Prednosti ulja Babassu

Babassu ulje

Nakon ulja šipka ili arganovog ulja, mislili smo da nema više ulja za otkrivanje, da smo ih već sve poznavali. Ali industrija prirodne kozmetike nas ne prestaje oduševljavati, ovaj put s babassu uljem, novim uljem koje obećava da će biti revolucija za našu ljepotu. Ovo ulje ima sjajna svojstva koja ga mogu učiniti jednim od naših omiljenih.

Volimo razgovarati s vama o svim prirodnim stvarima koje možete koristiti na svojoj koži, a već smo mnogo puta razgovarali o različitim prirodnim uljima, iako je ovo još jedna novost koju mnogi ljudi već znaju. Da vidimo od odakle dolazi ulje babassu i koja su svojstva i koristi koje ga čine tako posebnim.

Odakle dolazi ulje babassu?

Ovo ulje je poznato i kao kokosovo ulje Makaoa. Dolazi iz ulja sjemenki Orbignya Olifera. Je dlan je porijeklom iz Amazone i poznat je kao babassu. Njegovo sjeme se koristi za dobivanje rijetkog ulja, svijetlog i blago žućkastog tona. Sadrži laurinsku, oleinsku, palmitinsku i miristinsku kiselinu. Njegov je sastav vrlo blizak kokosovom ulju koje toliko dobro poznajemo, ali sve više i više marki odlučuje se koristiti ga zbog njegovih svojstava.

Prirodni silikonski efekat

Svojstva ulja Babassu

Jedna od stvari zbog kojih se ovo babassu ulje koristi u mnogim kremama i šamponima je upravo učinak koji ostavlja. Hidratizira i njeguje poput kokosovog ulja i jednako je prirodan, ali je za razliku od ovog puno lakši. Ako ste ikada koristili kokosovo ulje, znat ćete da to poslije morate dobro operite kosu tako da nema osjećaja težine, nešto što se događa s mnogim uljima. U šamponima je prije svega potrebna tekstura koja kosu ostavlja svilenkastom, ali raspuštenom. To će reći da hidratizira, ali bez odmjeravanja, nešto što upravo ovo prirodno ulje može učiniti jer ima vrlo laganu teksturu koja nedostaje drugima. Zbog toga se sve više koristi u kozmetici kako bi se izbjegli silikoni koji su na kraju štetni za našu kosu.

Babassu ulje za lice

Ako imate T-zonu ili pomalo masno lice, ne bi vam padalo na pamet da na njemu koristite ulje jer su gusta i na kraju začepe pore ili lako izazovu izbijanje akni. Međutim ulje babassu je mnogo lakše, stoga ga koriste u mnogim kremama. Lako hidratizira odlazeći u najdublje slojeve kože bez začepljenja pora i zato je idealno boriti se protiv opuštenosti i starenja na prirodan način. Ovo se ulje može koristiti na licu i održavat će ga hidratiziranim satima, a da ne bude teško.

Babassu ulje za hidrataciju kože

Kako se koristi babassu ulje

Ovo ulje babassu ne može se koristiti samo na kosi ili licu, već i na koži tijela. To je ulje koje istodobno hidratizira ima vitamine i antioksidante, što nam omogućava da kožu učinimo mnogo čvršćom. Njegova lagana tekstura znači da nemamo onaj ljepljivi osjećaj na koži i možemo se kasnije odjenuti, što se događa s mnogim drugim uljima koja možemo koristiti samo noću. Budući da je tako lagano, ovo ulje se dobro upija, hidratizira suhu kožu i pomaže u vlaženju masne kože bez stvaranja više sebuma. Zahvaljujući svim ovim svojstvima, postao je osnovni proizvod za mnoge kozmetičke firme.


Sadržaj članka pridržava se naših principa urednička etika. Da biste prijavili grešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji komentarišete

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

*

  1. Za podatke odgovoran: Miguel Ángel Gatón
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obavezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostuje Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.