5 sayuran kanggo nandur ing Mei ing kebon sampeyan

5 sayuran kanggo tanduran ing Mei

Apa kowe wani nggawe a taman kutha ing teras sampeyan tindakake saran kita? duwe sampeyan nyawisake lemah ing taman kanggo tuwuh sawetara tetanduran? Yen mangkono, wektune miwiti nandur lan ndeleng sawetara tetanduran tuwuh kaya sayuran iki kanggo tanduran ing Mei sing kita propose dina.

Ora ngerti ngendi arep miwiti? Ing limang sayuran Sing kita ngomong saiki minangka alternatif sing apik kanggo pamula. Dheweke bakal nglipur sampeyan lan ngidini sampeyan nggawa panganan seger menyang meja tanpa kudu blanja.

Bebaya paling gedhe kanggo tanduran iki yaiku frost, mulane perlu ngenteni nganti Mei kanggo nandur. Kajaba iku, ora trep kanggo suhu minimal mudhun ing ngisor 10 derajat yen pengin berkembang kanthi bener. Lan, paling ora ing sisih lor, durung kedadeyan nganti saiki.

Berenjena

Sayuran lan sayuran kanggo tanduran ing Mei: Eggplant

Kanggo aubergine seneng panas mulane padha thukul ing mangsa panas. Lan dheweke nuntut kanthi jam cahya sing dibutuhake kanggo berkembang kanthi bener, antarane 10 nganti 12 jam saben dina, dadi sampeyan kudu milih papan sing cerah ing kebon utawa teras kanggo dheweke.

Dheweke seneng lemah subur, sugih ing humus lan uga alus. Ing pot, ora dianjurake kanggo nyelehake luwih saka siji tanduran, amarga nuntut nutrisi. Kajaba iku, trep kanggo ndhukung batang utama lan ngiket cabang lateral nalika tanduran tuwuh lan bobote.

Dheweke mbutuhake mbanyoni sing kerep lan akeh, nanging ati-ati supaya ora banjir oyod! terong ngembangake oyod jero mula, lemah lempung, tanpa saluran banyu sing apik, bisa nyuda oyod lan ngrusak panen.

Zucchini

Zucchini

Courgettes bisa disebar langsung menyang lemah sing wis disiapake ing njaba utawa ing wadhah (paling ora 30 liter). Kanggo ngembangake dheweke butuh papan sing cerah lan a suhu antarane 20ºC lan 30ºC sak dina gumantung ing wayahe wutah kang ditemokake. Enteni nganti akhir Mei yen syarat-syarat kasebut durung rampung!

Penting kanggo nglindhungi tetanduran enom saka lan snails lan banyu mau ajeg. Courgettes uga minangka tanduran sing luwe: yen wis mulai mekar, kudu dibuahi kanthi asring. Panen biasane ditindakake kira-kira 90 dina sawise tanduran, nalika woh-wohan tanduran durung mateng.

Lettuce

Lettuce

Lettuce minangka salah sawijining sayuran paling gampang kanggo tuwuh. Bisa disebar ing meh kabeh taun ing iklim sedheng, nanging ing iklim sing adhem kudu ngenteni nganti pungkasan frosts. Cara sing paling umum kanggo nyebarake lettuce yaiku nandur wiji ing amben wiji. Ora bakal luwih saka seminggu kanggo miwiti ndeleng tunas sprout, sing bakal siap kanggo transplantasi sanalika padha duwe pasangan kapindho godhong.

Penting kanggo nandur ing lemah sing subur kanthi jarak udakara 25 sentimeter saka saben liyane lan mbanyoni kanthi gampang kanggo njaga lemah rada lembab ing kabeh wektu. Dene papan iku kudune ing panggonan kang rada adhem, ing kono ora kena srengenge ing wayah awan.

Tomat ceri

Tomat ceri

Tomat ceri mbutuhake srengenge lan panas kanggo woh-wohan kanggo ripen, mulane biasane ditanam ing pungkasan musim semi. Suhu ngirim ora mudhun ing ngisor 10ºC lan iku nyaman sekitar 20ºC supaya tunas bisa berkembang kanthi bener. Kanggo mbanyoni, kudu rutin, supaya tanduran ora mbanyoni supaya ora ana jamur.

Sampeyan kudu mangkok 16 liter kanggo tuwuh tomat ceri yen sampeyan ora bisa tuwuh ing lemah. Gumantung ing macem-macem lan dhuwur tanduran, sampeyan uga butuh dhukungan sing bisa diikat tanduran; totoan kayu utawa kandhang tomat alternatif gedhe.

Wangun wortel

Wangun wortel

Wortel apik banget kanggo tuwuh saka wiji, sanajan luwih cepet tuwuh saka seedling. Padha uga bisa thukul ing lemah lan pot kanthi asil sing apik banget, sanajan mbutuhake wadah paling sethithik 35 sentimeter supaya oyod bisa berkembang kanthi bener.

Padha seneng nampa srengenge kabeh dina uga lemah lempung, uga aerated lan sugih ing humus. Iki mesthine tansah rada lembabUga, yen sampeyan pengin supaya bisa mlaku kanthi lancar. Kira-kira telung sasi sawise tanduran, wortel bakal siap dipanen.

Sayuran endi sing arep ditandur ing wulan Mei ing kebon sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.