5 tanduran gantung kanggo nambah warna ing jendhela lan loteng

hanging tetanduran kanggo windows

Sijine tanduran gantung ing jendhela Iku rampung ngganti facades. Ndadekke werna lan kabungahan lan nggawe wong luwih atraktif. Dheweke mbutuhake dedikasi, nanging sapa sing ora seneng mikirake balconies sing kebak kembang nalika lelungan geografi ing taun iki?

Ana akeh tetanduran sing bisa kita padhang balconies kita saka musim semi nganti tiba. Nanging, antarane nggantung tetanduran kita ketemu sawetara saka favorit. Tanduran kanthi kembang kanthi warna cerah sing mbutuhake perawatan sing beda.

Surfinia

Surfinia minangka tanduran ruangan sing umum banget amarga budidaya sing gampang. Dheweke kalebu kulawarga Solanaceae sing asale saka Amerika Kidul lan minangka salah sawijining varietas petunias sing paling kuat. Karakteristik kanggo saiki bantalan gantung kembang wujud trompet sing bisa duwe warna sing beda-beda uga pinggiran sing alus lan bergelombang.

Surfinias: tanduran gantung kanggo jendhela lan loteng

Tanduran iki tuwuh ing rumpun lan becik kanggo tuwuh ing pot lan tanduran. Ing musim panas sing panas banget, luwih becik diselehake ing semi-iyub-iyub, njamin paling sethithik enem jam srengenge saben dina, luwih becik ing wayah esuk. Iku trep nalika tanduran mau nambah pupuk alon-release kanggo tetanduran ngembang menyang landasan lan ing Juli, sawise ngembang pisanan, nindakake pruning cahya saka stems paling dawa (ora luwih saka 20%) kanggo njaga wangun.

Kalibrachoa

Calibrachoa minangka genus tanduran perennial kulawarga padha surfinias kang mrodhuksi, saka spring kanggo pungkasan mangsa panas, cilik lonceng-shaped kembang. Kebiasaan pertumbuhane creeping lan mulane cabang lan kembange bakal nggantung yen ditandur ing pot utawa kranjang ing dhuwur.

Kalibrachoa

Calibrachoa minangka tanduran sing dhuwuré ora ngluwihi 20 cm. kembange cilik nanging kembang sing akeh banget lan akeh banget yen nampa srengenge sing dibutuhake. Kaya surfinias, becik kanggo nampa srengenge iki ing wayah esuk lan tetep ing semi-iyub-iyub ing afternoon awal.

Menehi saluran sing apik; Keluwihan lan kekurangan banyu bisa mbebayani. Y njepit batang pKanggo entuk grumbulan sing luwih kompak lan kembang sing luwih gedhe. Antarane akeh spesies, 'Million Bells' Calibrachoas minangka salah sawijining kembang sing paling akeh.

ivy geranium

Ivy utawa gitanilla geranium minangka salah sawijining varietas sing paling populer kanggo warna jendela lan balkon. Iki minangka tanduran tahan banget, sing njaga kembang nganti musim dingin yen diwenehi cukup jam sinar srengenge langsung. Padha bisa diselehake ing srengenge lengkap nanging bisa uga trep kanggo nindakake ing semi-iyub-iyub. Padha tahan suhu nganti 30º nanging ora suhu ing ngisor 5 derajat tanpa perlindungan.

ivy geranium

Ing musim semi lan musim panas, geranium kudu disiram kanthi asring, kanthi ati-ati karo waterlogging. Sajrone wektu iki, saliyane, bakal trep kanggo nggabungake sawetara pupuk kanggo tetanduran ngembang saben 15 dina.

Fuchsia

Apa jendhela sampeyan nampa sawetara jam srengenge? Fuchsia minangka salah sawijining tanduran gantung kembang sing bisa dilebokake ing pot lan ing wewayangan. Dheweke butuh, ya, sawetara jam srengenge kanggo tuwuh. Telu bisa uga cukup. Fuchsias uga ndhukung Frost. Nalika mangsa teka, godhong lan kembang bakal ilang, nanging bakal metu maneh ing musim semi.

Fuchsia

Sawetara spesies fuchsias grumbul lan tuwuh tegak, nanging sampeyan uga bakal nemokake liyane sing digantung. Substrat sing ditanam kudu rada asam lan keropos kanggo nggampangake saluran. Kanthi gati kanggo irigasi, iki kudu KALUBÈRAN sak mangsa ngembang, supaya lemah tetep lembab (ora banyu).

apthenia

aphtemia yaiku a creeping succulent lan pembangunan cepet asli Afrika. Godhongé ijo lan daging lan inflorescences umume jambon, sanajan bisa ditemokake varietas abang utawa putih. Iku multiplies gampang banget; mung ngethok tanduran lan nempelake langsung menyang lemah.

Tanduran gantung: Aptenia

Iki minangka tanduran sing mbutuhake akeh cahya, sanajan bisa ngidinke lokasi semi-iyub-iyub. tahan kekeringan, sanajan bakal mekar luwih apik kanthi mbanyoni sing akeh lan biasa yen diwenehake karo saluran sing apik. Ora ndhukung frosts terus-terusan, nanging bisa tahan suhu nganti -5ºC. Iku bakal cukup kanggo nglindhungi ing panggonan paling kadhemen karo kemul termal ing mangsa kanggo seneng maneh ing spring.

Tanduran gantung sing endi sing paling disenengi kanggo dekorasi loteng sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.