A babassu olaj előnyei

Babassu olaj

A csipkebogyóolaj vagy az argánolaj után úgy gondoltuk, hogy nincs több felfedezendő olaj, hogy már ismerjük mindet. De a a természetes kozmetikai ipar soha nem szűnt meg csodálkozni rajtunk, ezúttal babassu olajjal, egy új olajjal, amely forradalomnak ígérkezik szépségünk számára. Ez az olaj nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik, így kedvenceink közé tartozik.

Szeretünk minden természetes dologról beszélgetni veled, amelyet a bőrödön használhatsz, és sokszor beszéltünk már különféle természetes olajokról, bár ez egy újabb újdonság, amelyet sokan már ismernek. Lássuk honnan származik a babassu olaj és melyek azok a tulajdonságok és előnyök, amelyek miatt olyan különleges.

Honnan származik a babassu olaj?

Ez az olaj Macau kókuszolaj néven is ismert. Az Orbignya Olifera magolajból származik. Is pálma az Amazonas őshonos, és babassu néven ismert. Magjaiból vékony, világos és enyhén sárgás tónusú olajat állítanak elő. Laurinsavat, olajsavat, palmitinsavat és mirisztinsavat tartalmaz. Összetétele nagyon közel áll az általunk oly jól ismert kókuszolajhoz, de egyre több márka dönti el, hogy tulajdonságaiért használja.

Természetes szilikon hatás

Babassu olaj tulajdonságai

Az egyik dolog, ami miatt ezt a babassu olajat sok krémben és samponban alkalmazták, pontosan az a hatása, amelyet hagy. Hidratáló és tápláló, mint a kókuszolaj, ugyanolyan természetes, de ettől eltérően sokkal könnyebb. Ha valaha is használt kókuszolajat, akkor tudja, hogy utána meg kell jól mossa meg a haját, hogy ne legyen nehézség érzése, ami sok olajjal történik. A samponokban mindenekelőtt olyan textúrára van szükség, amely selymessé, de lazává teszi a hajat. Ez azt jelenti, hogy hidratál, de anélkül, hogy lemérné, amit pontosan ez a természetes olaj tehet meg, mert nagyon könnyű állagú, és másoktól hiányzik. Éppen ezért egyre többet használják a kozmetikumokban, hogy elkerüljék a hajunkra végső soron káros szilikonokat.

Babassu olaj az arcra

Ha van T-zónád vagy kissé zsíros az arcod, akkor nem jutna eszedbe, hogy olajat használj rajta, mert sűrűek, és végül eltömítik a pórusokat, vagy könnyen pattanásos pattanást okoznak. Azonban a a babassu olaj sokkal könnyebb, ezért sok krémben használják. Könnyen hidratálódik, ha a bőr legrégebbi rétegeibe kerül, anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, ezért ideális a megereszkedés és az öregedés elleni természetes úton történő küzdelemhez. Ez az olaj használható az arcon, és órákig hidratálja, anélkül, hogy nehéz lenne.

Babassu olaj a bőr hidratálásához

Hogyan kell használni a babassu olajat

Ez a babassu olaj nemcsak a hajra vagy az arcra, hanem a test bőrére is használható. Ez egy olaj, amely hidratál, de ugyanakkor vitaminokkal és antioxidánsokkal rendelkezik, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a bőr sokkal feszesebb legyen. Könnyű textúrája azt jelenti, hogy nincs ilyen ragacsos érzésünk a bőrön, és később felöltözhetünk, ami sok más olajjal is megtörténik, amelyeket csak éjszaka használhatunk. Mivel ilyen könnyű, ez az olaj jól felszívódik, hidratálja a száraz bőrt és segít hidratálni a zsíros bőrt anélkül, hogy több faggyú keletkezne. Mindezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően számos kozmetikai cég alaptermékévé vált.


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

Legyen Ön az első hozzászóló

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: Miguel Ángel Gatón
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.