Koristi od ulja Babassu

Babassu ulje

Nakon ulja šipka ili arganovog ulja, mislili smo da nema više ulja za otkrivanje, da smo ih već sve poznavali. Ali Industrija prirodne kozmetike ne prestaje nas oduševljavati, ovaj put s babassu uljem, novim uljem koje obećava da će biti revolucija za našu ljepotu. Ovo ulje ima sjajna svojstva koja ga mogu učiniti jednim od naših omiljenih.

Volimo razgovarati s vama o svim prirodnim stvarima koje možete koristiti na svojoj koži, a u više smo navrata razgovarali o različitim prirodnim uljima, iako je ovo još jedna novost koju mnogi ljudi već znaju. Da vidimo odakle dolazi ulje babassu i koja su svojstva i koristi koje ga čine tako posebnim.

Odakle dolazi ulje babassu?

Ovo ulje poznato je i pod nazivom kokosovo ulje Makaoa. Dolazi iz ulja sjemenki Orbignya Olifera. Je palma je porijeklom iz Amazone i poznata je kao babassu. Od njegovih sjemenki dobiva se rijetko ulje, svijetlog i blago žućkastog tona. Sadrži laurinsku, oleinsku, palmitinsku i mirističnu kiselinu. Njegov je sastav vrlo blizak kokosovom ulju koje toliko dobro poznajemo, ali sve više marki odlučuje ga koristiti zbog svojih svojstava.

Učinak prirodnog silikona

Svojstva ulja Babassu

Jedna od stvari zbog kojih se ovo babassu ulje koristi u mnogim kremama i šamponima upravo je učinak koji ostavlja. Hidratizira i njeguje poput kokosovog ulja i jednako je prirodan, ali za razliku od ovog puno je lakši. Ako ste ikada koristili kokosovo ulje, znat ćete da to poslije morate dobro operite kosu tako da nema osjećaja težine, nešto što se događa s mnogim uljima. U šamponima je prije svega potrebna tekstura koja kosu ostavlja svilenkastom, ali raspuštenom. To će reći da hidratizira, ali bez odmjeravanja, nešto što upravo ovo prirodno ulje može učiniti jer ima vrlo laganu teksturu koja nedostaje drugima. Zbog toga se sve više koristi u kozmetici kako bi se izbjegli silikoni koji su u konačnici štetni za našu kosu.

Babassu ulje za lice

Ako imate T-zonu ili pomalo masno lice, ne bi vam palo na pamet koristiti ulje na njemu jer su gusta i na kraju začepe pore ili lako izazovu izbijanje akni. Međutim babassu ulje je puno lakše, stoga ga koriste u mnogim kremama. Lako hidratizira odlazeći u najunutarnje slojeve kože bez začepljenja pora i zato je idealno boriti se protiv opuštenosti i starenja na prirodan način. Ovo se ulje može koristiti na licu i održavat će ga hidratiziranim satima, a da ne bude teško.

Babassu ulje za hidrataciju kože

Kako koristiti ulje babassu

Ovo ulje babassu ne može se koristiti samo na kosi ili licu, već i na koži tijela. To je ulje koje hidratizira, ali istodobno ima vitamine i antioksidanse, što nam omogućuje da kožu učinimo puno čvršćom. Njegova lagana tekstura znači da nemamo onaj ljepljivi osjećaj na koži i možemo se kasnije odjenuti, nešto što se događa s mnogim drugim uljima koja možemo koristiti samo noću. Budući da je tako lagano, ovo se ulje dobro apsorbira, hidratizira suhu kožu i pomaže u vlaženju masne kože bez stvaranja više sebuma. Zahvaljujući svim tim svojstvima, postao je osnovni proizvod za mnoge kozmetičke tvrtke.


Sadržaj članka pridržava se naših načela urednička etika. Da biste prijavili pogrešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji će komentirati

Ostavite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljen. Obavezna polja su označena s *

*

*

  1. Za podatke odgovoran: Miguel Ángel Gatón
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obvezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostira Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.