5 mungsuh sesambetan

saperangan mungsuh

Hubungan pasangan, kaya sing kedadeyan karo hubungan liyane antarane wong, bisa dadi rada rumit. Bisa uga kedadeyan kabeh lancar lan ikatan dikuatake saben dina, utawa mungsuh-mungsuh tartamtu bisa muter sing mboko sithik ngrusak hubungan kasebut.

Ing artikel ing ngisor iki kita pirembagan bab nimbulaké biasanipun utawa alasan apa sesambetan bisa dadi konflik lan sing padha bisa mungkasi karo.

Komunikasi ala

Komunikasi ora bisa kurang ing pasangan. awit iku minangka pilar dhasar kang didhasarake. Bagian integral saka pasangan kudu nyatakake apa sing dirasakake ing kabeh wektu lan yen iki ora kedadeyan, iku normal yen gelut lan konflik diwiwiti saka wektu. Iku apik kanggo kesejahteraan pasangan kanggo lungguh kanthi tenang lan santai lan ngomong apa sing sampeyan rasakake.

Katergantungan emosi

Mungsuh liyane kanggo pasangan yaiku ketergantungan emosional. Ora bisa yen kabegjane dhewe tansah gumantung marang wong liya. Ketergantungan emosional nyebabake hubungan sehat karo pasangan dadi beracun. Katresnan ing pasangan kudu bebas lan tanpa jinis ikatan.

Manipulasi emosi

Manipulasi emosi minangka mungsuh gedhe saka pasangan. Ing kasus kaya mengkono, salah siji saka pihak ing sesambetan nampa seri blades kanggo njaga partner cedhak wong. Manipulasi iki nduweni hubungan langsung karo ketergantungan emosional sing katon ing ndhuwur. Ora bisa ditoleransi ing kahanan apa wae yen salah sijine pihak saka pasangan kasebut nggunakake manipulasi emosional kanggo ngontrol wong liya.

pasangan cemburu

Kurang percaya

Kepercayaan, bebarengan karo komunikasi sing apik, minangka salah sawijining pilar utama ing pasangan kasebut. Kurangé percoyo marang wong liya njalari sesambungan mau mboko sithik. Ing akèh-akèhé kasus, lack of kapercayan katon amarga saka goroh sing siji saka pihak saka saperangan nggunakake ing rutin.

Cemburu

Ing pasangan apa wae, cemburu alam tartamtu bisa kedadeyan sing ora mbebayani hubungan kasebut. Masalah gedhe karo dheweke yaiku cemburu sing kompulsif lan patologis. Cemburu jinis iki minangka mungsuh gedhe kanggo hubungan apa wae lan dadi sumber konflik lan gelut sing ngrusak.

Singkat, Ora ana sing ngomong yen hubungan iku gampang. Iki minangka sesambungan antarane wong loro sing kudu terus-terusan saurutan kanggo nggayuh kesejahteraan lan rasa seneng tartamtu. Ana rerangkening unsur kang kudu ana supaya srawung kasebut ora ambruk, kayata rasa hormat, percaya, komunikasi utawa katresnan. Kosok baline, perlu kanggo nyegah muncule mungsuh tartamtu amarga bisa nyebabake konflik sing ora entuk manfaat kanggo masa depan pasangan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.