Benefici di l'oliu Babassu

Oliu di Babassu

Dopu à l'oliu di rosa canina o oliu d'argan, avemu pensatu chì ùn ci era più olii da scopre, chì i cunnisciamu digià tutti. Ma u l'industria di i cusmetichi naturali ùn cessa mai di stupisce ci, sta volta cù l'oliu babassu, un oliu novu chì prumette di esse una rivoluzione per a nostra bellezza. Questu oliu hà grandi pruprietà chì ponu rende unu di i nostri preferiti.

Ci piace à parlà cun voi di tutte e cose naturali chì pudete aduprà nantu à a vostra pelle è avemu parlatu in parechje occasioni di diversi olii naturali, ancu se questu hè un'altra novità chì parechje persone cunnoscenu dighjà. Videmu da d'induve vene l'oliu babassu è chì sò e pruprietà è i benefici chì a rendenu cusì speciale.

Da induve vene l'oliu babassu?

Questu oliu hè ancu cunnisciutu cum'è oliu di coccu Macau. Provene da l'Oliu di Sementi Orbignya Olifera. Hè palma hè uriginale di l'Amazonia è hè cunnisciuta cum'è babassu. E so semente sò aduprate per pruduce un oliu finu, cù un tonu chjaru è ligeramente giallu. Contene l'acidu lauricu, l'acidu oleicu, l'acidu palmiticu è l'acidu miristicu. A so cumpusizione hè assai vicina à l'oliu di coccu chì sapemu cusì bè, ma di più in più marche decidenu di aduprà per e so pruprietà.

Effettu silicone naturale

Pruprietà di l'oliu Babassu

Una di e cose chì hà fattu chì st'oliu di babassu sia adupratu in parechje creme è shampoo hè precisamente l'effettu ch'ellu lascia. Hè idratante è nutritivu cum'è l'oliu di coccu è altrettantu naturale ma à u cuntrariu di questu hè assai più leggeru. Se avete mai adupratu oliu di coccu sapete chì dopu avete da lavate bè i capelli in modu chì ùn ci sia nisun sintimu di pesantezza, qualcosa chì accade cù parechji olii. In i shampoo, soprattuttu, hè necessaria una struttura chì lascia i capelli setosi ma sciolti. Vale à dì chì si idrata ma senza pisallu, qualcosa chì precisamente st'oliu naturale pò fà perchè hà una struttura assai leggera chì l'altri mancanu. Hè per quessa hè adupratu di più in più in cusmetichi per evità i siliconi chì sò infine dannosi per i nostri capelli.

Oliu Babassu per u visu

Se avete una zona T o un visu untuosamente oliu, ùn vi accaderebbe micca di usà un oliu perchè sò densi è infine ostruisce i pori o causanu facilmente una fossa di acne. Tuttavia u l'oliu di babassu hè assai più leggeru, da quì l'usanu in parechje creme. Idrata facilmente andendu versu i strati più intimi di a pelle senza intuppà i pori è hè dunque ideale per luttà contr'à a cadenza è l'invichimentu in modu naturale. Questu oliu pò esse adupratu in faccia è u mantene idratatu per ore senza esse pesante.

Oliu Babassu per idratà a pelle

Cumu utilizà l'oliu babassu

St'oliu di babassu ùn pò esse adupratu solu nantu à i capelli o a faccia, ma ancu nantu à a pelle di u corpu. Hè un oliu chì si idrata ma in listessu tempu hà vitamine è antioxidanti, chì ci permette di mantene a pelle assai più ferma. A so struttura chjara significa chì ùn avemu micca quella sensazione appiccicosa nantu à a pelle è pudemu vestimme dopu, qualcosa chì accade cù parechji altri olii chì pudemu aduprà solu di notte. St'oliu, essendu cusì leggeru, hè ben assorbitu, idrata a pelle secca è aiuta à idratà a pelle grassa senza pruduce più sebum. Grazie à tutte ste pruprietà, hè diventatu un alimentu di primura per parechje imprese di cusmetichi.


U cuntenutu di l'articulu aderisce à i nostri principii di etica edituriale. Per signalà un errore cliccate quì.

Sianu the first to comment

Lasciate u vostru cummentariu

U vostru indirizzu email ùn esse publicatu. campi, nicissarii sò marcati cù *

*

*

  1. Responsabile di i dati: Miguel Ángel Gatón
  2. Scopu di i dati: Cuntrolla SPAM, gestione di cumenti.
  3. Legitimazione: U vostru accunsentu
  4. Cumunicazione di i dati: I dati ùn seranu micca cumunicati à terzi, eccettu per obbligazione legale.
  5. Archiviazione di dati: Base di dati ospitata da Occentus Networks (UE)
  6. Diritti: In ogni mumentu pudete limità, recuperà è cancellà e vostre informazioni.