Apa ikatan trauma?

beracun

Hubungan kudu adhedhasar kabeh wektu, kasmaran ing antarane wong loro lan golek kabegjan. Apa wae sing ana ing njaba paramèter kasebut bisa dianggep hubungan beracun, sing kudu dihindari lan ditangani. Ing ikatan sing diarani trauma, ora ana katresnan utawa tresno, lan sanajan iki, wong sing dilecehake ora bisa ngilangi ikatan kasebut karo wong sing nyengsarakke.

Kahanan katergantungan pancen gedhe banget, manawa wong sing nandhang lara ora bisa ngerteni keracunan sing ana ing sesambungan kasebut. Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngomong babagan ikatan amarga trauma lan apa sing kudu ditindakake kanggo mungkasi.

Apa sing bisa dingerteni kanthi ikatan trauma

Iki minangka jinis ikatan nalika pengajuan salah sawijining pihak predominates nglawan penyalahgunaan kekuwatan dening pihak liyane. Kiriman ing hubungan iki jelas banget lan penyalahgunaan dadi rutinitas saiki. Ikatan kasebut ora rusak amarga keterikatan emosional wong sing dilecehke cukup kuat lan kuat.

Nalika ikatan trauma, bagean sing nyiksa lan beracun pancen wis narkis, saliyane duwe kapercayan sing kurang lan ora percaya dhiri. Iki minangka hubungan beracun kanthi lengkap yen katresnan katon jelas amarga ora ana, mula penting banget kanggo mungkasi kanthi cepet.

Pasangan-beracun

Apa sing kudu ditindakake nalika ngadhepi ikatan trauma

Salah sawijining ciri obligasi jinis iki yaiku penyalahgunaan ngisolasi wong sing dikepengini saka kulawarga lan kanca-kancane. Kanthi cara iki, luwih gampang ngapusi lan ngalahake pasangan sampeyan. Duwe sawetara dhukungan penting lan penting kanggo mungkasi ikatan beracun jinis iki. Ing kasus apa wae, nalika nggawe istirahat kanthi ikatan trauma, luwih becik sampeyan tindakake sawetara pandhuan sing jelas banget:

  • Ninggalake hubungan kasebut sanalika bisa lan pisah karo sing nglarani.
  • Subyek kudu diwaspadai kabeh, yen hubungan sing ana ing dheweke beracun lan dheweke ngalami planggaran saben dinane.
  • Penting supaya bisa duwe sawetara wong sing bisa ngobrol lan nuduhake kabeh emosi sing ana. Bantuan eksternal minangka kunci nalika pamitan karo pasangan lan bisa ngilangi ikatan kasebut.
  • Pitulungan profesional sing apik penting nalika mbentuk urip maneh. Thanks kanggo terapi, wong sing manut bisa ngrasakake regane maneh kanthi kuat lan kuwat, soko sing penting nalika maju karo urip anyar.

Pungkasane, penting kanggo mungkasi hubungan sing ora ana katresnan lan rasa seneng sing nyata amarga ora ana. Sampeyan ora bisa ngidini yen nyalah gunakake kekuwatan lan emosi, luwih saka rasa hormat lan tresno.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.