AC, carane milih?

samsung.jpgYen ana alat dhasar kanggo ngapikake omah, yaiku AC. Kanthi kahanan hawa ekstrem ing njaba, panas utawa adhem, AC luwih becik kanggo nyetel omah lan nikmati sepanjang taun.

Ana sawetara jinis sing diadaptasi miturut saben kabutuhan. Regane uga beda-beda lan pamasangane kurang luwih gampang (disaranake instalasi kudu ditindakake dening profesional).

Jinis AC

  • Kanthi kompresi: Iki kalebu unit penguap, sing ana ing njero omah, lan kompresor liyane, sing ana ing njaba ruangan kasebut. Sing pertama yaiku sistem sing dadi gas pendingin sing tekan kipas. Unit iki ngasilake banyu kondensasi sing netes. Unit kompresor, ing tangan liyane, duwe fungsi nindakake siklus kompresi gas pendingin. Mula, nalika ngowahi kahanan fisik, sampeyan bakal ngowahi suhu.
  • Jendela: Iki minangka unit kompak sing dipasang ing kompresor, penguap lan pengontrol. Iki minangka peralatan sing kudu dilebokake ing bolongan utawa jendhela sing madhep ing njaba, kanggo njamin ventilasi kompresor uga ngilangi banyu kondensasi. Jinis sistem iki mung bisa adhem utawa adhem lan panas.

  • Tim pamisah utawa pamisah: Modalitas ing ngisor iki bisa dibedakake:
    • Pamisah tetep: Iki minangka peralatan sing paling umum lan paling murah ing pasar yaiku instalasi lan pangopènan. Kasedhiya ing versi tembok, langit-langit utawa lantai. Unit evaporator sing diprentah dening remot kontrol, duwe regulator suhu, ventilasi lan sirip diffuser.
    • Pisah seluler: Pilihan sing disaranake yen kabutuhan AC pas wektune lan mandheg ing macem-macem kamar ing omah. Dheweke bisa gampang dipindhah lan ora butuh profesional kanggo instalasi. Nanging, kisaran listrik diwatesi lan konsumsi daya cukup akeh. Sanajan dinamisme, mung luwih becik yen kompleksitas instalasi nggawe jinis instalasi liya ora bisa digunakake.
    • Multisplit: Dirancang kanggo omah luwih saka 100 meter persegi utawa kulawarga siji, sistem iki nduweni sawetara unit njero ruangan sing bisa ngontrol kabeh ruangan ing omah. Regane beda-beda gumantung karo unit sing digunakake.
    • Zona Udara: Unit AC iki digawe saka sistem pusat sing tanggung jawab nyebarke hawa adhem liwat saluran, amarga nggunakake termostat, mbukak utawa nutup saluran udara ing saben kamar omah.

FAKTOR KANGGO AKUN NANGGO AKUN SISTEM Kahanan Udara

  •  Iklim lan asor. Ing kutha kanthi asor relatif kurang, 10-15% tenaga kurang dibutuhake tinimbang kutha-kutha lembab.
  • Lingkungan sing garing Disaranake supaya sistem pendingin hawa duwe pelembap internal.
  • Orièntasi omah. Lantai sing luwih dhuwur, suhu sing luwih dhuwur banjur, luwih gedhe kebutuhan adhem. Yen madhep mangidul, sensasi panas uga luwih gedhe.
  • Ukuran papan sing bakal digawe adhem. Ruang sing luwih gedhe, luwih akeh tenaga sing dibutuhake.
  • Unsur internal. Faktor kayata pencahayaan interior omah nambah suhu, luwih-luwih yen halogen amarga duwe kapasitas kalori sing gedhe.

 CARA NGgo Ekonomis Karo Kondisi Udara?

  • Supaya suhu ruangan antara 22-25ºC amarga saben derajat kurang, sampeyan bisa ngarepake biaya kuitansi bakal nambah antara 7-10%. Iku luwih gampang kanggo nginstal termostat sing bisa diprogram sing nambah utawa nyuda suhu kanggo nyuda konsumsi energi nalika turu utawa ora ana ing omah.
  • Tuku unit kanthi tingkat efisiensi energi sing dhuwur.
  • Tuku unit ukuran sing cocog karo ukuran omah. Unit sing cilik banget ora bakal bisa njaga suhu sing dikarepake, dene sing luwih gedhe ora bakal nyaring, nyebar utawa ngilangi kelembapan saka udhara kanthi bener.
  • Priksa sistem saluran sepisan saben taun kanggo bocor.
  • Unit windows bisa adhem kamar siji utawa kamar kanthi rega murah tinimbang unit tengah.
  • Gunakake penggemar ing ruangan sing adhem, amarga nggunakake energi sithik banget lan bisa mbantu nyebarake hawa. Kipas bisa ngrasakake luwih adhem 4 nganti 8ºC tinimbang suhu ruangan sing nyata.
  • Pasang tameng utawa semak ing omah kanggo matesi cahya srengenge langsung.
  • Pasang bahan insulasi ing lawang sing komunikasi karo njaba utawa area liyane tanpa AC supaya ora ana bocor utawa infiltrasi.
  • Cuci klambi utawa kamar udan esuk amarga kegiyatan kasebut ngasilake asor lan nambah asor ing omah, meksa sistem kasebut bisa digunakake kanthi luwih akeh tenaga.
  •  Pateni lampu yen ora prelu. Telung kwartal listrik sing digunakake bohlam bisa ngetokake panas, dudu cahya. Sumber: decopasión

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.