliuretan bisa tahan nganti 10 taun ing ngisor tikar nilon, kajaba kakehan rusak.
  • Umume vendor karpet bakal njupuk pangukuran lan menehi kuotasi, gratis. Jumlah yard karpet sing bakal disaranake sampeyan asring ngluwihi jumlah yard persegi supaya bisa karpet amarga umume karpet ukurane 12 kaki lan bisa uga ora nutupi ruangan kasebut. Saliyane, lan supaya ora ngrusak tampilan karpet sing apik, kudu diatur kanthi njupuk arah wol utawa utas. Nalika ngitung yard karpet, ebay utawa desainer njupuk jumlah karpet tambahan sing bakal dibutuhake supaya cocog karo desain. Priksa manawa sapa sing nginstal karpet ngerti rincian kasebut. Yen ora, karpet bisa rampung karo lapisan ing wilayah sing akeh diperdagangkan sing ora disaranake amarga karpet cenderung nyuda nalika dicuci lan jahitan bakal katon luwih akeh.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.