5 ide nedha bengi supaya turu luwih apik

Apa nedha bengi kanggo turu luwih apik

Kanthi ide nedha bengi iki supaya turu luwih apik, pungkasane sampeyan bakal turu sing tenang lan sehat. Amarga wis kabukten manawa turu sing kurang gawe sampeyan lemu, mengaruhi swasana, nyebabake depresi lan kelainan emosi. Ora lali yen turu kurang cocog ana gandhengane patologi kayata diabetes, hipertensi utawa masalah jantungantara liya.

Apa sing sampeyan mangan ing wayah wengi langsung mengaruhi istirahat, mula penting banget milih panganan sing sampeyan mangan nalika nedha bengi. Sampeyan ora mung penting kanggo nyuda jumlah panganan, utawa nedha bengi sawetara jam sadurunge turu. Sampeyan uga kudu nggatekake apa sing sampeyan pilih kanggo nedha bengi, amarga bisa nedha bengi sing tepat mbantu sampeyan turu luwih apik.

Panganan sing mbantu turu luwih apik

Endhog kanggo nedha bengi

Sawetara panganan ora dianjurake kanggo njupuk ing wayah wengi, kayata panganan sing ngemot stimulan utawa panganan sing lemu, amarga nggawe pencernaan dadi angel. Kanthi cara sing padha, ana panganan sing, amarga komponen kasebut cocog kanggo nedha bengi amarga mbantu sampeyan turu luwih turu. Iki minangka panganan sing cocog kanggo dipangan ing wayah wengi.

  • Endhog: Salah sawijining komponen endhog yaiku triptofan, bahan sing nyenengake sing nyengkuyung turu.
  • Susu: Magnesium, vitamin B6 utawa triptofan minangka zat alami ing susu. Kabeh mau kalebu sampurna kanggo ngombe ing wayah wengi amarga dheweke nyenengake.
  • Iwak biru: Mupangat iwak berminyak akeh kanggo gizi sing sehat, kayata asam lemak omega3. Nanging saliyane iku, iwak jinis iki ngemot selenium, sing mbantu nyuda stres, tryptophan lan selenium sing kasebut ing ndhuwur. Bahan-bahan kasebut ngeculake melatonin, nyuda gairah lan turu.
  • Gedhang: Pisang ngemot pirang-pirang zat sing wis kasebut, kayata magnesium, triptofan, selenium, utawa vitamin B6.
  • Daging tanpa lemak: Daging jinis iki paling disaranake ing wayah wengi. Pisanan amarga iku kurang lemak lan luwih gampang dicerna, nanging uga amarga ngemot zat besi, seng lan vitamin B6, antara liya.

Nedha bengi kanggo turu luwih apik

Salmon lan papillote

Kanggo ngaso sing penting, kudu milih nedha bengi sing entheng, pilih panganan sing gampang dicerna lan aja nganti binge sadurunge turu. Yen sampeyan butuh inspirasi nedha bengi sing turu sing turu luwih apik, aja nganti lali ide iki.

  1. Omelet Prancis kanthi sayuran: Omelet Prancis diiseni sprouts bayem, tomat Cherry lan keju feta.
  2. Dodo pitik karo keripik ubi jalar: Campur sendok makan mustar karo loro madu, lebokake bawang putih sing wis dibungkus lan nyebar dhadha pitik. Panggang udakara 20 nganti 25 menit nganti dhadhane mateng. Pil lan potong kenthang dadi irisan tipis, taburi uyah, mrico lan minyak sithik. Panggang udakara 15 menit nalika pitik masak.
  3. Salmon lan papillote: Potong irisan kentang dadi irisan tipis, sawetara wortel lan bawang. Siapke sheet foil aluminium kanggo nggawe amplop kertas. Ing dhasar panggenan kentang lan sayuran, ing ndhuwur isi salmon, kita nyemprotake setengah gelas anggur wangi lan kita lebokake irisan lemon. Tutup amplop kanthi apik, supaya udhara lan dipanggang suwene 20 menit.
  4. Endhog digoreng: Gosok bawang putih irisan bawang putih karo minyak zaitun prawan. Tambah sawetara jamur sing wis diiris lan sawetara kubus ham Serrano. Retak endhog loro ing wajan sing padha banjur pecah karo sendok saka kayu nalika masak suwene 2 utawa 3 menit.
  5. Aubergine Milanesas: Cut aubergine menyang irisan sing ora kenthel banget, lebokake uyah kasar ing ndhuwur 30 menit kanggo ngilangi keasaman. Bilas lan garing nganggo kertas nyerep sadurunge mbentuk wong Milan. Pass saben irisan terong liwat glepung, endhog sing diantemi lan breadcrumbs. Lebokake ing wadhah sing aman, lan panggangan suwene 15 menit. Tambah sendok saka saos tomat, ham masak lan keju irisan. Sprinkle karo oregano sing digiling lan baleni ing oven nganti keju wis ilang.

Kanthi ide nedha bengi sing entheng, sampeyan bisa duwe panganan sing bergizi, enak lan sehat banget sadurunge turu. Tanpa nyerah njupuk gigitan sing enak, sampeyan bisa ngrasakake turu sing luwih entheng, tenang lan tenang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.