5 perkara sing remaja kudu ngerti babagan seks

sexo

Remaja minangka wektu akeh owah-owahan ing macem-macem wilayah urip para mudha. Salah sawijining bidang sing paling relevan yaiku babagan jinis. Ing fase urip iki, dadi tugas wong tuwa kanggo njlentrehake marang anak-anake kabeh keraguan sing ana ing jagad seks. Ora ana sing salah yen ngomong kanthi terbuka karo bocah-bocah babagan topik kontroversial kaya seks.

Ing artikel ing ngisor iki, bakal dikandhani topik seksual apa sing wong tuwane kudu rembugan karo anak.

Jinis ora padha karo porno

Sayange, pornografi kasedhiya kanggo nom-noman lan saya suwe nalika nonton porno. Masalah gedhe babagan iki yaiku wong enom nonton akeh porno sadurunge duwe hubungan seksual sing sepisanan. Gambar sing diduweni babagan jinis pancen ora nyata amarga katon kaya pornografi lan iki minangka masalah gedhe. Tugas wong tuwa kanggo ngontrol apa sing dideleng anak-anake ing Internet lan pirembagan bab subyek jinis pasuryan kanggo pasuryan lan mbukak.

Respect ing jinis

Respek minangka nilai sing kudu ditanam ing bocah wiwit cilik. Penghormatan iki kudu ekstrapolasi menyang bidang seks. Nalika nerangake jinis, sampeyan kudu tansah ngajeni wong liya lan seneng banget.

Pentinge komunikasi

Penting banget kanggo njaga komunikasi sing apik karo pasangan nalika nindakake jinis. Thanks kanggo komunikasi iki sampeyan bisa njaluk kanggo seneng jinis lan nyisihake tabu tartamtu sing bisa nggawe laku kuwi angel.

pendidikan seks-t

Pendidikan seksual putri

Sayange lan sanajan urip ing abad XXI, masyarakat tetep macho lan jinis ora padha kanggo lanang lan wadon. Pendhidhikan minangka kunci supaya bocah-bocah wadon bisa mlayu saka sikap macho tartamtu lan bisa nyenengake awak kaya sing kedadeyan karo bocah lanang. Jinis kudu ora ana bedane lan kudu padha kanggo lanang lan wadon. Rasa hormat lan kesetaraan kudu tansah ana ing hubungan seksual sing beda.

Njaga jinis aman

Unsur liyane sing kudu ditindakake dening wong tuwa marang anak-anake yaiku kasunyatan ngleksanani seks sing aman ing kabeh wektu. Kurang informasi lan pendhidhikan seks sing kurang apik tegese meteng sing ora dikarepake lan penyakit sing ditularake sacara seksual terus-terusan. Wong enom kudu jelas babagan macem-macem cara kontrasepsi sing ana lan nindakake jinis aman. Jinis ora kena dianggep minangka subyek tabu lan sampeyan kudu duwe kabeh kebebasan ing donya kanggo ngrembug babagan iki karo kulawarga.

Singkat, Penting lan penting yen wong tuwa ngomong babagan seks karo anak-anake kanthi terbuka lan tanpa ndhelikake. Wong enom kudu duwe informasi seksual sabisa-bisa lan ngindhari masalah ing mangsa ngarep kayata meteng sing ora dikarepake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.