Apa Sindrom Othello?

pratandha-saka-patologis-butarepan

Sindrom Othello nuduhake karakter ing lakon saka panulis Inggris Shakespeare. Karakter iki ditondoi dening butarepan patologis, nyebabake dheweke mikir kabeh babagan ora setya garwane. Kaya sing diarepake, wong sing nandhang sindrom iki nyebabake hubungane bakal gagal lan koeksistensi ing antarane wong loro kasebut ora bisa ditindakake.

Iki minangka masalah nyata kanggo pasangan apa wae amarga hubungane dadi beracun. Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngomong luwih lengkap babagan sindrom jinis iki lan kepiye pengaruhe kanggo pasangan kanthi cara negatif.

Apa sindrom Othello amarga

Cetha manawa wong sing nandhang sindrom Othello duwe kerentanan tartamtu ing level mental. Kajaba iku, ana macem-macem sebab utawa sebab sampeyan ngalami rasa cemburu kaya ngono: rasa percaya dhiri sing kurang, katergantungan emosi gedhe ing pasangan lan wedi banget yen ditinggal karo wong sing ditresnani lan ditinggal dhewe.

Wong sing duwe rasa iri iki bisa uga ngalami macem-macem gangguan kaya kasus kelainan kompulsif obsesif utawa kelainan jinis paranoid tartamtu. Saliyane, uga dikira manawa rasa cemburu bisa disebabake amarga kakehan konsumsi zat sing mbebayani lan mbebayani awak kayata alkohol utawa obat-obatan.

Gejala sindrom Othello

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, wong sing nandhang sindrom iki minangka butarepan patologis lan ora sehat karo pasangane. Jenis cemburu iki bakal duwe telung ciri sing beda:

  • Ora ana sebab nyata kenapa rasa cemburu kaya ngono kudu digawe.
  • Dugaan banget lan gedhe banget saka pasangan kasebut.
  • Reaksi kasebut pancen ora rasional lan ora ana artine.

cemburu

Minangka gejala wong sing cemburu, ing ngisor iki kudu disorot:

  • Ngontrol pasangan sampeyan kanthi gedhe. Dheweke mikir manawa dheweke ora setya sawayah-wayah lan iki nyebabake dheweke waspada.
  • Sampeyan ora ngormati privasi lan ruang pasangan sampeyan. Sampeyan kudu ngerti kapan wae sing ditindakake pasangan sampeyan. Iki menehi pengaruh negatif marang hubungan sosiale.
  • Ngolok-olok lan nguwuh-uwuh katon padhang. Kabeh iki nyebabake kekerasan sing bisa fisik utawa mental.
  • Ora ana ruang kanggo emosi utawa perasaan sing positif. Umume wong sing iri kudu nesu lan nesu sedina muput. Dheweke ora seneng karo pasangane, amarga hubungane luwih gumantung.

Singkat, penting kanggo ngobati sindrom iki sanalika bisa. Wong sing cemburu butuh pitulung saka profesional, kanggo mbantu dheweke ngerti yen sampeyan ora bisa hubungan karo wong liya kanthi cara beracun. Yen wong kasebut ora ngidini dirawat utawa ora bisa ngatasi masalah rasa cemburu, hubungan kasebut bakal gagal. Hubungan kudu adhedhasar rasa hormat lan kapercayan saka kalorone. Rasa cemburu patologis ora diidini ing sesambetan, amarga bakal ngrusak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.