5 buku babagan feminis diterbitake taun kepungkur

Buku babagan feminis diterbitake ing taun pungkasan

Saben wulan ing Bezzia, kita nglumpukake sawetara warta sastra supaya sampeyan kabeh bisa nemokake warta sing nggawe sampeyan seneng maca. Amarga kanggo kita sing mesthi duwe buku, maca iku nyenengake, sanajan maca ora kepenak. Amarga sanajan ora kepenak ana karya sing perlu lan swara sing kepenak dirungokake. Lan kita ora ragu manawa limang buku babagan feminis iki kalebu klompok kasebut.

Feminisme. Perkenalan singkat babagan ideologi politik

  • Pengarang: Jane Mansbridge lan Susan M. Okin
  • Penerbit: Kaca Indómita

Ing volume kasebut, loro sarjana feminis sing paling misuwur nyimpulake karya sing loro-lorone wis nerbitake babagan perkara kasebut lan maneh kontribusi saka macem-macem pemikir lan aliran feminis. Dituntun kanthi moderat lan netralitas nilai sing saiki dibutuhake banget ing bidang iki lan ing akeh liyane, penulis nuduhake poin umum lan garis pamisahan feminisisme sing beda-beda lan menehi ideologi ideologi politik sing njupuk peran gedhe banget. ing bidang umum.

Feminisme sregep

  • Panganggit: Ana Requena
  • Penerbit: Roca

Pirang-pirang taun kepungkur yaiku nggawe bisu: ing saindenging jagad, ewonan wanita nuduhake pengalaman kekerasan lan pelecehan seksual. Nanging pidato kasebut, prelu, kudu diiringi liyane: yaiku kesenengane wanita. Ngadhepi teror seksual, feminisme nyelehake kepinginan, otonomi seksual, hak wanita dadi subyek seks lan kesenengan lan ora mung obyek. Dalane ora gampang: seksualitas dadi salah sawijining gaman patriarki kanggo disiplin wanita.

Amarga alasan iki, saiki luwih saka saiki, kita kudu nggabungake crita feminis sing ngidini kita nglawan stereotipe sing isih ngebotake kita, nggawe maneh kepinginan lan cara sing ana gandhengane, lan nelukake hak kanggo kesenengan. Mbok menawi mekaten dolanan jinis kaya Satisfyer nyebabake sensasi lan ngawula supaya wanita ngilangi tabu nalika onani. Nanging kita uga kudu ngobrol babagan sisih liyane: ing pirang-pirang kesempatan nalika wanita nggunakake hak kepinginan dheweke nemoni permusuhan lanang. Hantu, nyepelekake, ngenteni, dendam, rasa ora marem utawa jinis tanpa perhatian yaiku sawetara reaksi sing ditemokake. Apa sing wis berubah? Lan apa sing bisa ditindakake?

Buku babagan feminisme

Feminisme Islam

  • Pengarang: Asma Lamrabet, Sirin Adlbi Sibai, Sara Salem, Zahra Ali, Mayra Soledad Valcárcel lan Vanessa Alejandra Rivera de la Fuente
  • Penerbit: Bellaterra

Feminisisme Islam yaiku a gerakan regenerasi, spiritual lan politik, sing lair saka bali menyang sumber-sumber agama Islam, ing pambangunan masarakat jamak saiki. Beda karo apa sing dikarepake Barat lan kekuwatane, kanthi mania sing jembar, kolonial lan imperialis, Islam ngakoni kesetaraan gender. Feminisisme Islam adhedhasar interpretasi Al-Qur'an, nyoroti asal-usul sosial lan politik diskriminasi tumrap wanita, adhedhasar interpretasi patriarki buku suci Islam.

Ing pangertene iki, minangka gerakan sing mbenerake peran wanita, adhedhasar prinsip paritas babagan pria, sing ana ing tradhisi agama sejatine. Argumentasi kasebut yaiku manawa agama Islam wis diinterpretasi pirang-pirang abad kanthi cara patriarkhi lan misoginis, mula distorsi pesen spiritual kasebut. Manipulasi iki ngupayakake nguatake beda, uga supaya wanita ora ana ing partisipasi padha ing kabeh wilayah ing masarakat Muslim.

Wanita gelut ketemu

  • Panganggit: Catalina Ruiz-Navarro
  • Penerbit: Grijalbo

Ing buku iki, Catalina Ruiz-Navarro, salah sawijining swara sing paling misuwur ing gerakan iki ing Amerika Latin, lelungan, saka paseksen sing jujur ​​lan akut, dalan sing ngatasi awak, kekuwatan, panganiaya, jinis, perjuangan aktivis lan katresnan. Sabanjure, sewelas pahlawan wanita, kalebu María Cano, Flora Tristán, Hermila Galindo lan Violeta Parra, sing digambarake kanthi apik dening Luisa Castellanos, ngunggahake swara lan nuduhake yen ngomong babagan feminisme perlu, penting banget, yaiku resistensi.

Manual feminisme pop Amerika Latin iki minangka wacan sing obah, ngganggu, takon; minangka pandhuan mesthi kanggo sapa wae sing pengin ngomong babagan apa tegese dadi wanita ing jagad iki.

Ndeleng minangka feminis

  • Panganggit: Nivedita menon
  • Penerbit: Consonni

Ketemu sing incisive, eclectic, lan politik, Ningali minangka feminis minangka buku sing kandel lan jembar. Kanggo panulis Nivedita Menon, feminisme dudu babagan kemenangan pungkasan tumrap patriarki, nanging babagan a transformasi lingkungan sosial kanthi bertahap nemtokake struktur lan ide lawas sing bakal diganti selawase.

Buku iki negesake jagad liwat lensa feminis, ing antarane pengalaman dominasi dominasi wanita ing India lan tantangan feminis global sing gedhe. Saka tuduhan pelecehan seksual marang tokoh-tokoh sing misuwur internasional nganti tantangan politik kasta nyebabake feminisme, wiwit larangan kudung ing Prancis nganti upaya ngetrapake rok ing para pemain minangka sandhangan wajib ing kompetisi bulutangkis internasional, wiwit saka politik sing langka nganti serikat pekerja rumah tangga kanggo kampanye Pink Chaddi, Menon kanthi deftly nuduhake cara-cara feminisme kanthi definitif nggawe komik lan ngowahi kabeh bidang masarakat kontemporer.

Apa sampeyan wis maca? Aku seneng banget karo feminisisme Islam wulan kepungkur lan aku duwe buku liyane babagan feminisme ing dhaptar iki. Amarga pancen narik kawigaten kanggo nemokake swara saka macem-macem jagad lan budaya sing beda karo kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.